Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Τα όνειρα μας, εκπαιδεύοντας τον εαυτό μας για θαύματα... (ΜΕΡΟΣ 1)

Τα όνειρα είναι όνειρα δεν γίνεται να τα χωρίσουμε σε κατηγορίες μπορούμε όμως να τα κατατάξουμε ως προς την διαύγεια-αληθοφάνεια τους.
1.Απληροφόρητα: Τα όνειρα που δεν θυμόμαστε τίποτα.
2.Αμυδρά: Τα όνειρα που αφήνουν ασαφή και πολύ αμυδρές εικόνες που ξεχνιούνται γρήγορα.
3.Ήμι-γνωρίζων: Τα όνειρα που θυμάσαι και σου αφήνουν κάποιες εικόνες.
4.Ήμι-διαυγή: Τα έντονα όνειρα που μπορείς να αλλάζεις και την ροή τους, έστω λίγο.
5.Διαυγή: Η ζωντάνια του ονείρου σε στιγματίζει και τα αλλάζεις όπως θες αν και μπορείς.
6.Ύπερ-διαυγή: H αληθοφάνεια του ονείρου με του κόσμου είναι ολόιδιες,μπορείς να ζήσεις μια πραγματικότητα όπως στην ταινία matrix. Μπορείς να ζήσεις ότι περιπέτεια θες και σου μένει εμπειρία και γνώση σαν να τα έζησες. Μπορείς να φας ότι γεύματα θες, να ζήσεις και εξασκηθείς σε ότι θες, όπως ακριβώς στο matrix. Μπορείς να θεραπεύσεις πράγματα στον εαυτό σου σωματικώς και ψυχικός, μπορείς  να μιλήσεις με το  υποσυνείδητο σου και να ανακαλύψεις κρυφές πτυχές του εαυτού σου.
7.θεώ-διαυγή: Το όνειρο είναι πιο αληθινό από την πραγματικότητα, ακόμα και οι αισθήσεις σου,αφή, γεύση, όραση,ακοή. Η εμπειρία σε στιγματίζει για πάντα και κατανοείς βιωματικά την ψευτιά του κόσμου αυτού και με τον καιρό τις μυστικές λειτουργίες του, και μπορείς να βιώσεις ότι εμπειρία θες σε σημείο που η ζωντάνια του να σε φτάσει στην έκσταση. Μπορείς να εξασκήσεις τον εαυτό σου στο σημείο που να μπορείς να κάνεις ακόμη και θαύματα στον κανονικό κόσμο,γιατί βασική κβαντική ύλη ονειρόκοσμου και πραγματικότητας είναι ίδια! απλά διαφέρουν ως προς την πυκνότητα. Να περπατάς στη θάλασσα, να πετάς κτλ. Θεωρία και επεξήγηση,τι και πως στο δεύτερο μέρος. Λέγεται θεώ-διαυγή γιατί στον ονειρόκοσμο εσύ είσαι ο θεός, είσαι σαν θεός κάνεις ότι θες σαν θεός και κατανοείς την πλαστότητα του κόσμου αυτού, και τότε μπορείς να κατανοήσεις και την παραβολή του Πλάτωνα με την σπηλιά. Πόσο ξένος είσαι εδώ, και τι μπορείς να κάνεις εδώ!

Τα 5.διαυγή όνειρα λέγονται στα αγγλικά Lucid dreams, υπάρχει αρκετή βιβλιογραφία για τα lucid dreams στα αγγλικά δεν είναι κάποιο μυστικό, για λόγους συντομίας δεν θα λέω διαυγή όνειρα ή Lucid dremas αλλά LD. Τα όνειρα LD και ύπερ-LD είναι όταν ξυπνάς μέσα στο όνειρο σου, όταν κάνεις τον μισό εγκέφαλο να κοιμάται και ο άλλος να είναι τελείως ξύπνιος. Αυτό μπορούμε να το καταφέρουμε με το να αλλάξουμε το μοτίβο του εγκεφάλου μας. Οι ενώσεις των εγκεφαλικών νευρώνων είναι ενωμένες με διαφορετικό τρόπο στον φιλόλογο στον μηχανολόγο στον ζωγράφο στον στρατιώτη κτλ έτσι όπως έχουμε επαγγέλματα διαφορετικά έτσι έχουμε και διαφορετικά μοτίβα-συνδεσμολογίες εγκεφάλων, τα οποία αλλάζουν βάση της κοσμοθεωρίας μας και της νοητική μας δράσης .Έτσι και αυτός που θέλει να το καταφέρνει τόσο αληθινά όνειρα πρέπει να δημιουργήσει ένα συγκεκριμένο μοτίβο των νευρώνων του. Για αυτό το σκοπό υπάρχουν διάφορες απλές ασκήσεις και βασικοί κανόνες, οι οποίοι είναι προς το τέλος της ανάρτησης. Ο εγκέφαλος διαμορφώνεται και αλλάζει πολύ εύκολα σε όλες τις ηλικίες δεν παίζει ρόλο η ηλικία στην κατάκτηση τέτοιων ονείρων.  Σε γενικές γραμμές όταν βλέπουμε ένα όνειρο και εμείς θέλουμε να δούμε την συνέχεια αλλά τελικά ξυπνήσαμε, οφείλετε στο ότι το μεγαλύτερο ποσοστό του εγκεφάλου τελικά ξύπνησε εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε με ασκήσεις και τεχνοτροπίες ένα μοτίβο νευρώνων που να το παθαίνουμε αυτό να μην ξυπνάμε στο ξύπνιο μας αλλά στο όνειρο μας!Για αρχή απαιτείτε μια καλή θεωρία και μια γενίκευση ώστε να έχουμε λίγο πιο διευρυμένο νου γύρω από τα όνειρα.

Σε ένα βράδυ βλέπουμε  περίπου 4 με 6 όνειρα όταν είμαστε σε φάση REM οπότε έχουμε 4-6 φάσεις REM όσα είναι τα REM τόσα είναι και τα όνειρα. REM σημαίνει rapid eye movement γιατί όταν βλέπουμε όνειρα ο οργανισμός πάει και κλείνει τις εντολές στα νεύρα για να μην κουνιόμαστε εκτός από τα μάτια που τρεμοπαίζουν όταν βλέπουμε όνειρο,αλλιώς θα κάναμε στο τις κινήσεις που κάνουμε και στον ύπνο μας όταν βλέπουμε όνειρα. Κάποιες φορές μπορεί να κινηθούμε στον ύπνο ακούσια αυτό επειδή ο οργανισμός δεν έκλεισε τελείως τα νεύρα που δίνουν εντολές στα νεύρα της κίνησης. ΝRΕΜ σημαίνει non rapid eye movement δηλαδή τα μάτι δεν κινούνται είναι ακίνητα και δεν βλέπουμε όνειρα, απλά ανανεώνεται-αναδομείται το σώμα μας. Πριν μπούμε σε φάση REM ο οργανισμός κάνει μια τεράστια βουτιά θα λέγαμε, δηλαδή αρχίζει και επιβραδύνει τις εγκεφαλικές συχνότητες πριν μπει σε REM και όταν τελειώσει το όνειρο ξανά ανεβάζει τις συχνότητες-παλμούς  εγκέφαλος μέχρι να ξαναμπεί σε κατάσταση REM. Κάθε επόμενο REM(τότε βλέπουμε όνειρα) έχει μεγαλύτερη διάρκεια από το προηγούμενο REM, π,χ, το πρώτο όνειρο(REM-κατάσταση) το όνειρο διαρκεί 1-3 λεπτά το επόμενο 5-10 και το τελευταίο έχει διάρκεια περίπου 40-60 λεπτά. Οπότε σε 8 ώρες ύπνου έχουμε δει-βιώσει 100 λεπτά όνειρα χωρισμένα σε 5 κομμάτια-REM όπου κάθε επόμενο REM έχει μεγαλύτερη διάρκεια από το προηγούμενο. Τα πιο έντονα όνειρα τα βλέπουμε τις 2-3 τελευταίες ώρες πριν ξυπνήσουμε. Βέβαια ανάλογα την ηλικία απαιτείτε και η ανάλογη ώρα ύπνου.

Για τα όνειρα υπάρχουν δεκάδες θεωρίες που όλες έχουν δικαίωμα αποδοχής και δόση λογικής, κανείς δεν έχει όμως απόλυτο δίκιο γιατί είναι τόσο πολύπλευρο το θέμα που ακόμα δεν έχει δοθεί πλήρης επεξήγηση για την ύπαρξη και λειτουργία των ονείρων,δεν έχουν ανακαλυφθεί οι απαντήσεις ακόμα και το λόγο που η φύση μας προίκισε με την δυνατότητα να βλέπουμε όνειρα. Μερικές καλές θεωρίες:
1) είναι ότι τα όνειρα είναι ασυνάρτητα σκουπίδια που ο εγκέφαλος πρέπει να τα ανασυγκροτήσει για να κρατήσει σε καλά επίπεδα την μνήμη του.
2)Ότι τα όνειρα είναι απαραίτητα για να βλέπουμε την κατάσταση του εσωτερικού μας κόσμου.
3)Για να εκφράζει το ζώο μέσα μας τις ασυνείδητες ορμές του, που θα απαγορεύαμε στον εαυτό μας να κάνουμε, επειδή δεν θα ήταν αποδεκτές.
Ενώ έχουμε καλές θεωρίες δεν έχουμε όλα τα κομμάτια του παζλ ώστε να καταλάβουμε γιατί στα όνειρα βλέπουμε ασαφής εικόνες,αλλόκοτα σκηνικά,μια μίξη ντελίριου και ανίας, αν αυτά τα βλέπαμε στο ξύπνιο μας δεν θα διαφέραμε από έναν σχιζοφρενή! Όσο για τους σχιζοφρενείς θα τολμούσα να πω πως οι σχιζοφρενείς δεν είναι τρελοί απλά είναι ταυτόχρονα σε δύο πραγματικότητες, οι περισσότεροι σχιζοφρενής έχουν ένα κοινό,κακοποιημένα παιδικά χρόνια ή απόρριψη από τους θεούς τους δηλαδή τους γονείς τους. Έτσι σχίζονται τα φρένα της λογικής και ζούνε άλλες πραγματικότητες οι οποίες είναι ψεύτικες στην πραγματικότητα, τα ενδογενή παραισθησιογόνα που παράγουν(ΌΛΟΙ οι άνθρωποι) οι σχιζοφρενής έχουν μια διαφορετική χημεία στο μυαλό τους,σκέψεις εμμονές θαμμένες ανασφάλειες ή φοβίες κτλ παίρνουν σάρκα και οστά για αυτούς. Μερικά βιβλία αναφέρονται στην παρακάτω εικόνα πάνω δεξιά, μπορούν να αναζητηθούν στο www.amazon.com


Οι εφιάλτες και ο χειρισμός των LD και των ύπερ-LD όνειρον
Τα όνειρα είναι σαν τα καράβια δεν έχουν φρένο πρέπει εσύ να κρατάς τον έλεγχο γιατί αλλιώς θα συνεχίσουν αλλά δεν θα είσαι εσύ ο σκηνοθέτης. Όταν δεις ότι χάνεις τον έλεγχο του ονείρου μένε προσηλωμένος στις αισθήσεις όχι σε αυτά που βλέπεις, οι αισθήσεις όπως η αφή, οσμή ακοή σε κρατούν στο όνειρο σαν σκηνοθέτη. Αν τρέχεις, τρέχε αλλά εστιάσου στα βήματα σου στο θόρυβο που κάνουν. Στις εικόνες που βλέπεις μέσα στο όνειρο θα εστιάζεσαι ΜΟΝΟ όταν βλέπεις ότι το όνειρο χάνεται σβήνεται τελειώνει, θα ξυπνήσεις, είναι η ώρα να ξυπνήσεις, τότε εστιάζεσαι στις εικόνες και όχι στις αισθήσεις.
*Στα όνειρα αυτά εσύ ελέγχεις την ροή και την εξέλιξη του ονείρου, όταν χάνεις τον έλεγχο του ονείρου εστιάσου στις αισθήσεις όπως αφή, ή βλέπε τον εαυτό σου στους καθρέπτες έτσι ξανά παίρνεις τον έλεγχο.
*Οι εφιάλτες είναι προειδοποιήσεις, το υποσυνείδητο προσπαθεί να σου πει κάτι, συνήθως είναι η υλοποίηση κάποιου θαμμένου φόβου που έχεις ή έθαψες ή δεν αντιμετωπίζεις. Η μπορεί να είναι κάποια ανασφάλεια για εσένα τον εαυτό σου το μέλλον σου ή τα παιδιά σου όταν βλέπεις ότι πέφτεις ή χάνεσαι σε ένα κενό. Ο εφιάλτης είναι συνήθως μια παραβολική κατάσταση του εσωτερικού σου κόσμου ή της κατάστασης που διατρέχεις είτε το γνωρίζεις είτε όχι. Η αρρώστια όπως και η χρήση ναρκωτικών ουσιών μπορούν να προκαλέσουν εφιάλτη. Όμως να ξέρεις είναι ένα απλό όνειρο και τίποτα άλλο, και πως αν μπορέσεις να αλλάξεις την ροή του σε καλό όνειρο τότε μπορείς να προκαλέσεις ένα LD όνειρο.
*Στα ύπερ-LD όνειρα, οι άνθρωποι που συναντάς και βλέπεις είναι πτυχές του εαυτού σου, αν εσύ π,χ, για πλάκα βρίζεις τους περαστικούς, τους δείρεις και άλλα διάφορα κακά πράγματα, είναι σαν να το κάνεις στον εαυτό σου, παρ όλο που αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να είναι διαφορετικοί  γιατί παίζουν ρόλους δεν παύει να σημαίνει ότι δεν είναι δικές σου πτυχές του εαυτού σου. Όταν εσύ τους κακομεταχειριστείς αυτοί θα το πάρουν σαν εντολή να σου φερθούν και αυτοί έτσι στο μέλλον και να εξελιχθεί ένας άσχημος εφιάλτης, βέβαια εάν επιμένεις θα νικήσεις όσο έχεις τον ελέγχο του ονείρου, εσύ είσαι ο θεός εκεί μέσα. Όμως είναι άσκοπο να σπαταλήσεις έτσι την σπάνια εμπειρία του ύπερ-LD ονείρου σου. Ενώ μπορείς να μιλήσεις και ζητήσεις από τους ανθρώπους να σε οδηγήσουν σε κάποιο σοφό και να μιλήσεις που αυτός ο σοφός είναι πάλι ο εαυτό σου ο οποίος έχει θαμμένες γνώσεις που συνειδητά δεν ξέρεις η να σου πει τις κουβέντες που χρειάζεσαι. Ή τέλος πάντων να ζητήσεις να ζήσεις μια εμπειρία μια περιπέτεια.


Γιατί κάποιος να θέλει να δεί ή να επιδιώξει LD και ύπερ-LD όνειρα;
Βάση κάποιας μεγάλης μελέτης που είχα διάβασει μόνο το 30% των ανθρώπων έχουν δει ένα LD όνειρο, το οποίο είναι ένα τρομερά αληθινό όνειρο που σαν εμπειρία θα το συζητάς για μέρες. Το ύπερ-LD είναι τόσο αληθινό που δεν διαφέρει από την πραγματικότητα. Είτε είσαι σπίτι είτε στη δουλεία το ίδιο αληθινές είναι αυτές οι καταστάσεις, έτσι είναι και αυτά τα όνειρα, τα οποία δεν επιτυγχάνονται χωρίς συνεχές έντονη προσωπική προσπάθεια.Για ποίο λόγο κάποιος να τα επιδιώξει;
1)Για διασκέδαση  να ζήσει εμπειρίες π,χ, γιατί πας σε ένα λούνα παρκ; ή κατάδυση,
2)Για να δυναμώσει ο χαρακτήρας,να αποκτήσεις εμπειρίες που θα σε κάνουν δυνατό και έτοιμο για καταστάσεις αυτής της σκληρής ζωής όπως το να αντιμετωπίσεις ξυλοδαρμό και να μάθεις να αμύνεσαι καλύτερα, να αντιμετωπίσεις ένα χωρισμό, πόνο ψυχολογικό, έξωση, πόλεμο, μέχρι και επιβίωση σε ζούγκλα,σε μετά πυρηνική εποχή ακόμη και από ζόμπι ότι θες εσύ, και σεξ ή επικίνδυνα σπορ που δεν θα τόλμαγες να κάνεις. Στην ταινία Inception αυτό έδειχνα υπέρ-LD όνειρα, άσχετα αν παρουσιάστηκε σαν ταινία φαντασίας.
3)Εάν θες νέες ιδέες ή αχαλίνωτη φαντασία να δεις και να πάρεις για πράγματα που θες να σχεδιάσεις, κατασκευάσεις ή να συνθέσεις μουσική. Σε κατάσταση ονείρου οι πνευματικές ικανότητες οξύνονται σε τρομακτικό βαθμό θα έλεγα. Δεν σας έχει τύχει να δείτε στον ύπνο σας απίστευτα μέρη η να έχετε ακούσει μελωδίες που να λες έτσι και αυτά μπορούσα να τα μεταφέρω εδώ, αλλά κρίμα είναι ένα όνειρο. Είναι όνειρο, αλλά αν σου γίνει βίωμα απομνημονεύεται και μπορείς να το μεταφέρεις. Αυτό έκανε και στην ουσία ο Nicola Tesla.
4)Να ξανά βιώσεις καταστάσεις ευτυχισμένες ή να ξαναδείς όνειρα που είχες δει.
5)Ένας τρόπος ξεκούρασης και διαφυγής, μπορεί η ρουτίνα να σε βασανίζει, ή η μοναξιά της φυλακής να σε τρώει ψυχολογικά σαν σαράκι.
6)Μπορείς να μιλήσεις με το υποσυνείδητό σου, π,χ, να σου εμφανιστεί σαν φιλόσοφος, και να ανακαλύψεις κρυφές πτυχές σου.
7)Μπορείς να βιώνεις όνειρα συγκεκριμένα καθοδηγούμενος από ψυχολόγο και να επιλύσεις ψυχολογικά προβλήματα, να αντιμετωπίσεις ψυχολογικά τραύματα, προβλήματα, φοβίες και να τα ξεπεράσεις.
8)Να βελτιωθείς στο αντικείμενο σου, στο επάγγελμα σου βιώνοντας καταστάσεις και πράγματα έτσι όπως εσύ θα ορίζεις, με αποτέλεσμα να ξυπνάς πιο έμπειρος. Είτε είναι πολεμικές τέχνες είτε ζωγραφική είτε μαθηματικά είτε στο να χειρίζεσαι όπλα που δεν έχεις πιάσει καν. Ότι θες. Δεν υπάρχουν οι δεκάδες περιορισμοί του χονδροειδεί φυσικού κόσμου στον κόσμο των ονείρων.
9)Να αποκτήσεις θάρρος στη συμπεριφορά σου, πολλές φορές η ζωή τα δίνει όλα τόσο απλόχερα που το μόνο που ζητάει είναι θάρρος, ίσως και λίγο θράσος να διεκδικήσεις, το να ζήσεις επανειλημμένες φορές δύσκολες κοινωνικές συναναστροφές για εσένα σε εξομοίωση θα μπορούσε να φανεί μεγάλη βοήθεια. Αν αυτό το έκανε η μάζα θα γέμιζε η κοινωνία με δυναμικούς ανθρώπους που να δρουν και να συνεισφέρουν πολύτιμο έργο και για αυτούς και για την κοινωνία.
10)Να ζήσεις φουτουριστικά μέρη, να ζήσεις την φαντασία σου!
       Στην ουσία, ο υποσυνείδητος νους έχει συλλέξει κάθε πληροφορία για τα πάντα από ταινίες από εμπειρίες από βιβλία που μονάχα μόνο ξεφύλλισες, συλλέγει όλες τις πληροφορίες και η συνείδηση δημιουργεί τον ανάλογο ονειρόκοσμο που θες και βιώνεις μια εναλλακτική πραγματικότητα. Εσύ μπορεί να έχεις δει ταινίες πως χειρίζονται όπλα. η πολεμούν, όμως το υποσυνείδητο δεν τα ξεχνάει ούτε λεπτομέρεια δεν ξεχνάει, και αν εστιαστείς στο να μάθεις κάτι συγκεκριμένο το υποσυνείδητο μαζεύει τις πληροφορίες και τις δίνει με διάφορες μορφές μαθημάτων σε κατάσταση ύπερ-LD όνειρου, όπου έχεις τον έλεγχο. Κάτι παρόμοιο όπως στη ταινία Matrix 1 με την διαφορά ότι αυτοί είχαν ανάλογη τεχνολογία.

Αϋπνίες, και πως διαπιστώνουμε αν κοιμόμαστε ή όχι.
Μην κάθεσαι στο κρεβάτι να κοιμηθείς εάν είδη προσπαθείς να κοιμηθείς εδώ και 30-40 λεπτά, για κάποιο λόγο έχεις ένταση μέσα σου και ο εγκέφαλος δεν χαμηλώνει τους παλμούς του. Σήκω και κάνε δουλειές να εκτονωθεί αυτή η ενέργεια και μετά από 40-50 λεπτά ξανά δοκίμασε να ξαπλώσεις να κοιμηθείς. Αν πάλι επιμένεις να θες να κοιμηθείς υπάρχουν δύο τεχνικές η μία είναι να μετράς αργά και αντίστροφα ανά δύο δευτερόλεπτα. Η άλλη τεχνική είναι να οραματιστείς και να κρατάς σταθερά ένα απαλό γαλάζιο στο μυαλό σου νοητικός ή ένα χρώμα που σε γαληνεύει, κράτα το και βλέπε το όσο πιο πολύ μπορείς.
Αφού κάποιος τα καταφέρει να βλέπει τόσο ζωντανά όνειρα ενδέχεται να μπερδεύει τις πραγματικότητες, ή να δει LD ή ύπερ-LD μέσα σε ένα άλλο όνειρο LD, και να νομίζει πως έχει ξυπνήσει και να κάνει μπάνιο να τρώει πρωινό και να ετοιμάζεται να πάει στη δουλεία και όλο αυτό να είναι ένα όνειρο, μετά να ξυπνήσει και τελικά να μην έχει ξυπνήσει και να το ξανά πάθει. Υπάρχουν στιγμές που δημιουργούνται όνειρα μέσα σε άλλα όνειρα που πολλές φορές εμείς δεν το θυμόμαστε καν, όταν όμως βλέπουμε τόσο ζωντανά όνειρα όχι μόνο θα το θυμόμαστε αλλά και θα το ζούμε. Αλλά θα υπάρχουν και στιγμές που θα είσαι ξύπνιος και θα νομίζεις ότι κοιμάσαι, θα μπερδεύεσαι. Για αυτό υπάρχουν κάποια τεστ π,χ, κλείσε μύτη και στόμα δες μπορείς να αναπνεύσεις; στα όνειρα και αναπνέεις και ΔΕΝ σκάς αν δεν πάρεις αέρα. Ο άλλος τρόπος είναι να δεις αν μπορείς να πετάξεις.

Γενικές και βασικές αρχές για τα όνειρα LD και ύπερ-LD, κατανοώντας.
ΓΕΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ
Τα μεγαλύτερα εμπόδια για LD και ύπερ-LD όνειρα είναι η αμνησία, ρουτίνα, και η έλλειψη επιθυμίας, ύπνου και πρόθεσης.
Αυτά τα όνειρα μπορούν γίνουν πραγματικότητα από 1-2 μήνες ως και 1 χρόνο αυτό εξαρτάται από πόσο πολύ το θες, κάνεις σωστά τις ασκήσεις, αν κοιμάσαι 6-8 ώρες,και το πόσο στρεσαρισμένη και αγχώδη ζωή έχεις.
*Για να έχεις τέτοια όνειρα γενικώς πρέπει να είσαι χαλαρός ψυχολογικά! επειδή η ζωή είναι δύσκολη αυτό μπορεί να φαντάζεται αδύνατον. Έχε αυτό κατά νου, όταν πέφτεις για ύπνο προσπάθησε να τα ξεχνάς, να αφήνεις τα βαρίδια σου και να κοιμάσαι 7-8 ώρες. Αλλιώς μειώνεις πολύ τις πιθανότητες.
*Στους οραματισμούς βάζε ζωή, μη τους κάνει βαριεστημένα, αλλά με πάθος με ζωντάνια με επιθυμία. Αυτό είναι ένα μεγάλο μυστικό για να βλέπεις πολύ γρήγορα αποτελέσματα σε οτιδήποτε έχει να κάνει με οραματισμό. Αν το βλέπεις σαν αγγαρεία μηδενίζεις της επιτυχίες σου.
*Υπάρχει ένα ενδεχόμενο κάποιος να εθιστεί με τα όνειρα αυτά, είναι κάτι το παροδικό και φυσιολογικό, συμβαίνει και ξεπερνιέται πολύ εύκολα.
*Μπορείς να δημιουργείς ότι σκηνικά θες η αντικείμενα, το μυστικό είναι η επιθυμία και η αυτοπεποίθηση. Αν δείτε στα παραμύθια και τις ταινίες ο μάγος με το μαγικό ραβδάκι του ή τα χέρια του αλλάζει τα πράγματα η κάνει μαγικά, ακριβώς έτσι είναι και στα όνειρα. Αν π,χ, αρχίζει το όνειρο και γίνεται εφιάλτης και σκοτεινιάζει ο ουρανός μη φοβηθείς κρατήσου! και άλλαξε τον καιρό κάνε τον  ήλιο να λάμπει άλλαξε τον καιρό!Έχε σαν όπλο σαν εργαλείο τα χέρια σου η ένα μολύβι μια πένα, ότι θες, πες ότι είσαι ένας μάγος.
*Αν δεν μπορείς να ξεφύγεις από τον εφιάλτη και θες να ξυπνήσεις, βαλέ τα χέρια σου στα μάτια σου και προσπάθησε να τα ανοίξεις σαν να ήταν κλειστά. Επίσης και η προσευχή βοηθάει. Σε γενικές γραμμές μην επιδιώκεις να αντιμετωπίσεις φοβίες! τουλάχιστον όσο δεν είσαι έμπειρος, γιατί δεν ξέρεις ακόμα να ελέγχεις την ροή των ονείρων και να κουμαντάρεις-ελέγχεις τον εφιάλτη.
*Όταν κάποιος είναι σε REM o εγκέφαλος κόβει το ρεύμα σε όλα τα νεύρα που μπορούν να δώσουν εντολή στους μυς, για να μην κάνουμε στο ξύπνιο μας ότι κινήσεις κάνουμε στον ύπνο. Υπάρχει ένα σπάνιο φαινόμενο που ο εγκέφαλος κοιμάται ενώ εσύ είσαι ξύπνιος, δηλαδή ο εγκέφαλος σου ονειρεύεται χωρίς εσένα!!! έτσι εσύ τρομάζεις και εκείνες τις στιγμές ο εγκέφαλος έχει σε αυξημένη παραγωγή DMT-ενδογενές παραισθησιογόνο και σε συνδιασμό με τον φόβο που έχεις ενσαρκώνονται οι φοβίες, π,χ, οι Αφρικανοί βιώνουν να απειλούνται από μαύρος δαίμονες ιππείς, οι Ιάπωνες από Kanashibari, οι Ευρωπαίοι και οι χριστιανοί από την λεγόμενη Μόρα, οι Κινέζοι από φαντάσματα. Αν σου συμβεί ηρέμησε, προσευχήσου και κοιμήσου, γιατί αν το κάνεις-καταφέρεις θα δεις ένα όνειρο τόσο αληθινό όσο το τέρας, θα ζήσεις ένα matrix, και ότι ζήσεις στο όνειρο, περιπέτεια, έρωτα, πόλεμο, θα είναι αληθινό και εμπειρικό σαν να το έζησες. Θα μπεις σε mode υπερ-LD, όμως το να αντιμετωπίσεις ένα τέτοιο τόσο τρομακτικό βίωμα είναι σχεδόν αδύνατον να το μετατρέψεις σε όνειρο, όταν όμως ξέρεις την αλήθεια και γνωρίζεις τότε γίνεται κατορθωτό . Βέβαια όλα αυτά ενέπνευσαν κατά πολύ τους σεναριογράφους και έφτιαξαν πολλά δυνατά θρίλερ τρόμου, τα οποία όμως δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια. Μη ταϊζεται το υποσυνείδητο σας με ανόητα θρίλερ. Δεν θα σας πάρει κανείς την ψυχή η να ρουφήξει, ούτε καμία μόρα η τέρας.  Σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα όποιος τον αντιμετωπίζει, πως όταν προσεύχεται δίνει δικαίωμα σε δυνάμεις του καλού να τον βοηθούν.
* Στα όνειρα ύπερ-LD μπορείς να μπερδεύεις τις πραγματικότητες για αυτό μπορείς να κάνεις διάφορα τεστ π,χ, δεν μπορείς να πονέσεις όπως πονάς στον ξύπνιο σου αν τσιμπήσεις με δύναμη τον εαυτό σου θα δεις ότι στο όνειρο δεν πονάς πολύ ακόμα και καθόλου.Στο όνειρο δεν σκας αν δεν αναπνέεις ενώ στην πραγματικότητα στο 1 λεπτό κιόλας δυσανασχετείς πολύ. Στο όνειρο μπορείς να πετάξεις στην πραγματικότητα όχι.Γενικά ο εγκέφαλος όταν ονειρεύεται επειδή ο ονειρόκοσμος δεν είναι τόσο σταθερός δεν βγάζει τόσο εύκολα συνοχή και λογικά συμπεράσματα όπως στον  πραγματικό κόσμο έτσι λοιπόν όταν ρωτάμε τον εαυτό μας τότε αυτός προσπαθεί να σου δώσει από μόνος του την απάντηση. Για αυτό καλό είναι όταν φτάσεις σε αυτό το επίπεδο να κάνεις και ένα τεστ πραγματικότητας.
*Για να καταλάβουμε κάπως καλύτερα πως είναι τα ύπερ-LD όνειρα ας θυμηθούμε στο matrix 1 λέει στην πρώτη μάχη ο Μορφέας στον Νιο. Είναι ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης παρόμοιο με την πραγματικότητα έχει βασικούς νόμους όπως η βαρύτητα,μερικούς τους παρακάμτεις, άλλους τους παραβιάζεις. Στην μέση της μάχης λέει. Πως σε νίκησα; πιστεύεις ότι επειδή είμαι πιο δυνατός ή πιο γρήγορος έχει καμία σχέση με τους μυς μου σε αυτό το μέρος; Νομίζεις ότι είναι αέρας αυτό που αναπνέεις; Λίγο πιο μετά του εξηγεί,πρέπει να ξεπεράσεις φόβο, αμφιβολία δυσπιστία και κάνει ο Μορφέας ένα άλμα 100 μέτρα.
Είναι σημαντικές αυτές οι κουβέντες και αυτό γιατί σε αυτά τα όνειρα ενώ είναι όνειρο πάλι είσαι αδύναμος και έρμαιο όπως στον αληθινό κόσμο χωρίς δυνατότητες υπερφυσικές γιατί είναι τόσο ζωντανός ο ονειρόκοσμος όπως ο αληθινός κόσμος, που κουβαλάς και εκεί τα περιοριστικά πιστεύω σου,και έτσι είσαι αδύναμος όπως οι άνθρωποι που ζούσαν στο matrix. O Νίο για αυτό ήταν τόσο ικανός γιατί άρχισε να πιστεύει πόσο πολύ ψεύτικος είναι ο κόσμος, όπου δεν έμεινε μόνο εκεί άρχισε να πιστεύει και στην ψευτιά του αληθινού κόσμου και απέκτησε και εκεί δυνατότητες. Στο τέλος του matrix 1 και στο 2 σταμάτησε σφαίρες στο matrix-ονειρόκοσμο, στο matrix 3 μπορούσε να το κάνει και στην πραγματικότητα. Η πρωταρχική-βασική ύλη του κόσμου αυτού είναι ίδια με του κόσμου των ονείρων, με την διαφορά ότι είναι πιο αραιή στα όνειρα. Η ίδια η ταινία του matrix είναι μια επεξήγηση της πραγματικότητας μας, κουστουμαρισμένη με επιστημονική φαντασία.

ΟΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ για όνειρα LD και ύπερ-LD.
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ οι ασκήσεις να γίνονται με δυσανασχέτηση, αλλά αντιθέτως με θερμή και σταθερή προσδοκία, να θυμάσαι όσο περισσότερο μπορείς και γίνεται τα όνειρα, γιατί έτσι πετυχαίνεις τους στόχους σου.
1 ΑΣΚΗΣΗ: Είναι η πιο απαραίτητη άσκηση,χωρίς αυτή είναι σχεδόν αδύνατον να αποκτήσει κάποιος τέτοια όνειρα.
ΘΕΩΡΕΙΑ: Πρέπει να δημιουργήσεις ένα σύνδεσμο μια γέφυρα μια επαφή μεταξύ του ονειρόκοσμου και πραγματικότητας, έτσι θα μπορείς να έχεις τον μισό εγκέφαλο ξύπνιο και τον άλλον κοιμησμένο ώστε να μπορείς να ξυπνάς στα όνειρα μέσα και να τα βιώνεις σαν πραγματικότητα, η οποία με τον καιρό θα μεγαλώνει. Αυτό γίνεται με το να φέρεις στον ξύπνιο σου τον κόσμο των ονείρων και αυτό γίνεται με την συνεχές υπενθύμιση εικόνων και εμπειριών που είχες στο όνειρο που είδες χθες αλλά και από τις προηγούμενες βδομάδες. Με την συνεχές υπενθύμιση των ονείρων προκαλείς και μια μεγαλύτερη επικοινωνία με το υποσυνείδητο σου, και με τον καιρό ανοίγουν και πολλά σεντούκια με πληροφορίες. Όσα πιο πολλά πράγματα από το ημερολόγιο θυμάσαι τόσο πιο εύκολα όλα θα γίνονται. Προσωπικά θεωρώ αλλά και από την δική μου εμπειρία πως σκληρή σταθερή προσωπική δουλεία 3-5 μηνών μπορεί να φτάσει άνθρωπο να δει τα πρώτα LD όνειρα, ίσως και πιο νωρίς.
ΠΡΑΞΗ:Πάρε ένα ημερολόγιο ή ένα τετράδιο και γράφε ημερομηνία και έναν τίτλο πάνω στη κάθε σελίδα, για ευκολία γράφε και στις επόμενες σελίδες την ημερομηνία. Με το που ξυπνήσεις, πας και γράφεις το κάθε όνειρο που είδες και τις λεπτομέρειες. Για αυτό έχε δίπλα σου ένα μαρκαδοράκι στυλό για να γράφεις γρήγορα. Το κάθε διαφορετικό όνειρο θα είναι μια παράγραφος. Αν θες μπορείς στην διπλανή σελίδα να κάνεις σκίτσα αν μπορείς η να κολάς εικόνες αν αυτό σε βοηθά ή σε πορώνει. Και 2-3 φορές την ημέρα χωριστά μέσα στην ημέρα σου να διαβάζεις τα όνειρα σου για να θυμηθείς λεπτομέρειες, αλλά και για να μην τις ξεχνάς. Ίσως σου φανεί κουραστικό και φορτικό να διαβάζεις και τα προηγούμενα όνειρα των προηγούμενων νυχτών, μη το βλέπεις έτσι κάνε το(να θυμάσαι) για τα τουλάχιστον 15 προηγούμενα βράδια-όνειρα-σελίδες, κάνε το πρόχειρα μπαμ μπαμ αν σε κουράζει, απλά πρέπει να μη σβήνονται από την μνήμη σου. Αν δεν μπορείς ή δεν θες να κουβαλάς μαζί σου το ημερολόγιο σου, έχε τις σελίδες σε φωτογραφίες στο κινητό σου τα κείμενα. Αυτή την άσκηση πρέπει πάντα να την κάνεις. Αν κάποιο βράδυ δεν κοιμηθείς η δεν έγραψες τα όνειρα σου δεν πειράζει εσύ συνέχισε. Όσο πιο πολλά από τα όνειρα θυμάσαι και προσπαθείς όλο και πιο έντονα , τα όνειρα θα γίνονται όλο και πιο έντονα και μεγάλα(επειδή θα θυμάσαι πιο πολλά). Βοηθάει να κοιμάσαι 7-8 ώρες και πριν τις 00:00 με 01:00. Επίσης μπορείς να έχεις και ένα κινητό ή μαγνητόφωνο και να μαγνητοφωνείς ώστε να μην ξεχάσεις πράγματα καθώς γράφεις. Δεν πρέπει να βαριέσαι να το κάνεις αλλά και ούτε να καθυστερείς.
2 ΑΣΚΗΣΗ: Είναι πολύ σημαντική άσκηση για αυτούς που βιάζονται, είναι λίγο δύσκολη στη πράξη, αλλά αν την μάθει κάποιος και την δουλεύει καιρό θα αποκτά εύκολα LD και ύπερ-LD όνειρα.
ΘΕΩΡΕΙΑ: Θέλουμε λίγο πριν μας πάρει ο ύπνος, να οραματιστούμε ότι τρέχουμε η κολυμπάμε τόσο γλαφυρά ώστε να κοροϊδέψουμε το μυαλό μας πως το σώμα μας δεν είναι το κανονικό μας σώμα αλλά αυτό που οραματιζόμαστε και νιώθουμε αισθήσεις με το σώμα που οραματιζόμαστε. Έτσι το μυαλό παράγει μια ''γερή'' δόση ενδογενών παραισθησιογόνων και εγκλωβίζει θα λέγαμε την συνείδηση(το μυαλό της ψυχής) σε έναν ονειρόκοσμο. Υποτίθεται όμως ότι θα κοιμηθείς 7-8 ώρες(βοηθάει) γιατί τότε ξεκινούν τα μεγάλα ζωντανά όνειρα. Δηλαδή στον 3 με 5 REM-κύκλο-90λεπτά.
ΠΡΑΞΗ: Ξάπλωσε για ύπνο και με κλειστά μάτια ατένιζε βλέπε το ατελείωτο μαύρο και απλά βλέπε, μην αλληλεπιδράς με τις εικόνες ή τα σχήματα που μπορείς να δεις και μη δώσεις σημασία σε ήχους που μπορεί να ακούσεις,πλήρης παθητική στάση για 10-15 λεπτά, εάν δεν νιώθεις ηρεμία συνέχισε μέχρι να νιώθεις ηρεμία ότι χάνεσαι. Μόλις νιώσεις ότι αποκόβεσαι από τον κόσμο και θα ξεκινήσει το όνειρο,ξεκίνα να οραματίζεσαι ότι κολυμπάς, ή τρέχεις, αλλά νιώθε και τις αισθήσεις. Δηλαδή π,χ, αν οραματίζεσαι ότι κολυμπάς, νιώσε όμως και την αλμύρα του νερού τον ήχο την αφή αλλά να είσαι χαλαρός μη κουνιέσαι.

ΚΟΛΠΑ για αύξηση επιτυχίας ονείρων LD και ύπερ-LD.
1)Ξύπνα περίπου κατά της 4-5 το πρωί και ξανά κοιμήσου μετά από 5-10 λεπτά. Ακόμα καλύτερα αν μπορείς υπολόγισε να ξυπνήσεις, μόλις τελειώνει ένα REM δηλαδή ένα 90 λεπτό. Μετά από τα 5 λεπτά που θα πέσεις για ύπνο μόλις κοιμηθείς, ο εγκέφαλος θα κάνει μια βαθιά βουτιά και τα 2 τελευταία μεγάλα REM θα γίνουν πιο έντονα.
2))Αν σε τρομάζει αυτή η διαδικασία μην την κάνεις! γιατί μπορεί να προκαλέσεις πολύ άσχημο εφιάλτη. Οραματίσου ότι είσαι σε μια πολυκατοικία και είσαι στον 50 όροφο, οραματίσου κάθε λεπτομέρεια και πως ο τοίχος στο κάθε όροφο αναφέρει τον αριθμό. Οραματίσου και άκου όλη την διαδικασία που κατεβαίνεις τον όροφο,σε κάθε όροφο που κατεβαίνεις χαλάρωνε όλο και πιο πολύ, μην βιάζεσαι να φτάσεις στο ισόγειο. Όταν φτάσεις στο ισόγειο εκεί υπάρχει μια πόρτα, άνοιξε την, και ξέχνα τα πάντα αφέσου. Εκεί ξεκινάει και το LD όνειρο, είναι άσκηση κυρίως για αρχάριους. Δηλαδή για αυτούς που δεν ασχολούνται χρόνια με τα όνειρα. Αν θες βάζε φαντασία στα σκαλοπάτια, ή χρώμα αν σου αρέσει.
3) Ένα καλό και δυνατό κόλπο, είναι να κοιτάς τα χέρια σου να παρατηρείς τις γραμμές τα σημάδια με προσοχή πολλές φορές την ημέρα, για μήνες. Ο λόγος είναι γιατί αυτό θα αποθηκευτεί για τα καλά στο υποσυνείδητο σου, και όταν κοιτάξεις τα χέρια σου έτσι στο όνειρο σου τότε ξυπνάει ο εγκέφαλος μέσα στο όνειρο γιατί έμαθε ο υποσυνείδητος νους με την συνεχή επανάληψη πως αυτό με τα χέρια γίνεται όταν είσαι ξύπνιος και έτσι ξεκινάει το πολύ ζωντανό όνειρο σε σημείο που θα μπορούσε να μην ξεχωρίζει και από την πραγματικότητα από πλευρά ζωντάνιας. Αν αυτό με τα χέρια σε εκνευρίζει βρες κάτι άλλο που να σε βολεύει.
4)Είναι και αυτή μια πολύ δυνατή τεχνική! για 10-14 ημέρες ξύπνα 90 λεπτά πριν ξυπνήσεις κανονικά στην ώρα σου μείνε για λίγα λεπτά ξύπνιος και ξανά κοσμήσου Έτσι μαθαίνεις το μυαλό σου ότι στην τάδε ώρα ο εγκέφαλος ξυπνάει! Οπότε όταν θα κοιμάσαι κανονικά την 15, 16 17, ημέρα επειδή ο εγκέφαλος είχε συνηθίσει να ξυπνάει τότε! Θα ξυπνήσει μέσα στο όνειρο και τότε θα γίνει το όνειρο αληθινό σαν πραγματικότητα. Προσοχή πρέπει να έχεις ένα σταθερό 7-8ωρο ωράριο ύπνου ιδίως εκείνες τις 10-14 ημέρες που κοιμάσαι και ξυπνάς.
5)Όταν ξυπνάς από ένα έντονο όνειρο ρώτα τον εαυτό σου ονειρεύομαι; ή όταν βλέπεις στο ξύπνιο σου μια ωραία θέα ή ένα τοπίο ή είσαι στις συγκοινωνίες κτλ αναρωτήσου σοβαρά! βλέπω όνειρο; και αν καταφέρεις στα αλήθεια να νιώσεις σύγχυση ή ανασφάλεια, κράτα αυτό το συναίσθημα όσο μπορείς. Σκοπός όλων αυτών είναι να δημιουργήσεις ένα συναίσθημα ότι μάλλον ονειρεύεσαι, σκοπός είναι να μπερδέψεις επίτηδες τις πραγματικότητες να κοροϊδέψεις τον εγκέφαλο. Αυτό θα κάνει την χημεία του εγκεφάλου να προκαλεί όνειρα αληθινά σαν πραγματικότητα.        

ΚΟΛΠΑ για να προκαλείς το όνειρο που θες να δεις.
Σε γενικές γραμμές όσο πιο προχωρημένος είσαι τόσο πιο καλά αποτελέσματα έχεις.
1)Αν ξύπνησες από όνειρο και θες να δεις την συνέχεια του, η να το ξανά δεις ξύπνα και ξανά κοιμήσου αλλά κράτα σταθερή την επιθυμία σου και αποκοιμήσου με τους οραματισμούς και τις εικόνες που είδες στο όνειρο σου. Όσο πιο προχωρημένος είσαι τόσο πιο εύκολα θα γίνεται.
2) Εάν είσαι προχωρημένος, μπορείς τις 2 τελευταίες ώρες που θα πας για ύπνο, να βλέπεις εικόνες και βίντεο γύρω από αυτό που θες να δεις, και αποκοιμήσου έχοντας σταθερά αυτή την επιθυμία. Όσο πιο προχωρημένος είσαι τόσο πιο πολλές πιθανότητες έχεις. Επίσης όσο πιο ζωντανός είναι ο οραματισμός και ο πόθος τόσο πιο μεγάλες οι πιθανότητες. 
3) Είναι κουραστική και εκνευριστική τεχνική αλλά είναι πολύ δυνατή. Ξυπνάς κάθε 90 λεπτά και ξανά κοιμάσαι έχοντας στον οραματισμό και το νου σου να δεις επιτέλους το όνειρο που θες. 1-2 φορές το μήνα είναι καλά, δεν πρέπει να γίνεται συχνά, αποδιοργανώνεις τον ύπνο σου τελείως.
4)Υπάρχει κάτι που λέγεται υπναγωγισμός δηλαδή αυτός που άγει φέρνει-καθοδηγεί τον ύπνο. Υπναγωγισμός είναι το στάδιο λίγο πριν τον ύπνο. εκείνες τις στιγμές που μπορεί να ακούσουμε κάποιο θόρυβο ακόμα και ομιλία ,εικόνες ζωντανές σαν πραγματικότητα, χρωματιστά σχήματα-μοτίβα να αλλάζουν, αυτά οφείλονται στους αδένες του εγκεφάλου που παράγουν μικροσκοπικές ποσότητες παραισθησιογόνων ουσιών όπως DMT και αυτό για να τσεκάρει αν όντως είσαι ξύπνιος. Όταν δει ο εγκέφαλος ότι είσαι πλήρως παθητικός τότε κοιμάσαι και κόβει την εντολή κίνησης κάθε νεύρου εκτός των ματιών, για αυτό και βλέπουμε να κουνιούνται τα μάτια σε κάποιον που κοιμάται. Εμείς όταν είμαστε σε υπναγωγικό στάδιο πρέπει να μάθουμε να το ελέγχουμε και τότε θα βλέπουμε τα όνειρα που θέλουμε. Π,χ, εγώ θέλω να δω ένα όνειρο με τους vikings, πριν ξαπλώσω θα δω μπόλικες εικόνες θα ακούσω μουσική τους η τέλος πάντων να πάρω ερεθίσματα και να πωρωθώ. Μετά θα προσπαθήσω όταν είμαι στο υπναγωγικό στάδιο να δώ εικόνες και τοπία με τους vikings, καλό είναι είναι να κρατώ σταθερή μια εικόνα-τοπίο-σκηνή, όχι πολλές. Όταν κοιμηθώ και την τελευταία στιγμή είχα στο μυαλό μου αυτή τη σκηνή, θα δημιουργηθεί το όνειρο μου με αυτή την σκηνή. Είτε είσαι αρχάριος η προχωρημένος αν το καταφέρεις αυτό τα τελευταία δεύτερα να κρατήσεις τις εικόνες θα τα δεις σε όνειρο, απλά όσο πιο προχωρημένος είμαι μπορεί να γίνει πιο ζωντανό το όνειρο.
Γενικά εξασκήσου στο υπναγωγικό στάδιο προσπάθα να παραμένεις όσο πιο πολύ μπορείς σε αυτό το στάδιο και να το επηρεάζεις όσο πιο πολύ μπορείς. Στο μέλλον μπορεί ακόμα και γεύσεις να νιώσεις, ακόμα και αγγίγματα. Όσο εξασκείσαι με την θέληση σου, τόσο πιο πολύ δυναμώνει και η θέληση και κουμαντάρεις και καλύτερα τα όνειρα σου.
5)Όταν θα έχεις προκαλέσει ένα όνειρο αληθινό π,χ, LD ή ύπερ-LD και βλέπεις ανθρώπους, αυτοί οι άνθρωποι είναι δικές σου προβολές! προβολές και πτυχές του νου σου. Πήγαινε και πες τους δείξε μου κάτι εντυπωσιακό, ή βοήθα με λίγο να δω ένα όνειρο με βυθό, με αεροπλάνα, ότι θες εσύ. Αλληλεπιδράς άμεσα με τα βάθη του υποσυνειδήτου σου, για αυτό πρόσεχε πως θα φέρεσαι και μιλάς(ευγενικά) σε αυτούς τους ανθρώπους γιατί αυτοί οι άνθρωποι είσαι εσύ και όπως φέρεσαι και μιλάς έτσι θα σου μιλούν και αυτοί, γιατί παίρνουν σαν εντολή την συμπεριφορά σου. Αν φέρεσαι άσχημα θα σε ενοχλούν στα όνειρα σου.

ΗΘΙΚΗ και θεραπευτικά όνειρα.
Η δυνατότητες πρέπει να συνοδεύεται από την ηθική. Προσωπικά δεν είδα ποτέ μου κάποιον συγγραφέα να μιλά για ηθική και όνειρα μαζί. Μέσα στα όνειρα του ο καθένας μπορεί να ζει ότι θέλει δεν μπορείς σε ένα άνθρωπο να του ορίζεις τι θα δει και τι όχι. Μπορεί κάποιος να θέλει ένα LD ή ένα ύπερ-LD να βιάζει, να σκοτώνει, να βασανίζει. Ποίος,ορίζει το σωστό; και τι είναι ηθικό; και τι δεν είναι ηθικό; εύλογα ερωτήματα που προκαλούνται και πολλά παραθυράκια. Λοιπόν μπορείς να ονειρευτείς ΟΤΙ ΘΕΣ, να κάνεις ότι θες, αλλά όταν σκοπεύεις να ζήσεις και κάνεις διαστροφικά πράγματα τραυματίζεις το υποσυνείδητο σου. 95% είμαστε υποσυνείδητοι όταν ο άνθρωπος εξελίσσεται πνευματικά αυτό το ποσοστό μειώνεται και γίνεται πιο συνειδητός και έχει μεγαλύτερη επίγνωση,αυτογνωσία και ικανότητες νοητικές και πνευματικές, αυτή την εξέλιξη την καθυστερεί, γίνεται με τον καιρό ζώο, αυτό-οπισθοδρομείτε. Επίσης το υποσυνείδητο είναι εξοπλισμένο με ηθική, η οποία αποτρέπει τον άνθρωπο από ζωώδης πράξεις, π,χ, αν υπνωτίσουμε κάποιον και του δώσουμε ένα μαχαίρι να πάει να σφάξει το κοριτσάκι που βρίσκεται δίπλα του,αυτός δεν πάει να το κάνει. Ρωτώντας με ειλικρίνεια τον εαυτό μας για το αν αυτό που πάμε να κάνουμε είναι σωστό η ηθικό, καταλαβαίνουμε τι είναι το σωστό.
Τα ερωτικά όνειρα ή επιδίωξη αυτών έχουν και αυτά την αξία τους, καθώς ο άνθρωπος πρέπει να
ερευνήσει την σεξουαλικότητα του. Θα πρέπει  όμως να μην στοχεύει ανθρώπους που δεν μπορεί να έχει η δεν πρέπει να έχει ερωτικές συνευρέσεις γιατί έτσι χωρίς να το καταλαβαίνει δημιουργεί έλξη ερωτική, και το μόνο που θα καταφέρει είναι να δυσκολέψει την ζωή του.
      Όσο για τους ψυχοπαθείς το υποσυνείδητο μπορεί να δημιουργήσει θεραπευτικά όνειρα, αρκεί να υπάρχει κάποιος καλός ψυχολόγος που να συμβουλεύει,ώστε μέσω της επιδίωξης συγκεκριμένων ονείρων να αυτο-ιαθεί όσο τουλάχιστον γίνεται αν όχι τελείως. Ο ψυχοπαθείς είναι ψυχοπαθείς δεν μπορεί να κριθεί όπως ένας ''υγιείς'' που θέλει να ικανοποιεί άρρωστες ορέξεις ή να δοκιμάζει να κάνει απάνθρωπα πράγματα. Ο ψυχολόγος έχει σπουδάσει και έχει κατανοήσει την ανθρώπινη συμπεριφορά και το υποσυνείδητο και μπορεί να δίνει συμβουλές ως προς το τι όνειρο να προκαλέσει και τι να κάνει στο όνειρο, και πότε να έχει παθητική και ενεργητική στάση. Γιατί στα όνειρα αυτά μπορείς να μένεις αμέτοχος και να κυλάει ακυβέρνητο το όνειρο και να σου ξεδιπλώνει προβλήματα θαμμένα και τότε να δρας και ποίον να ενσαρκώσεις αν πρέπει βάση του ψυχολόγου. Γιατί σε αυτά τα όνειρα, μπορείς να ζήσεις και άλλους ρόλους, π,χ, ζεις στο όνειρο ότι είσαι σε μια οικογένεια και γίνεται μια φασαρία, μπορείς να διαλέξεις να μπεις στο σώμα του πατέρα της αδερφής της μάνας κτλ και να δεις από την σκοπιά αυτή πως είναι. Μη ξεχνάς πως όλα αυτά είναι προβολές του νου σου, σε όλα είσαι εσύ απλά η συνείδηση σου φτιάχνει matrix πλαστούς κόσμους και ανθρώπους για να ερευνήσεις πτυχές του εσωτερικού σου κόσμου, αλλά και του κανονικού που ζούμε, κάνει εξομοιώσεις πραγματικότητας.
 Βέβαια στα θεραπευτικά όνειρα έχουν όλοι δικαίωμα όχι μόνο όσοι έχουν προβλήματα, μπορεί κάποιος να ζητήσει να του εμφανιστούν οι κρυφοί του φόβοι, αυτό όμως θέλει και πολύ προσοχή, γιατί μπορεί να βρεθείς αντιμέτωπος με πράγματα άνω των δυνάμεων σου.

Προσωπική εμπειρία
Είχα μια τόσο δυνατή ονειρική εμπειρία πριν περίπου 4 χρόνια που με ξύπνησε ως άνθρωπο αλλά και με τάραξε. Το όνειρο εν συντομία: έλεγε πως πήγα σε κάποιο νησί τροπικό και είδα ένα τεράστιο σπίτι πήρα-κρυφά(έκλεψα) κάποια βιβλία και έτρεχα βιαστικός και βούτηξα βαθιά στη θάλασσα προς τον βυθό,μετά ξύπνησα. Όταν ξύπνησα μου πήρε ώρα να συνέλθω,μύριζα αλάτι όλα πέρναγαν από το μυαλό μου, τρελάθηκα; με απήγαγαν; μου έκαναν πειράματα; και αν ναι; καλά εμένα βρήκαν να διαλέξουν; τότε ποίοι; ζω σε δύο σύμπαντα; έζησα παράλληλη πραγματικότητα; σύμπαν; διάσταση; Άργησα να συνθέσω το παζλ, όσα βιβλία και αν αγόρασα δεν βρήκα απαντήσεις,παρ όλα αυτά έφτιαχνα σημειώσεις και διασταύρωνα πληροφορίες με την ελπίδα να βρω τις απαντήσεις μου,ώσπου από χρόνια αναζήτηση βρήκα τις απαντήσεις μου. Ήταν ένα συνειδητό ύπερ-LD όνειρο και τίποτα άλλο το διαστημικό. Τα βιβλία πάντα μου άρεσαν άσχετα αν τότε μισούσα το διάβασμα γιατί το σημερινό εκπαιδευτικό σύστημα με έκανε να μισήσω το διάβασμα. Παρ όλα αυτά στο όνειρο εκείνο το υποσυνείδητο ήθελε να μου κάνει μια υπόδειξη σχετικά με τα βιβλία και το διάβασμα. Το ύπερ-LD όνειρο, το προκάλεσα άθελα μου, γιατί έκανα αυτές τις ασκήσεις πάλι άθελα μου ή πιο σωστά για άλλο σκοπό. Είχα διαβάσει ότι ο Τέσλα κατέγραφε συνέχεια τα όνειρα του και του έρχονταν φοβερά κομμάτια με ιδέες , έτσι μετά από καιρό του έρχονταν απίστευτες ιδέες ή τα διασταύρωνε, έτσι το έκανα και εγώ με σκοπό κάποτε να μου έρθει μια ιδέα το οτιδήποτε που με αυτή την ιδέα θα έλυνα το οικονομικό μου ζήτημα και δεν θα χρειάζονταν να ανέχομαι το κάθε ηλίθιο εργοδότη ή υφιστάμενο. Δεν ήξερα ούτε είχα ακούσει και ούτε αποδεχόμουν ότι το όνειρο μπορεί να γίνει τόσο αληθινό όσο η πραγματικότητα και να το διευθύνεις κιόλας, να παίρνεις πρωτοβουλίες. Ξανά επιδίωξα και προσπάθησα πολλές φορές να τα καταφέρω να ξαναζήσω ένα τέτοιο όνειρο και τα κατάφερα ύστερα από 10 μήνες συνεχείς άσκησης και έτσι ξανά έζησα τέτοια όνειρα όχι πολλά, γιατί είναι κάτι πολύ σπάνιο, αλλά όσο πιο πολύ περνάει ο καιρός και επιμένεις τόσο πιο συχνά θα γίνονται. Αφού έχεις καταφέρει να ζήσεις έστω 5-6 LD όνειρα ύστερα αν πραγματικά θες να συνεχίσεις και άλλο και θες ένα ύπερ-LD όνειρο θα παλεύεις στα 100-150 βράδια να καταφέρεις 1 μετά θα γίνουν 3 μετά 5 στα 100 βράδια. Το να φτάσουμε σε σημείο που να προκαλούμε ύπερ-LD όνειρα όποτε θέλουμε υπολογίζω πως θα πρέπει να είναι προσωπική δουλεία πάνω από 15 χρόνια. Αλλά για φανταστείτε να μπορούμε να ζούμε ζούμε  για 10-25 λεπτά ότι matrix θέλουμε.

Ουσίες και τεχνολογίες
*Ο εγκέφαλος είναι πολύπλοκο σύστημα νευροχημείας,υπάρχουν ουσίες ψυχοτρόπες που μπορούν να δημιουργήσουν τέτοια όνειρα όμως δεν πίνεις τις ουσίες, αλλά αυτές σε πίνουν. Είναι όπως το αλκοόλ έχεις μεθυσμένη συμπεριφορά δεν είσαι εσύ κάπως έτσι είναι και εδώ οι ουσίες προκαλούν ας πούμε μεθυσμένα όνειρα υπάρχει και ο κίνδυνος το όνειρο να είναι εφιάλτης και να μην μπορείς να ξυπνήσεις και να τραυματιστείς ψυχολογικά. Υπάρχει και η πιθανότητα να παίξει το μυαλό σου. Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να ζήσουν εδώ και τώρα τέτοιες εμπειρίες και παίζουν με την φλόγα, δεν αξίζει κάποιος να παίζει με τις ψυχοτρόπες ουσίες.
*H μαριχουάνα το χασίς και το αλκοόλ μειώνουν πολύ την διάρκεια των ονείρων. Σε 8 ώρες έχεις 100 λεπτά όνειρα χωρισμένα σε 5 REM-κύκλους, με τις ουσίες αυτές μπορεί να μειωθεί η διάρκεια των ονείρων και πάνω από 45% και όλο αυτό να δρά σαν εμπόδιο για την επίτευξη των στόχων σου στα όνειρα.
Φυσικά υπάρχουν και ουσίες που μπορούν να υποβοηθήσουν λίγο στις αρχές. Αυτά είναι κάποια νόμιμα συμπληρώματα,είναι:Μελατονίνη 30 λεπτά πριν τον ύπνο όχι με γεμάτο στομάχι, 1-3mg όχι παραπάνω διότι μπορεί να νιώθεις σαν να έπαθες δηλητηρίαση, έχεις εμετούς, διάρροιες. Ως 3 φορές την βδομάδα για 2 μήνες, γιατί αλλιώς μειώνεις την ενδογενή παραγωγή= γερνάς πιο γρήγορα. Μπορεί να συνδυαστεί και με 5-HTP(google it) και με B6. Μετά άλλα πράγματα σε βότανα είναι, artemisia voulgaris,hypericum perforatum, korean ginseng, salvia divinorum, valeriana afficinalis. Προσωπικά κατάλαβα ότι δεν άξιζε και πολύ τον κόπο, τα λεφτά μου πέταξα, δεν άξιζε, βέβαια γενικό όφελος στην υγεία κάνουν όμως.
*Φάρμακα που μπορούν ακόμα και εξωσωματική εμπειρία να προκαλέσουν πρέπει να αποφευχθουν όπως η κεταμίνη και PCP ακόμα και θάνατο μπορούν να προκαλέσουν/
*Ναρκωτικές και παραισθησιογόνες ουσίες όπως: Mescaline, ayahuasca,amanita muscaria, morning glory seed, psilocybe mushroom. To ναρκωτικό σε πίνει δεν το πίνεις. Χρησιμοποιούνται για τα όνειρα, προσωπικά πάλι είμαι κάθετος, εμπειρικός θα έλεγα πως αν δεν δουλεύεις τον νου, πάντα αδύναμο θα τον έχεις, χώρια ότι βάζεις σε κίνδυνο την ψυχική σου σφαίρα, και οι καταχρήσεις σε ζημιώνουν ως και ανεπανόρθωτα. Αυτά για αυτούς που είναι ένθερμη και ανένδοτοι και θέλουν να κάνουν τέτοιες χρήσεις.
*Ύστερα από διάφορες δοκιμές και υπερβολές που έχω δοκιμάσει, κατέληξα, ότι το καλύτερο είναι να είσαι πορωμένος και εργατικός πάνω σε αυτό που κάνεις, άμα είναι να κάνεις κάτι σωστά κάνε το μόνο σου,χωρίς ουσίες κτλ. Είναι κάτι που αν δεν το αποδέχεσαι το καταλαβαίνεις μετά από καιρό.
Καμία ουσία δεν μπορεί να σου γυμνάσει τη θέληση και τον νου, μόνο η εξάσκηση, και το όφελος δεν είναι μόνο στις ασκήσεις, είναι σε κάθε είδους πνευματική άσκηση ο νούς γίνεται πιο δυνατός με πιο πολύ αυτοπεποίθηση.
Βέβαια υπάρχουν και επίσημες τεχνολογίες που υποβοηθούν τον εγκέφαλο για να δει κάποιος LD όνειρα.Τεχνολογίες επίσημες είναι η μάσκα ονείρων kvasar dream mask και το NovaDream από το
Institute Lucidity, αυτές οι τεχνολογίες προσπαθούν με τις ηλεκτρομαγνητικές δονήσεις να κοροϊδέψουν τον εγκέφαλο ότι βλέπει όνειρο, όταν δεν βλέπει, επίσης αυξάνουν και την διαύγεια.
Μερικά links να αγοράσετε και να φτιάξετε τέτοιες συσκευές.Πως να φτιαξεις http://www.hackolog.com/2010/10/07/building-the-lucid-dream-machine/  να αγοράσεις http://www.amazon.com/Dreamer-Induction-Detection-Dreaming-Device/dp/B00D3M8ZBI κάτι πολύ βολικό http://sleepwithremee.com/ κάτι ενδιαφέρον http://dreamstudies.org/2014/02/05/lucid-dream-masks-wearable-tech-devices/ Κάντε αναζήτηση στο youtube REM-DREAMER ακόμα και στο google play, υπάρχουν πολλά!
                                     Αν όλα αυτά σε μπερδεύουν, απλά κάνε τρόπο ζωής την άσκηση με το ημερολόγιο, και εξασκήσου στο υπναγνωγικό στάδιο τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν από μόνα τους.

                                               ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Τα όνειρα-LD και ύπερ-LD μπορούν να προσφέρουν τρομερή και απότομη αυτό-ανάπτυξη,γιατί όταν βιώνεις τόσο ζωντανά τον εσωτερικό σου κόσμο,όταν συναντάς ανθρώπους στο όνειρο σου που είσαι εσύ και ρωτάς αλήθειες για εσένα,αυτά τα βιώματα σε κάνουν να λαμβάνεις σοβαρά τα πνευματικά ζητήματα. Όμως πρέπει να τονισθεί πως άλλο αστρική προβολή άλλο ζωντανά όνειρα. Στην αστρική προβολή δεν είσαι με τον εσωτερικό σου κόσμο αλλά στο κόσμο των πνευμάτων και εκεί οι νόμοι είναι διαφορετικοί και μπορεί ένας άνθρωπος που δεν κατέχει αρκετές γνώσεις, και σχετικές εμπειρίες να τραυματιστεί ψυχολογικά ή και ανεπανόρθωτα. Αυτό το λέω γιατί έτσι όπως μπορεί κάποιος να βιώσει ύπερ-LD εμπειρίες μπορεί να μη θέλει να περιμένει 1 χρόνο κόπο ας πούμε και να στραφεί σε μια πιο γρήγορη(αν εργαστεί σκληρά) εναλλακτική(για να βιώσει αυτά που θα ήθελε) μέθοδο που είναι η αστρική προβολή κάτι που το πλασάρουν σαν κάτι απλό και σαν παιχνίδι στο internet. Στα όνειρα υπάρχει ασφάλεια,στην αστρική προβολή το να βγαίνεις έξω από το σώμα σου, αυτό δεν σου εξασφαλίζει και ότι θα είσαι ασφαλείς, σίγουρα όχι για κάποιον αρχάριο. Οπότε η άποψη μου δεν είναι θετική υπέρ της αστρικής προβολής.
        Το ύπερ-LD όνειρο αποκτιέται μετά από πολλές κατακτήσεις LD ονείρων. Είναι το φυσικό επακόλουθο είναι σαν τον ανθρώπινο σώμα που γίνεται μυώδες, στην αρχή ''φουσκώνει'' μυικά μετά ακολουθούν τα κύρια αγγεία και μεγαλώνουν και αυτά και πετάγονται χοντρές φλέβες. Όταν δεις το πρώτο LD όνειρο μέσα σε 1-4(μέσος όρος) μήνες προσωπικής προσπάθειας θα το πάρεις τόσο ζεστά το θέμα που θα το κυνηγάς τόσο που θα φτάσεις και στο ύπερ-LD,αργά η γρήγορα.
Δεν χρειάζεσαι 200 σελίδες βιβλιαράκι για να μάθεις να χειρίζεσαι ένα κινητό. 20 σελίδες είναι αρκετές για να μάθεις ένα κινητό, τα άλλα τα βρίσκεις και τα μαθαίνεις μόνος σου στη πορεία. Αυτά είναι όλα όσα χρειάζεται κάποιος να ξέρει για να επιδιώξει τέτοια όνειρα.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....(πηγαίνοντας πολύ βαθιά)
Mέρος 2 http://psaras9.blogspot.gr/2015/12/2.html

24 σχόλια:

  1. Ωραίο άρθρο για ακόμα μια φορά, συμφωνώ με το θέμα της χρήσης των χημικών ουσιών. Μην παίρνετε ΤΙΠΟΤΑ προκειμένου να επιταχύνετε το αποτέλεσμα. Θα έχετε προσωρινά και μπορεί και άσχημα επακόλουθα. Οι ικανότητες του εγκεφάλου ξεκλειδώνονται μια προς μια και μόνο όταν είναι έτοιμος ο άνθρωπος. Το Θείο ή το συμπαν(όπως θέλετε πείτε το) δωρίζει "δώρα" στην κατάλληλη στιγμη και στο κατάλληλο άτομο...
    Θα διαφωνήσω όσον αφορά στην αστρική προβολή. Είναι εξαιρετικά σπάνιο να αποβεί επικινδυνη για τον έμπειρο αστροταξιδευτή.(πχ σύγκρουση με μαύρο μάγο). Οι αρχάριοι ας κάνουν μικρα σταθερά βήματα την φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ.Όσο για τις ουσίες τα είπες όλα. Για την αστρική προβολή ναι μεν ο έμπειρος δεν κινδινεύει παρά σε σπάνιες περιπτώσεις όπως σωστά λες, αλλά υπάρχουν και άλλοι κίνδυνοι φούσκωμα του ΕΓΩ, κατάχρηση ικανοτήτων. Θεωρώ σωστό και ασφαλές τα μικρά και σταθερά βήματα να γίνονται εφόσον έχει καλές βλέψεις γενικώς και έχει κάνει μια κάθαρση, γιατί στο ταξίδι(και δεν εννοώ τις απλές βολτούλες) του θα έρθει αντιμέτωπος με πράγματα που έχει μέσα του, πάθη, σκεπτομορφές. Θεωρώ σωτήριο να προηπάρχει μια καλή κατήχηση ή γνώση και ύστερα τυα σταθερά βήματα.

      Διαγραφή
  2. Πολύ ωραίο άρθρο. Είχα πριν ένα χρόνο περίπου ένα διαυγές/ημιδιαυγές όνειρο. Ήταν μια υπέροχη και βαθιά πνευματική εμπειρία που είχε πάρα πολλά και σωστά στοιχεία φυσικών επιστημών, αστρονομίας και θεωριών χωροχρόνου που ούτε καν υποψιαζόμουν ότι γνώριζα. Τί σου κάνουν τα ντοκυμανταιρ... Λοιπόν αυτό που με απασχολεί είναιμια αίσθηση που βιώνω στα όνειρα. Είναι μια δυσάρεστη, ανυπόφορη ένταση στην περιοχή των βουβώνων. Αν έχεις κατέβει απότομα μια κατηφόρα ή αν στο λούνα παρκ έχεις ανέβει σε παιχνίδια όπου υπάρχει πτώση από ύψος ή γλίστρα σε μεγάλη κλίση, καταλαβαίνεις τί εννοώ. Το βιώνω όταν στα όνειρά μου πετάω και κάνω βουτιές στον αέρα. Αυτή η αίσθηση με εμποδίζει να επιτύχω πλήρη διαύγεια και όταν πάω να την πετύχω με αποσυντονίζει πλήρως. Μπορεί αυτή η αίσθυση να σημαίνει κάτι άλλο, πχ ήμουν σε αστρική προβολή και τη στιγμή εκείνη επέστρεψα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ. Όσο για την ανυπόφορη ένταση στη περιοχή αυτή, είναι σαν να ρωτάει κάποιος γιατί έχω πονοκέφαλο,θέλω να πω είναι πολύ γενικό ερώτημα. Για να δοθεί μια απάντηση απαιτούνται πολλές ερωτήσεις να γίνουν και , συζητήσεις. Μήπως είχες ποτέ κάποιο τραύμα, ψυχικό η σωματικό? έχεις προσπαθήσει να το αντιμετωπίσεις? Το αιθερικό σώμα ειναι φορέας πληροφοριών φαίνεται πως κάτι έχει συμβεί ή συμβαίνει, κάποιο είδος τραύματος. Δοκίμασε λίγο αυτό, όταν πονάς εκεί έχει κάποιους επίπεδους μαγνήτες και ακούμπα τους πάνω σου εκει που πονας, ή αν είσαι σε όνειρο κτλ οραματίσου οτι ένα φως λουζει εκει πονάς και στο θεραπεύει. Αν είσαι σε αστρική προβολή δεν ξέρω, κανονικά θα έπρεπε τότε να μη πόναγες, αν σου ξανα συμβεί προσπάθα να αγνοήσεις τον πόνο και παρατήρησε, ή εστιάσου στον πόνο και παρατήρα, ρώτα γιατί πονάω?

      Διαγραφή
  3. Ευχαριστώ πολύ! Δεν είναι τόσο πόνος, όσο μια ανυποφορη ένταση πτώσης. Η αλήθεια είναι ότι παλιότερα δεν το ένιωθα όταν 'πετουσα'. Σίγουρα κάτι συμβαίνει, θα το ερευνησω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραίες σκέψεις. Λίγη προσοχή στο συντακτικό και την ορθογραφία για να κυλάει πιο ωραία το κείμενο και η πληροφορία.
    Μιλάτε για το μάτριξ, για έλεγχο των ονείρων, μισός εγκέφαλος ξύπνιος και μισός όχι και σε όλα αυτά δίνετε μία προέκταση. Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε την σύνδεση αυτών υπό την μορφή του 'ελέγχου'. Μισός ξύπνιος εγκέφαλος σημαίνει κι ότι μιλάμε με κάποιους, η ομιλία-σκέψη είναι ενεργή έστω και σε αυτήν την κατάσταση. Τι λέμε σε αυτούς; εκμηστηρευόμαστε τις μυστικές σκέψεις μας που δεν θα τα λέγαμε σε κανέναν όταν είμαστε ξύπνιοι; Τα όνειρα δεν είναι εκτόνωση. Και το μάτριξ δεν είναι μόνο αυτό που λέτε. Είναι μία "ελεγχόμενη" κατάσταση εικόνων αλλά όχι από εσένα, που όταν σε βάζουν σε αυτό σου ζητούν να λειτουργήσεις αναλόγως. Δεν είσαι θεός, αλλά μόνο πρωταγωνιστής και όλοι ασχολούνται με το τι λες και τι κάνεις...κι όλα αυτά καταγράφονται σε κάτι πολύ πραγματικό και αληθινό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα φιλε μου.
      Σε αυτό που θα συμφωνουσα πιο πολυ και με βρίσκεις 1000% είναι ότι όλα αυτά καταγράφονται σε κάτι πολύ πραγματικό και αληθινό όπως είπες. Είμαστε σαν ενα μικρό νηπιαγωγείο μέσα στο διάστημα όπου δυνάμεις που δεν αντιλαμβανόμαστε παρακολουθούν ακόμα και τα όνειρα μας στην κυριολεξία. Αυτό δεν θα πρέπει να μας φοβίζει. ΜΠορεί καποιος να προσευχεται να έχει καλά όνειρα να μην επιτραπεί σε αυτό το mode που λεμε όνειρο να μπει καποίος ή να δούμε κάτι άσχημό αλλά κάτι που θα μας οφελήσει.

      Διαγραφή
    2. καλημερα φιλε μου.
      Σε αυτό που θα συμφωνουσα πιο πολυ και με βρίσκεις 1000% είναι ότι όλα αυτά καταγράφονται σε κάτι πολύ πραγματικό και αληθινό όπως είπες. Είμαστε σαν ενα μικρό νηπιαγωγείο μέσα στο διάστημα όπου δυνάμεις που δεν αντιλαμβανόμαστε παρακολουθούν ακόμα και τα όνειρα μας στην κυριολεξία. Αυτό δεν θα πρέπει να μας φοβίζει. ΜΠορεί καποιος να προσευχεται να έχει καλά όνειρα να μην επιτραπεί σε αυτό το mode που λεμε όνειρο να μπει καποίος ή να δούμε κάτι άσχημό αλλά κάτι που θα μας οφελήσει.

      Διαγραφή
  5. Γεια σας εχω μια θεωρία για τα ονειρα που μπορει να εξηγει ενα μερος του λογου που εμφανιζονται.Οπως το μυαλο δημιουργει αντιδρασεις στο σωμα ετσι και το σωμα πολυ πιθανο να δημιουργει αντιδρασεις στο μυαλο. Ενα προσωπικο παραδειγμα ονειρου ειναι οταν βρισκομουν σε ενα υπνοδωματιο που μαζι με ολα τα αλλα υπηρχε και μια πορτα ξυλινη βαρια με αλυσιδα και λουκετο που φυλαγε ενα φοβερο θηριο που δεν ηξερα πως ειναι. αυτο το θηριο βροντουσε δυνατα να βγει να σπασει την πορτα και εγω αναροτιωμουν αν πρεπει να του ανοιξω η να υπακουσω στο φοβο μου και να αρνηθω. Αφου ξυπναω απο το ονειρο συνηδειτοποιω πως εχω ενα φοβερο πονο στο χερι μου επειδη το ειχα πλακωσει αλλα επειδη κοιμομουν βαθια το συνειδητο μερος μου δεν αντιδρουσε και ετσι αντεδρασε η υποσυνειδηση με ενα ονειρο. Αυτο πιστευω συμβαινει και για αλλου ειδους συσωρευμενες ενεργειες στο σωμα μας που δεν αφηνει η υποσυνειδηση μας να εκδηλωθουν οταν ειμαστε ξυπνιοι και εκδηλωνεται οταν ειμαστε σε υπνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ισχυει! Μια φορα ειχα πλακωθει με τα παπλωματα και θα εσκαγα δεν ανεπνεα, και έβλεπα όνειρο ότι τα πνευμονια μου γινονταν μαυρα και σαπιζαν λες και πεθαινα απο αρρωστια και τρομαξα και ξυπνησα και ημουν πολυ ιδρωμενος και επερναν αναπνοες πολλες και ειχα ημουν σε καταδυση. Απλα ηθελα αερα θα εσκαγα και με ξυπνησε το υποσυνειδητο μεσο ενως συμβολικου ονειρου.

      Διαγραφή
  6. Αν θέλουμε να εξασκηθούμε σε μια δεξιότητα π.χ. στο πιάνο. Ποιός θα μας μάθει. Είναι κάποια παγκόσμια γνώση που υπάρχει εκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπαρχει καποια παγκοσμια γνωση και ουτε θα σε μαθει καποιος κατι. Οτι πληροφορια υπαρχει ειναι αυτη του υποσυνειδητου απο καθε πληροφορια που εχει μαθει ή δει, αυτη η πληροφορια εμφανιζεται με μορφη ονειρου. Αν ποτε σου δεν ειδες ή εκανες μαθηματα πιανου δεν θα σου μαθει καποιος πιανο.

      Διαγραφή
  7. Γενικά θέλω να μπω στον κόσμο της αστρικής προβολής. Παλιότερα άκουγα πως μπορεί να καταληφθείς απο κάποια οντότητα. Τώρα διαβάζω πως δε γίνεται να συμβεί αυτό γιατί οι οντότητες καταλαμβάνουν το σώμα και το πνεύμα και όχι μόνο το πνεύμα όταν είναι χωριστά. Δηλαδή οι επικίνδυνες δραστηριότητες που μπορεί να σε βάλουν σε κίνδυνο είναι κυρίως αυτά τα παιχνίδια που καλούν πνευματα. Παρόλα αυτά μια οντότητα μπορεί να ρουφήξει ενέργεια απο εσένα όταν είσαι σε αστρική προβολή αλλά όταν είσαι δεκτικός σε αυτή. Κάποια στιγμή θα μου άρεσε πολύ αν έγραφες ένα άρθρο πάνω σε αυτό και θα έλεγα οτι προτιμό να περιμένω το άρθρο σου πριν ξεκινήσω. Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι πολλα αυτα που θα μπορουσα να πω, θα κανω αναρτηση στο μελλον εκτενη επι του θεματος γυρω απο την αστρικη προβολη. Το να σου παρουν το σωμα λεγεται καταληψη εσυ εισαι εγκλωβισμενος στο σωμα σου αλλα δεν εχεις τον ελεγχο ειτε το ζεις ειτε εισαι σε κατασταση υπνου, αυτο δεν γινεται με την αστρικη προβολη, για να παθεις καταληψη δεν χρειαζεται να κανεις εξωσωματικη εμπειρια, αρκει να εχεις ασχοληθει με δαιμονες και οχι επιφανειακα αλλα χοντρα πραματα ή αν τα εκανες σε προηγουμενη ζωη. Με την αστρικη προβολη υπαρχουν αλλοι κινδυνοι, οπως παροδικα προβληματα υγειας γιατι οτι παθεις στον αστρικο σωμα βγαινει ως ενα μικρο ποσοστο και στο φυσικο σωμα αμα τα χτυπηματα η ατυχηματα ειναι απο καποια οντοτητα, επισης μπορεις να εχεις σταθερα μειωμενη ενεργεια, ιδεες και επιθυμιες που δεν ειναι δικες σου, εφιαλτες, πολυ βαρια και ασχημα βιωματα στην παραλληλη πραγματικοτητα. Αυτα ειναι τα κακα που γενικα παιζονται. Απλα οι βιασμοι φονοι δις ζωων σφαγμενων εχει μολυνθει ο αστρικος κοσμος και εχει γεμησει φαντασματα και σκεπτομορφες μοχθηρων οντων. Δεν ειναι οτι θα βγεις... και θα σε φανε, απλα οταν βγεις γινεσαι αντιληπτος γιατι η ψυχη το αστρικο σωμα εχει μεσα το πνευμα σου και ελκει! γιατι ειναι μορφη μεγαλης ενεργειας και αυτα τα οντα θελουν ενεργεια για να μην πεθανουν και ετσι προσκολουν πανω σου. Για να βγεις θελει κανα χρονο εντονη θεληση και ασκηση, και γερη καρδια γιατι μεχρι να βγει θα εισαι στους 70-80 παλμους και σε δευτερο μπορεις να πας στους 150 παλμους. Απαιτουνται διαφορες γνωσεις δεν ειναι τοσο απλα, αλλα ναι μπορεις να κανει οντος ανυπολογιστα πραματα, αλλα οι κινδυνοι ειναι πολλοι. Ολα στην ωρα τους. Θα αργησω παντως να γραψω και ειμαι φειδωλος για το τι να γραψω και τι οχι. Ως τοτε εκπαιδευσου στον οραματισμο.

      Διαγραφή
  8. O.k ευχαριστώ πολύ, ακόμα και αυτα που μου απάντησες είναι σοβαρά για εμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σχεδόν ολα τα όνειρα μου είναι διαυγή Εδω και αρκετό καιρο Δεν ηξερα τι μου συμβαίνει το ανέφερα σε μια συνάδελφο πριν ενα μήνα και εκείνη μου μίλησε για τα διαυγή όνειρα είναι πολυ ενδιαφέρον Ακόμα πιο ενδιαφέρουσα ηταν η αστρική προβολή που μου συνέβη πριν πολλα χρόνια στην ηλικία 18 χρόνων ηταν τόσο ωραίο απο το τότε δεν έχει ξαναγίνει Μου συμβαίνουν διαφορά κατά. Διάστημα τα ωραία περίεργα πραγματα που. Ε φοβίζουν αρχίζω να ψάχνομαι αλλα μετά σταματώ Νιώθω οτι κάτι υπάρχει μέσα μου περίεργο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ειναι ανοιχτα τα σχολια ? μπορω να κανω καποιες ερωτησεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στα διαυγη ονειρα ειναι κοινο χαρακτηριστικο το πολυ δυνατο...το απλετο φως;
    Μπορει να βλεπεις γραμμες και κυκλους και σχηματα και στερεα σε διαφορα χρωματα και μεγεθη να γινονται και να χανονται και να ξαναγινονται με ασυληπτη ταχυτητα; Χωρις ηχους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να ξεκινησει το ονειρο ο εγκεφαλος εκρινει καποιες πολυ δυνατες νευροχυμικες ουσιες, για αυτο και καποιες φορες σχεδον μεταξυ ξυπνιου και υπνου το σωμα μας κουνιεται αποτομα για μια στιγμη η εχουμε καποια παραισθηση, εαν σε αυτο το σταδιο δεις κατι τετοια φαινομενα ειναι παραισθησεις του εγκεφαλου σου. Εαν εισαι μεσα στο ονειρο τοτε πολλα μπορει, μπορει να ειναι οι πολλες φωτεινες σκεψεις που κανεις συνεχεια επειδη εχεις τετοια ιδιοσυγκρασια, αυτο ειναι το πιο πιθανο.

      Διαγραφή
  12. Μαλλον δεν εκανα την σωστη ερωτηση... με τον σωστο τροπο..
    Τι μπορει να σημαινουν ολα τα προαναφερθεντα ;;
    Ειναι αραγε μονο υποσυνειδητες προβολες η κατι περισσοτερο απ'αυτο;;
    Yπαρχει καπου ....κατι ..που να προσομοιαζει με τα παραπανω ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλα τα ρωτας, απλα δεν μπαινω συχνα στα μυνηματα και ετσι καθυστερω καποιες μερες.
      Ειναι σαν να λεει καποιος ανθρωπος εχω πονοκεφαλο, τι φταιει; πολλα μπορει να ειναι και δεν ειναι τοσο απλο.
      Σε γενικες γραμμες ειναι υποσυνειδητες προβολες, αλλα ειναι και εκπαιδευση. Στην τεταρτη υποσταση του χωρου οι δυνατοτητες ειναι διαφορετικες οπως και οι νομοι, το συνειδηγτο ονειρο ειναι παραλληλα και μια μορφη εκπαιδευσης διαχειρησης του αστρικου κοσμου οταν πανε. Ετσι οπως μπορουμε να ελεγξουμε και πραγματοποιησουμε πραγματα στο ονειρο μπορουμε και εκει. Οι προβολες αυτες που αναφερεις ειναι υποσυνειδητες αλλα ειναι και καποιος αντικατροπτισμος, των ποιοτητων που εχεις η που σε περιτρυγιριζουν στην αυρα σου η και τα δυο. Προσπαθα αυτα που βλεπεις στο συνειδητο ονειρο σου να τα μορφοποιεις η διαταζεις την φορά τους ή προσπαθα να αλληλεπιδρασεις με αυτα.

      Διαγραφή
  13. "...καποιες πολυ δυνατες νευροχυμικες ουσιες..."
    Eννοεις την DMT;
    Πιστευεις οτι μια συγκεκριμμενη διατροφη αυξανει τα επιπεδα αυτης της ορμονης στο σωμα;
    Αν ολα αυτα σταματησουν ξαφνικα (xωρις να εχεις αλλαξει κατι)....ειναι μονιμο η μπορει να επανελθει η προτερη κατασταση;(αν ξερεις κατι απο προσωπικη εμπειρια η αφηγησεις αλλων)

    ΑπάντησηΔιαγραφή