Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Γιατί το κρέας πρέπει να καταργηθεί ως τροφή

Πριν κρίνετε διαβάστε το όλο.Η βρώση κρέατος είναι μια ζημιογόνα συνήθεια που καταστρέφει στην κυριολεξία τον οργανισμό και το πνεύμα. Λανθασμένα πιστεύουμε πως το κρέας είναι υγιεινό και δυναμωτικό, μολύνει το αίμα μας και μετατρέπει το σώμα σε ένα βούρκο δημιουργώντας ένα πρόσφορο έδαφος για να δημιουργηθούν και να αναπτυχθούν ασθένειες. Δεν είναι τυχαίο που οι υπεραιωνόβιοι έχουν σαν κοινό το ότι δεν τρώνε κρέας, όπως και αυτοί που δεν τρώνε κρέας δεν παθαίνουν καρκίνους. Το κρέας επηρεάζει τον χαρακτήρα του ανθρώπου τον κάνει πιο θυμώδη,επιθετικό,καταθλιπτικό,απερίσκεπτο απότομο,ακραίο ή υπερβολικό ανάλογα τον χαρακτήρα. Ενώ αυτός που δεν τρώει είναι ήπιος στην συμπεριφορά του και πράος στις ορμές του και στις διαθέσεις του, οι περισσότεροι χορτοφάγοι δεν έχουν διανοητικές διαταραχές.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ 
*Στο Γαλλικό περιοδικό Presse Medicale 8 Μαρτιου του 1913 παρατήρησαν στους Έλληνες. Ότι η νάρκωση η αποθεραπεία και η επούλωση των πληγών γίνονταν πολύ πιο γρήγορα από ότι ήταν το φυσιολογικό,το είδαν σε Έλληνες στρατιώτες στον 1 παγκόσμιο πόλεμο. Δεν ήταν τα γονίδια ήταν γιατί δεν έτρωγαν κρέας,επειδή προφανώς δεν είχαν αυτή την δυνατότητα.
Το κρέας μειώνει την ταχύτητα και την δραστικότητα της αυτοθεραπείας.
*Στις εποχές των παγκόσμιων πολέμων δεν υπήρχε κρέας,όλοι έτρωγαν λαχανικά και καρπούς, σε αυτές τις εποχές δεν υπήρχαν ασθένειες που να αφορά το συκώτι την χολή τα νεφρά.
*Στα έργα του ο Lucas Bouchard Pascal εξηγεί πως οι νεφρίτιδες, ηπατικά, καρδιολογικά προβλήματα έλκη, σκωληκοειδίτιδα οφείλωντε στο κρέας.
*Το 1914 το κρέας στην Σμύρνη της Μικράς Ασίας είχε εξαλειφθεί λόγο του πολέμου. Όσοι είχαν προβλήματα με το στομάχι και το συκώτι  είχαν γίνει καλά και δεν υπήρχε κρούσμα σκωληκοειδίτιδας. Εκείνη την εποχή η ισπανική γρίπη είχε θερίσει όλη την Ευρώπη αλλά όχι τους  Έλληνες στην Σμύρνη, αυτούς τους αποδεκάτισε κατά μεγάλο βαθμό ένα κρούσμα χολέρας όταν ήταν κρεατοφάγοι.
Τα σαρκοφάγα ζώα,έχουν πολύ πιο ισχυρά οξέα,και έχουν 3 φορές μικρότερα έντερα σε μάκρος για να αποβάλλεται πολύ γρήγορα η σάπια τροφή,επίσης παράγουν πολύ αμμωνία για να μην βλάπτονται από το κρέας αν αυτό γίνονταν στον άνθρωπο θα πέθαινε. Τα σαρκοφάγα ζουν λιγότερο σε σύγκριση με τα φυτοφάγα.Τα οικόσιτα σαρκοφάγα έχουν ανάγκη από συμπληρώματα και βιταμίνες ενώ τα φυτοφάγα όχι.

O κόσμος  νομίζει ότι το κρέας δίνει δύναμη,ενώ είναι ψέμα.Το ότι νομίζουμε κάτι δεν σημαίνει ότι είναι και αλήθεια. Το κρέας δημιουργεί στην αρχή μια ευεξία η οποία ακολουθείτε από κατάπτωση.
* Oι πυραμίδες φτιάχτηκαν από ανθρώπους που έτρωγαν σκόρδο,μαύρο ψωμί και κρεμμύδι,το γνώριζαν αυτό οι αρχαίοι Αιγύπτιοι,ήθελαν ακούραστους και δυνατούς τους σκλάβους ενάντια στην κούραση και τις ασθένειες.
*Τα σαρκοφάγα είναι δυνατά σε σύντομες μάχες και εξασθενούν πολύ γρήγορα δείτε την τσίτα και την γαζέλα. Ένα λιοντάρι είναι πιο δυνατό από ένα γαϊδούρι, όμως το λιοντάρι δεν θα άντεχε να σέρνει μια ολόκληρη μέρα ένα κάρο. Τα περιστέρια μπορούν να πετούν ακατάπαυστα με ταχύτητα 50 χιλιόμετρα την ώρα διανύοντας μια απόσταση 1000 χιλιομέτρων χωρίς διάλειμμα, ο αετός και το γεράκι δεν μπορούν να το κάνουν αυτό.
* ΌΤΑΝ δεν τρως κρέας έχεις αντοχή, οι βυζαντινοί στρατιώτες το γνώριζαν αυτό και νήστευαν πριν τις μάχες και πάντα νικούσαν, όταν άλλαξαν το διατροφολόγιο τους οι νίκες τους μειώθηκαν πολύ.
*Ένας άνθρωπος για να είναι κουρασμένος δεν χρειάζεται να κοπιάζει σωματικά η πνευματικά,αρκεί μονάχα να έχει κουρασμένα όργανα η απότομες ορμονικές αυξομειώσεις. Με το κρέας το ουρικό οξύ φτάνει στα ύψη έτσι τα νεφρά υπερλειτουργούν,έτσι φθείρονται και χαλάνε πριν την ώρα τους. Μπορεί κάποιος να είναι 25 χρονών και να έχει τα νεφρά που έχει ένας 50 χρονών. To υψηλό ουρικό οξύ αυξάνει την τριχόπτωση,την εμφάνιση αρθριτικών, και του έρπη. Με το ουρικό οξύ το ph του αίματος και των υγρών μας,πέφτει και γίνεται όξινο,έτσι ο οργανισμός δαπανά όση ενέργεια μπορεί να δώσει για να το ξανακάνει το ph αλκαλικό, δαπανά τόση πολύ ενέργεια που μετά το φαγητό θέλει ο άνθρωπος να κοιμηθεί η να ξεκουραστεί,ενώ κανονικά θα έπρεπε να νιώθει πιο ενεργός. To κρέας έχει μέσα πτωμαΐνη, τοξίνες,περιπτώματα που δηλητηριάζουν και αποδυναμώνουν τον οργανισμό,οι χρόνιοι κρεατοφάγοι παρουσιάζουν επιπλοκές μετά από εγχειρήσεις και σοβαρές λοιμώξεις,δεν αφήνει τον οργανισμό να θεραπευτεί τον οπισθοδρομεί. Το κρέας αποδυναμώνει και δημιουργεί προβλήματα που δεν ανακαλύπτονται με τις τωρινές εξετάσεις. Ο οργανισμός αντιδρά για την αφύσικη διατροφή μας.Το αίμα μας όταν έχει τοξίνες μπλοκάρει τον οργανισμό μας.

ΤΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ
*Διοξίνες PCBs και ισομερές TCDD είναι πολύ ισχυρά δηλητήρια που αποθηκεύονται στο λίπος του κρέατος δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στο μεταβολισμό και αυξάνοντας την ταχύτητα εξάπλωσης των καρκινικών κυττάρων το ίδιο ισχύει και για τα ψάρια των ιχθυοτροφιών σε μικρότερο όμως βαθμό. Τα ζώα δεν κινούνται και έτσι έχουν πολύ λίπος στην σάρκα τους.
*Escherichia coli είναι εντεροτοξικογόνο βακτηρίδιο που δημιουργεί εντερικές διαταραχές όπως διάρροιες και εμετούς.
*Clostridium perfringens παράγεται στο κρέας εάν δεν καταψυχθεί εγκαίρως, αυτό αυξάνει τις λοιμώξεις και της διατηρεί,έτσι σε μια επέμβαση μπορεί να προκληθεί επιπλοκή από λοίμωξη που θα μπορούσε ακόμα και να σκότωνε.
*Listeria monocytogens στους αδύναμους οργανισμούς, π,χ, παιδεία και ηλικιωμένους προκαλεί μηνιγγίτιδα, εγκεφαλίτιδα, ακόμα και σηψαιμία, είναι τραγικό που δίνουν σε νοσοκομεία κρέατα.
*Trichinella spiralis, υπάρχει στα μισοψημένα και ωμά κρέατα και στα λουκάνικα που βάζουν βρώμικα αλεσμένα τμήματα γουρουνιών, και προκαλεί ασθένειες όπως τριχίνωση. Είναι ασθένεια που την παθαίνουν συνήθως οι Άγγλοι οι Γάλλοι οι Ιάπωνες που τρώνε ωμά η μισοψημένα κρέατα. Επίσης στις  εγκυμονούσες  γυναίκες  το παιδί μπορεί να γεννηθεί με ψυχοκινητικές διαταραχές(τικ), μικροκεφαλία, υδροκεφαλία και να αντιμετωπίζει προβλήματα με το συκώτι μετέπειτα στην ζωή του.
* Τα κρέατα έχουν νιτρώδη άλατα τα οποία καταστρέφουν το DNA και τα κύτταρα του παγκρέατος που παράγουν ινσουλίνη, αυξάνοντας κατά πολύ τον διαβήτη. Στο ψημένο κρέας δημιουργούνται ετεροκυκλικές αμίνες η οποίες προκαλούν καρκίνο, μειώνεται αυτή η δράση όταν προστίθεται λεμόνι και ρίγανη.
*Στα κρέατα ρίχνουν γλουταμινικό μονονάτριο τοξική ουσία για τα όργανα για να έχει καλύτερη γεύση το κρέας, Ρίχνουν ακόμα και σκόνη από κοβάλτιο(ραδιενεργό) για να μην σαπίζει το κρέας όταν το μεταφέρουν από χώρα σε χώρα που οι αποστάσεις είναι μεγάλες.
*Πριν 100 χρόνια μια αγελάδα ζύγιζε 300 κιλά πλέον ζυγίζουν 600 κιλά ακόμα και 1000 κιλά,και ακόμα αυξάνουν το μέγεθος τους. Δίνουν στις αγελάδες μια βοηδές αυξητική ορμόνη rBGH και κάνουν συνδυασμούς και με IGF-1 φτάνοντας στο σημείο να παράγουν 50 ακόμα και 80 λίτρα γάλα την ημέρα. Ύστερα τις σκοτώνουν όταν πάψουν να παράγουν γάλα, όταν τρώμε αυτά τα κρέατα πολλαπλασιάζουν τα καρκινικά κύτταρα. Και μέσα σε όλο αυτό μαζί με με τις συνθετικές τροφές που δίνουν, για να μην πεθάνουν πριν την ώρα τους, δίνουν στα βοηδεί 5 φορές παραπάνω από όσο θα έπρεπε αντιβιοτικά.
*Τα κοτόπουλα πλέον μεγαλώνουν 3 φορές πιο γρήγορα με 3 φορές λιγότερη τροφή. Ζούν σε τόσο κλειστούς χώρους που δεν χωρούν να κάτσουν,τα πόδια τους η σπάνε από την απότομη αύξηση βάρους ή πρήζονται και γεμίζουν φλεγμονές και ρίχνουν φάρμακα για να μην πεθαίνουν στις τροφές τους,οι χώροι δεν αερίζονται καλά και η αμμωνία στον αέρα αυξάνεται επικίνδυνα, έτσι το κρέας τους γίνεται τοξικό. Οι άνθρωποι πολλές φορές πριν μπουν μέσα σε αυτούς τους χώρους φορούν μάσκες. Μετά την σφαγή τους κάνουν ενέσεις συνθετικών οιστρογόνων για να φαίνεται πιο παχύ το κρέας.
*Στους χοίρους φροντίζουν να διαμορφώνουν του χώρους έτσι ώστε να τρώνε και τα κόπρανα τους για να καθαρίζουν τους χώρους τους. Στα ζωοκομεία δίνουν σε όλα τα ζώα αναβολικές στερεοειδείς ουσίες,

ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ
*Το ζωικό λίπος κολλάει και φράζει τις φλέβες, έτσι δημιουργούνται στυτικά προβλήματα και δυσκολίες. Χώρος που θα πήγαινε το αίμα για την στύση είναι πιασμένο από το λίπος. Επίσης δημιουργούνται προβλήματα στα όργανα και στην καρδιά φτάνοντας στην καρδιακή ανακοπή, έμφραγμα και την αρτηριοσκλήρυνση.
*Τα 2/3 των ζώων πλέον έχουν καρκίνο ύστερα από όλη αυτή την διαχείριση. Είναι δυνατόν όταν άνθρωποι τρώνε τόσα καρκινικά κρέατα, να μην πάθουν καρκίνο; Το ποσοστό καρκίνου στους Ινδούς  είναι σχεδόν ανύπαρκτο γιατί δεν τρώνε κρέας, όχι γιατί δεν στεναχωριούνται όπως λένε παντού στο κόσμο.
*Το κρέας δεν σε σκοτώνει γρήγορα γιατί συνδυάζετε και με άλλες τροφές. Το κρέας αφαιρεί θρεπτικά άλατα του οργανισμού για να παραχθούν τα ανάλογα οξέα ώστε να μπορέσει να μεταβοληθεί το κρέας.
*Το κρέας χτυπάει στον εγκέφαλο,του κάνει ζημιές. Η νόσος των τρελών αγελάδων η σπογγοειδής εγκεφαλοπάθεια-γίνεται ο εγκέφαλος σαν σπόγγος σαν σφουγγάρι-γεμίζει με τρύπες,έγινε επειδή για οικονομία έδιναν κρέας στις αγελάδες. Το κρέας τρώει σαν σαράκι την μυελίνη. Τα καλώδια έχουν μια πλαστική επικάλυψη για να μην δημιουργηθεί βραχυκύκλωμα, έτσι και τα καλώδια των εγκεφαλικών συνάψεων και κυττάρων έχουν μια πλαστική επένδυση που λέγεται μυελίνη. Όταν αυτή φθαρεί έχουμε ας πούμε βραχυκυκλώματα στον εγκέφαλο, και έτσι έχουν παθήσεις όπως αλτσχάημερ, σκλήρυνση κατά πλάκας,και γενικά αρκετές νευρολογικές ζημιές. Έτσι αντί να έχουμε σοφούς ηλικιωμένους που να μπορούμε να επικοινωνήσουμε έχουμε ανθρώπους που δεν μπορούν να επικοινωνήσουν ούτε με τον εαυτό τους. Η μυελίνη δεν αποκαθίσταται,αυτό τουλάχιστον λένε και διδάσκουν. Υπάρχει ένα συμπλήρωμα όμως που το κάνει είναι το lion's mane της dxn. Και γίνεται η διατήρηση της όταν συνδυάζεται με συμπλήρωμα φολλικό οξύ με Β12
*Όταν φτιάχνουν σαλάμια, πάριζες, και λουκάνικα, αλέθουν ολόκληρο το ζώο,ακόμα και αν είναι μισοζωντανό. Αλέθονται και οι τρίχες και σε μικροσκοπικό επίπεδο είναι σαν σκλήθρες. Τα νεφρά σε μικροσκοπικό επίπεδο είναι σαν ένα πλέγμα ένα κουβάρι από αγγεία που δουλεύει σαν σήτα καθαρίζοντας το αίμα.Οι σκλήθρες η αλλιώς οι αλεσμένες τρίχες φράζουν και τραυματίζουν τα νεφρά. Προσέξτε ότι οι νεφροπαθείς είχαν τέτοια διατροφή, ή έπαιρναν φάρμακα χωρίς να πίνουν πολύ νερό.
Μέσα σε αυτά τα είδη κρεάτων τρώτε και κόπρανα!το ζώο όταν αλέθεται δεν τα έχει αποβάλει. Το ότι δεν πεθαίνεται οφείλετε στην ποσότητα που τρώτε και στα φάρμακα που έχουν βαλει. Δείτε εδώ ένα βίντεο με αυτήν την διαδικασία. https://www.youtube.com/watch?v=lFPYSBubbI0&feature=youtu.be 
*Τα ζώα δεν σφάζονται ακαριαία αλλά ταλαιπωρούνται και βασανίζονται με μεσαιωνικούς τρόπους, άνθρωποι που έχουν βιώσει ανάλογες συνθήκες η έστω συναισθηματικός,εξιστορούν ότι το στόμα τους αποκτά πικρή γεύση. Όταν τα θηλαστικά πλάσματα βασανίζονται σαν άμυνα εξαπολύουν δηλητήριο και τοξίνες που κυκλοφορούν στο αίμα και στα υγρά τους,κάνουν το ίδιο τους το σώμα τους δηλητηριώδη. Για αυτό και τα σαρκοφάγα ζουν λίγο,παρ' όλο που έχουν πολύ ισχυρά οξέα και 3 φορές αναλογικώς μικρότερα έντερα σε μήκος ώστε να αποβάλλεται γρήγορα. Μια πολύ σύντομη γευση https://www.youtube.com/watch?v=rj5i9wmACx4

ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ
* O mahatma gandhi θεωρούνταν ένας ασήμαντος αδύνατος ξυπόλητος γέρος, κατάφερε  να απελευθερώσει την Ινδία από τις Βρετανικές δυνάμεις μόνο με τις πνευματικές του δυνάμεις χωρίς να ξεκινήσει πόλεμο. Αρκετοί Ινδοί φτάνουν σε υψηλά πνευματικά επίπεδα αλλά και ψυχικά,έχουν λίγες ασθένειες και σχεδόν καθόλου καρκίνους, ο κοινός τους παρανομαστής είναι ότι δεν τρώνε κρέατα.
*Tα ταπεινά αισθήματα όπως άγχος,μεγαλομανία,αρπακτικότητα,συκοφαντία φθόνος είναι αποτελέσματα κρεατοφαγίας. Οι κρεατοφάγοι είναι πιο τραχύς πιο απότομοι στην συμπεριφορά, πιο ευερέθιστοι π,χ, θα θυμώσουν και θα αντιδράσουν άσχημα και αδικαιολόγητα αν χτυπήσει 2-3 φορές το τηλέφωνο η το κουδούνι.
*Έχουμε στην Ελλάδα στα 10.000.000 πληθυσμό 100.000 δηλωμένους ιατρικός ψυχοπαθής,και καταναλώνονται το χρόνο περίπου 11.000.000 αντικαταθλιπτικά και ηρεμιστικά. Oι άνθρωποι έχουν γίνει τόσο νευρωτικοί. Ο κόσμος τριγυρνάει και κουβαλάει χάπια μαζί του για να είναι καλά.Δείτε στην Αμερική τι φοβία τι ανασφάλεια υπάρχει όλοι έχουν όπλα. Όλα αυτά είναι σημάδια παραλογισμού πράγματα που έλεγε ο Ιπποκράτης τον οποίο θυμούνται όποτε τους συμφέρει,έλεγε: Εισροή κρέατος εκροή πνεύματος,κατεργάζεται. Οι χορτοφάγοι δεν έχουν τέτοιες διανοητικές διαταραχές όπως άγχος μεγαλομανίες, παράξενες φοβίες,ανασφάλειες,συνεχές χαζές αποφάσεις και απερισκεψίες,πολλοί αρμόδιοι ρεζιλεύονται από τις κινήσεις τους ενώ δεν είναι χαζοί. Επιδρά αυτή η τροφή μέσα στο μυαλό. Παρατηρήστε ότι οι φαντασιόπληκτοι,οι ψευδομανείς, οι πολύ επιθετικοί οι πολύ ισχυρογνώμονες είναι κρεατοφάγοι, Το κρέας επιδρά πάνω στο πνεύμα.
*Στο βιβλίο  Ψυχολογία των όχλων του Gustave Le bon στα αγγλικά The Crowd: Α study of the popular mind, ενδέχεται να υπάρχουν κάποιες διαφορές από έκδοση σε έκδοση. Εξηγείτε σε αυτό το βιβλίο πως το κρέας επιδρά στην μάζα. Στο βιβλίο ο τέλειος τρόπος διαίτης της Anne Kingsford αναφέρει πως ο άνθρωπος γίνεται παράλογος με το κρέας, το βιβλίο είναι σπάνιο επειδή είναι πολύ παλιό. Μέσα σε διάφορες παρόμοιες μελέτες αναφέρετε και ένα πείραμα, έδιναν σε αρκούδα επί 4 ημέρες μόνο λαχανικά και φρούτα και άρχισε να γίνεται ήρεμη και ήσυχη και ήταν δεκτική στα χάδια, μετά τις έδιναν συνέχεια κρέας,μόνο κρέας ήταν άγρια δεν μπορούσαν ούτε να την πλησιάσουν.Μπορείτε και εσείς να δοκιμάσετε τέτοια πειράματα σε ζώα.
*Μόνο η Αμερική για ''ψυχιατρικές'' ασθένειες όπως πολύ άγχος,μανίες, φοβίες, βγάζει 336$ δις τον χρόνο από 10 είδη φαρμάκων μόνο, που δίνουν στους ανθρώπους για να είναι ''φυσιολογικοί''
Πολλοί λένε ότι δεν είναι το κρέας που επηρεάζει τον άνθρωπο αλλά ο διάβολος. Σε αυτούς που πιστεύουν: O διάβολος δρα ως εξής. Απλά ''σπρώχνει'', δεν πολεμάει,βλέπει την κλήση κάποιου και του αυξάνει τους λογισμούς και την επιθυμία. Δεν πάει κόντρα απλά οξύνει. Δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα άλλο, τα άλλα τα κάνει από μόνος του ο άνθρωπος. Ένας νευρωτικός ευερέθιστος άνθρωπος είναι ένα το αγαπημένο του παιχνιδάκι.

ΤΑ ΤΡΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΩΦΕΛΟΙ ΤΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ
1)Η βιταμίνη Β12: βρίσκεται κυρίως μόνο στα ζωικά κρέατα,η έλλειψη Β12 μπορεί να προκαλέσει σύντομες αναπνοές,προβλήματα στην παραγωγή αιμοσφαιρίων,απώλεια μνήμης ακόμα και προβλήματα όρασης. Η πολύ ζωική πρωτεΐνη φθείρει τα τοιχώματα του στομαχιού επειδή είναι συχνά όξινη έτσι δημιουργείτε μια ουσία που εμποδίζει την απορρόφηση της Β12. Τα αντιβιωτικά καταστρέφουν την Β12. Το συκώτι μπορεί να αποθηκεύσει Β12 για 20 χρόνια. Το σάλιο μας παράγει την Β12 όταν έχει ph7.34 και ΔΕΝ πίνουμε καφέ αλκοόλ και όξινες χημικές ουσίες η τροφές ,όταν δεν καπνίζουμε και όταν δεν τρώμε κρέας. Ρετζούβελακ-google it.Τέλος Β12 μπορεί να πάρει κάποιος και σε συμπλήρωμα. Επίσης http://www.neraidokiklos.gr/forum/showthread.php?t=8193
2)Σίδηρος: εκτός από τα κρέατα βρίσκεται πολύς στις σταφίδες,φακές,μελάσα,μπρόκολο και θαλασσινά και αυξάνεται η αφομοίωση της όταν συνδυάζεται με τροφές που έχουν βιταμίνη C.
3)Πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας: Η πρωτεΐνη αποτελείτε απο αμινοξέα,τα είδη αμινοξέων και η ποσότητα τους ορίζει και το πόσο δυνατή είναι μια πρωτεΐνη για την μυική μας σύνθεση.Των ζώων είναι οι καλύτερες, το όφελος το παίρνουμε ύπο την προϋπόθεση ότι γυμναζόμαστε σκληρά.  Μια εναλλακτική λύση είναι να κάνεις συνδυασμούς π,χ, όσπρια με δημητριακά, φακές με ρύζι, ρεβύθια με πατάτα,φασόλια με σιτάρι. Δείτε ότι όσοι δεν το πιστεύουν έχουν άποψη χωρίς να έχουν γνώση. Επίσης πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας υπάρχει στα μαλάκια, γαρίδες και ψάρια. Ως αθλητής δύναμης και πρώην φανατικός κρεατοφάγος μπορώ να πω ότι είδα μια μικρή πτώση στη δύναμη και αξιοσημείωτη αύξηση αντοχής και από μυικής πλευράς εμφανισιακά έχασα λίγο όγκο"μάζεψα",την δύναμη που έχασα την ξανά απέκτησα σιγά σιγά.
*Όσοι θέλουν να μην τρώνε ούτε ψάρια πηγή για ωμέγα-3 είναι το λινολεϊκο οξύ.

ΗΘΙΚΗ
Τα κρέατα είναι πτώματα, πρέπει να καταλήγουν στα νεκροταφεία και όχι στα στομάχια μας. Οι αρχαίοι σοφοί απέρριπταν και κατηγορούσαν την κρεατοφαγία.
*Ο Πυθαγόρας απαγόρευε το κρέας στους μαθητές του λέγοντας ότι είναι ανήθικο και βλαβερό.
*Ο Πλάτων δίδασκε ότι είναι οικτρή πράξη η κρεατοφαγία και το σφάξιμο.
*Ο Πλούταρχος δίδασκε ότι το κρέας και το αλκοόλ μας κάνουν ασθενείς και αδύναμους ενώ η αποχή μας δυναμώνει στο ήθος στα όργανα και την υγεία μας.
*Ο Χρύσιππος έλεγε αν τα ζώα φτιάχτηκαν για να τα τρώει ο άνθρωπος τότε οι άνθρωποι φτιάχτηκαν για να τους τρώνε οι τίγρης.
Οι πρώτοι διαμορφωτές θρησκειών όπως ο Βούδας και ο Χριστός ήταν προσπάθησαν να περιορίσουν την κρεατοφαγία με νηστείες.
* Ο Νεύτων,o Thomas Edison, o leonardo da vinci είναι από τους διάφορους σπουδαίους και σοφούς ανθρώπους που καταδίκαζαν την κρεατοφαγία
*Μόνο το 20% των φυσικών ζωοτροφών π,χ, σιτάρι, φύτρα, καλαμπόκι φτάνει για να τρέφει όλους τους ανθρώπους που πεινούν. Αυτό όμως θα σήμαινε -20% κέρδος σε $. Αν δεν αγοράζαμε κρέατα ή μειώναμε τις αγορές μας όλες αυτές οι τροφές θα στέλνονταν στους φτωχούς αλλιώς θα σάπιζαν.
*Η ηθική των ανθρώπων έχει γίνει τόσο επιλεκτική που είναι πλέον παράλογη,δέχονται τον βασανισμό και τον μεσαιωνικό βίο των ζώων στα σφαγεία αλλά σε άλλα ζώα όπως σε σκύλους η χάμστερ αν γίνεται το ίδιο σοκάρονται και τρελαίνονται.
* Φουαγκρά,άλλη μια διεστραμμένη πράξη των ανθρώπων,παχαίνουν πάπιες ταΐζοντας τις μονίμως ακινητοποιημένες, το συκώτι τους πρήζεται και αρρωσταίνει αυτό οι άνθρωποι το τρώνε και το ακριβοπληρώνουν. Καθώς το βγάζουν μερικές πάπιες είναι ακόμα ζωντανές.
*Το πάσχα είναι μια θρησκευτική γιορτή όπου ήρθε ένας Θεάνθρωπος να διδάξει ανθρωπιά,τον βασάνιζαν τον σταύρωσαν και αυτός ήρθε ενώ τα γνώριζε όλα αυτά με σκοπό οι άνθρωποι να σώζονται. Ισχύει η δεν ισχύει αυτό, οι άνθρωποι που πιστεύουν σε αυτό,στις μεσογειακές χώρες κυρίως και όχι μόνο,σφάζουν κατά 1000αδες τα καλόβουλα ζώα πηγαίνετε σε ένα σφαγείο και δείτε μέχρι την τελευταία πνοή τους πόσο έντρομα είναι ,δείτε τι βιώνουν. Τα νεκρά ζώα ύστερα τα σουβλίζουν, ψήνουν τα έντερα(κοκορέτσι) τους βράζουν τα όργανα τους για να γιορτάσουν,χορεύοντας και γλεντώντας γύρω από τα πτώματα των ψημένων ζώον. Πόσο ήθος να έχει μια τέτοια πράξη; Να γιορτάζεται η ζωή, η ανάσταση, η υποσχόμενη αθανασία με τον θάνατο τόσων φιλήσυχων αθώων κατώτερων πλασμάτων; και να διασκεδάζουμε για αυτό.
Είναι ένα Εβραϊκό έθιμο που έχει εξαπλωθεί και πρέπει να εκλείψει όπως και κάθε έθιμο που δεν τιμά τον άνθρωπο και την ζωή.
*Για τους βάρβαρους που σφάζουν επίτηδες άγρια και βάναυσα με σκοπό την ικανοποίηση η την εκτόνωση τους,ας θυμούνται: O Θεός βλέπει πως φερόμαστε στα κατώτερα είδη και αποδίδει αναλόγως... Κάθε πραγματική μετάνοια είναι άμεσα αποδεχτή.
*Κλείνοντας είναι λυπηρό και κατάντια δίκαιοι και τίμιοι άνθρωποι να έχουν τέτοιες επιχειρήσεις, καλό θα ήταν να άνοιγαν άλλου είδους επιχειρήσεις.

ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ, ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ
Θα ακουστεί τρελό αλλά στο μέλλον θα θεωρείτε κάτι αυτονόητο. Μέσα στο αίμα μας υπάρχει ένα είδος νανο-κρυστάλλων όπου αποθηκεύει το συμπιεσμένο φως των φυσικών τροφών. Οι κρυσταλλικές δομές αποθηκεύουν ενέργεια αλλά και την μετατρέπουν σε άλλης μορφής ενέργειας.Το κρέας τους  θολώνει-βρομίζει και εκπέμπουν αρνητική ενέργεια. Πριν από κάθε ιερή τελετή η μύηση απαιτείται νηστεία κάποιων ημερών για να καθαρίσουμε. Αλήθεια από τι να καθαρίσουμε;αφού μπάνιο έχουμε κάνει,χωνέψαμε και αφοδεύσαμε, οπότε γιατί η νηστεία; Tι ακριβώς πρέπει να καθαρθεί;
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΨΑΓΜΕΝΟΥΣ:Το ηλιακό φως περιέχει 1)αιθερική ενέργεια στην πιο καθαρή-θετική υπόσταση που γίνεται, 2)Θείο πυρ(ενέργεια) ή αλλιώς κουνταλίνι 3)Όλα τα γνωστά είδη ακτινοβολίας ,ηλεκτρομαγνητισμό κτλ 4)κάποιες άλλες ακτινοβολίες που επηρεάζουν τα ανώτερα πνευματικά μας σώματα. Η δημιουργία είναι πολυδιάστατη και κάθε υπόσταση της χρειάζεται την ανάλογη τροφή-ενέργεια αλλιώς υπολειτουργεί αυτό το κομμάτι της.
Οι κρυσταλλικές δομές των υγρών των φρούτων,βοτάνων,λαχανικών και των σπόρων έχουν πιεζοηλεκτρικές ιδιότητες,δηλαδή αποθηκεύουν μια μορφή ενέργειας και την μετασχηματίζουν σε μια άλλη,είναι ένα είδος μετασχηματιστή.Τα προϊόντα της φύσης μας δίνουν αυτές τις μορφές ενεργειών. Αποφύγετε τις πολυβιταμίνες και τρώτε τα προϊόντα της φύσης. Η ενέργεια των ανδροειδή ρομπότ στο μέλλον αυτή θα είναι(απομίμηση του αίματος μας) στο αίμα τους θα υπάρχουν νανοκρύσταλλοι με πιεζοηλεκτρικές ιδιότητες που θα παράγουν ενέργεια όσο θα κινούνται μέσω της κίνησης του τεχνητού αίματος από την ρομποτική καρδιά. Ρομπότ που θα κάνουν τις δουλειές μας και εμείς θα έχουμε χρόνο άπλετο να ασχολούμαστε με το πνεύμα και την διασκέδαση.
Φανταστείτε ότι σας σφάζουν όπως τα ζώα,αναλογιστείτε τι αγανάκτηση,κατάρα,μίσος φόβο ,τρόμο,εκδίκηση,και πόνο,θα εξέπαπτε; και πως αυτό θα χαράζονταν στην υλική υπόσταση-σάρκα σας. Πόσο ωφέλιμος ως τροφή θα ήσασταν; Κάντε τον κόπο και επισκεφτείτε ένα σφαγείο και δείτε τι βιώνουν τα ζώα.
Σε όλες τις σημερινές μυστικιστικές σχολές απαγορεύεται όλοι μαζί και οι μαθητές να καταναλώνουν κρέας η αλκοόλ, ακόμα και ζάχαρη.


ΤΙΜΩΡΙΑ ή ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗ
Στα Ορφικά κείμενα απαγορεύουν οποιαδήποτε θανάτωση ζώου,γιατί το κρέας είναι βρώμικη τροφή και οι ψυχές των ζώων θα τιμωρήσουν όσους τα σκοτώνουν. Βλέπουμε ότι σήμερα οι άνθρωποι παθαίνουν καρκίνο και έχουν τόσα πολλά προβλήματα υγείας θα μπορούσαμε να πούμε πως φαίνεται σαν να παίρνουν εκδίκηση τα ζώα. Γινόμαστε οι τάφοι των ζώων. Όσο αθώα είναι τα ζώα άλλο τόσο αθώοι είναι και οι περισσότεροι άνθρωποι που τρώνε κρέατα συνεχώς χωρίς να γνωρίζουν τι τρώνε. Όποιος γνωρίζει και τρώει δεν είναι αθώος.
Η φύση, μας δίνει πολλά και πολύ ωραία πράγματα δεν χρειάζεται να τρώμε ζώα. Ας μην μετατρέπουμε το στομάχι μας σε ένα βούρκο πτωμάτων.
*Η ζωή φέρνει ισορροπία δηλαδή ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗ  έτσι μας έδωσε ένα σώμα όπου το DNA για να διορθωθεί θέλει 2 μήνες, το δέρμα 1 μήνα η επίστρωση στομαχιού 5 ημέρες το αίμα 4 μήνες, ο εγκέφαλος 1 χρόνο,ο σκελετός 3 μήνες.
*Η ΤΙΜΩΡΙΑ, ας πούμε ότι είναι μια δίκαιη επιστροφή των πράξεων μας, είναι δράση αντίδραση.Αν δεν μαθαίνουμε τότε παθαίνουμε για να μάθουμε,είναι μια μορφή εκπαιδευτικής τιμωρίας. Το κρέας κάνει ευπαθεί τον άνθρωπο και του προκαλεί πρόωρα και άρρωστα γεράματα.Η βρώση κρέατος είναι κάτι αφύσικο. Πάντα υπάρχει χρόνος για να αλλάξουμε.
*ΔΕΝ είναι τιμωρία η δικαιοσύνη,είναι φυσικό επακόλουθο το εξής:Πολλά κακά συμβαίνουν στο κόσμο και μεγάλο μέρος όλων αυτών ευθύνεται στον συνεχές βασανισμό δισεκατομμυρίων ζώων, οι ψυχικοί κραδασμοί και οι χαμηλές συχνότητες που εκπέμπονται από τους ψυχικούς και τους σωματικούς πόνους των ζώων δημιουργούν το ευνοϊκό έδαφος για τις σκοτεινές δυνάμεις, να παίζουν με τα νήματα της ζωής,να δημιουργείτε και να εξαπλώνεται πολύ εύκολα το κακό,πολέμους συμφορές, δυστυχία και άλλα πολλά.Φταίει και η κακομεταχείριση των ανθρώπων μεταξύ τους,αλλά πλέον το θέμα με τα ζώα έχει πάρει τρομακτική έκταση. Όλα αυτά έχουν να  κάνουν με το πλέγμα της Γης και τα μορφογεννητικά πεδία (google it),όποιος τα ελέγξει γίνεται κυρίαρχος της Γης. Ο κόσμος δεν είναι μόνο αυτό που βλέπουμε η ξέρουμε.Ο κάθε άνθρωπος φέρνει μια ευθύνη που του αναλογεί όταν γνωρίζει την αλήθεια. Είναι πολύ σοβαρό ζήτημα, από αυτό μπορεί να εξαρτηθούν πολλά, όλα είναι αλληλένδετα. Κανένας ανώτερος πολιτισμός δεν θα έρθει σε επικοινωνία με την ανθρωπότητα μαζικά, εάν πρώτα δεν αποκτήσει ήθος η μάζα.

Η ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΚΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ
*Η χρησιμότητα των ζώων, φτιάχνουμε δέρματα,συμπληρώματα και φάρμακα, γίνονται μελέτες και πειράματα που έχουν προχωρήσει την ανθρωπότητα,τον έχουν προστατεύσει σώσει βοηθήσει και στηρίξει. Τα ζώα έχουν γίνει το δεξί χέρι του ανθρώπου.
*Σκοπός μας ως φιλοξενούμενοι σε αυτή την ζωή και αυτόν τον πλανήτη είναι να εκμεταλλευόμαστε τα ζώα με γνώμονα την επιβίωση και την εξέλιξη μας ενώ παράλληλα να δείχνουμε σεβασμό,απέναντι στα ζώα και να μην τα κακομεταχειριζόμαστε η βασανίζουμε. Για να σταματήσει αυτό χρειάζεται να γίνει ενημέρωση να δει ο κόσμος όλη την εικόνα όχι μόνο κομμάτια της αλήθειας, να μάθει για το αντίκτυπο στην υγεία του στο πνεύμα του στον κόσμο και στην φύση. Δεν χρειάζονται ανόητες διαδηλώσεις γιατί είναι απλά άκαρπες.
Οι άνθρωποι έχουν αποευαισθητοποιηθεί με τόση βια,την έχουν συνηθίσει και μάλιστα πολλοί είναι εθισμένοι,έχουν επιλεκτικές ευαισθησίες, π,χ, ο δυτικός κόσμος σοκάρετε με ένα κεφάλι σκύλου σε μια κρεαταγορά ενώ με μιας αγελάδας δεν τρέχει τίποτα. Όποτε εσείς που ενημερώνετε μην στηρίζεστε τις ελπίδες σας μόνο με το να δείχνετε την κακοποίηση των ζώων.
Μειώστε την κατανάλωση ζωικών αυξήστε την κατανάλωση φυτικών προϊόντων και οι εταιρίες θα συμμορφωθούν,αυτό γίνεται όταν η μάζα παίρνει μορφή, όταν είναι πλήρως ενημερωμένη. Μερικοί θα πουν είστε τρελοί θα γίνουμε χορτοφάγοι; ναι γιατί όχι, τι ακριβώς έχεις να χάσεις; Tα υγιεινά κρέατα; η τα προϊόντα από τα ντοπαρισμένα ζώα. Δοκίμασε για μερικούς μήνες. Κάθε αρχή και δύσκολη, κανείς δεν βλαπτικέ από μια τέτοια δοκιμή, κάθε τι καινούργιο και διαφορετικό είναι και κατακριτέο.


TO OΦΕΛΩΣ ΜΑΣ;;;
Χωρίς τα κρέατα και ακόμα και χωρίς τα προϊόντα τους γινόμαστε:Ποιο ενεργοί σεξουαλικός με καλύτερες επιδόσεις, καλύτερη ψυχολογία, παραπάνω σωματική και πνευματική αντοχή, ένα μυαλό σε εγρήγορση, ορθότερη κρίση, αυξημένη διαύγεια δημιουργικότητα και λόγο, συναισθηματική σταθερότητα, υγείες μακροβιότητα.

                                                        ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Σε έναν κόσμο που δεν είναι αθώος το να μην ερευνάς, σε καθιστά αυτόματα και θύμα. Οι επιστήμονες και ιερείς δεν διαφωτίζουν τον κόσμο. Την αλήθεια την βρίσκεις όταν οι προκαταλήψεις και οι απόψεις σου δεν σε εμποδίζουν να μελετήσεις.Μην καταντάτε το στομάχι σας νεκροταφείο ζώων. Oι αρμόδιες υπηρεσίες, οι κτηνίατροι, οι δημοσιογράφοι, οι κρεατο-επιχειρηματίες πρέπει να σταματήσουν να παίζουν σκάκι παίζοντας με την υγεία του κόσμου για το αν το τάδε μολυσμένο κρέας κάνει να το δώσω και αν ναι πόσο θα με συμφέρει και πόση ζημία θα έκανε αν κυκλοφορήσει η αν δεν μιλήσω. Δελφικό παράγγελμα 124, ΠΛΟΥΤΕΙ ΔΙΚΑΙΩΣ=να πλουτίζεις με δίκαιους τρόπους.
Η τροφή είναι το φάρμακο μας που σημαίνει ότι το φάρμακο μας είναι το φαγητό μας. Ότι ασθένεια και αν έχετε σταματήστε την κρεατοφαγία και δείτε την διαφορά, θα ζείτε και πιο θετικά από πλευράς ψυχολογίας.Όχι μόνο να μην τρώτε κρέατα αλλά να τρώτε και λίγο και θα διαπιστώσετε την διαφορά. Θα έχετε υγεία χαρά και ευτυχία πράγματα που ένας άρρωστος δεν τα έχει. Αποφύγετε τα ψάρια του ιχθυοτροφείου,επικεντρωθείτε πιο πολύ στα μαλάκια και οστρακοειδή.
Τα φάρμακα επικαλύπτουν το πρόβλημα, και ξαφνικά και απρόοπτα εμφανίζετε από το πουθενά η ασθένεια.
Το επιστημονικό και ιατρικό κατεστημένο, βοηθάει το οικονομικό κατεστημένο και το ανάποδο. Θέλω να πω πως μην περιμένετε να ακούσετε κάποια μεγάλη αλήθεια από την τηλεόραση η τα περιοδικά η τους περισσότερους γιατρούς.
Μην αγοράζετε κρέατα, μόνο και μόνο για το καλό του εαυτού σας.Αυτό που προτείνω είναι όχι στο κρέας ζώων πλην των ψαριών. Από πλευράς διατροφής δεν έχουμε ανάγκη τα ζώα. Υπάρχουν φυτικά γαλακτοκομικά και άλλες εναλλακτικές πολύ πιο ωφέλιμες και υγιεινές.
                                                               
                                                                         
Δείτε το ντοκιμαντέρ Chew on This όσοι ενδιαφέρονται για τα την χορτοφαγία και την εμφάνιση τους και την σωματική τους διάπλαση  http://www.breakthroughthedocumentary.com/  και εδώ http://rawveganlife.blogspot.gr/ πατήστε λέξεις κλειδιά και θα βρείτε πολλές πληροφορίες, ψαχτείτε σε ειδικά η μεγάλα βιβλιοπωλεία θα μάθετε τόσα πολλά που θα θυμώσετε και θα εκπλαγείτε για τα όσα δεν ξέρατε και δεν σας λένε. Υπάρχουν 3 είδη χορτοφάγων, αυτοί που τρώνε ψάρια.αυτοί που τρώνε μόνο προϊόντα των ζώων και αυτοί που τρώνε μόνο από την φύση. Αυτοί που τρώνε μόνο φυτικά δεν ξέρουν πως να τραφούν σωστά και έτσι έχουν λιποθυμίες αδυναμίες κ.α. και από εκεί έχει βγεί η φήμη ότι με την χορτοφαγία καταστρέφεσαι.
                                                                        TEΛΟΣ
                Το παρόν άρθρο είναι προσωπικές παρατηρήσεις επιλογές και στάση ζωής.

101 σχόλια:

  1. ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΡΘΡΟ.....ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΗ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΓΕΝΟΥΣ... ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΑΡΚΟΦΑΓΙΑΣ........(ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ....Η ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.....ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ......ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΔΙΑ ΠΑΝΤΩΣ Η ΣΑΡΚΟΦΑΓΙΑ.....ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΜΑΣ.......!!!!!!!!!) . ΑΠΟ ΕΝΑ ΦΥΤΟΦΑΓΟ ΜΑΡΑΘΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΜΑΡΑΘΟΝΟΔΡΟΜΟΣ....!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και τα λεφτά είναι πολλά και συμφέροντα είναι πολλά.Aκόμα και βόμβες να βάζαμε στις φάρμες, ακόμα και δικτατορία να επιβάλονταν για την κρεατοφαγία, τίποτα δεν θα άλλαζε, αργά η γρήγορα ο κόσμος θα ξανά ζητούσε αλόγιστα το κρέας. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι ενημέρωση, η ανθρωπότητα αλλάζει με τον χρόνο-θέλει χρόνο ο άνθρωπος. Για αυτό και ο Δημιουργός είναι πολύ μακρόθυμος με τον άνθρωπο. Η αλλαγή πάντα από την στάση της μάζας γίνονταν. Αν κάποιος θέλει να φτιάξει κάποιο ΚΑΛΟ ντοκιμαντέρ και θέλει εικόνες ή κάποια βίντεο σαν επιπλέον βοήθεια ας μου στείλει μήνυμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιαννης

    Κουταμαρες ειναι ολα αυτα. Καλο κανει το κρεας. Σιγα μην σταματησω να τρωω κρεας, τρωω χρονια σχεδον καθε μερα και δεν εχω παθει κατι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από πού προκύπτει ότι κάνει καλό; Το ότι δεν έχεις πάθει κάτι ακόμα, είναι θέμα τύχης - και χρόνου...

      Διαγραφή
    2. Κι από που προκύπτουν όλα τα υπόλοιπα που λένε πόσο κακό είναι το κρέας, γενικά το ζωικό λεύκωμα; τόσες μαζεμένες ανοησίες δύσκολα βρίσκει κάποιος έτσι συγκεντρωμένες....διαρκώς αναπόδεικτα. επιχειρήματα, αυθαίρετες δοξασίες και εικασίες, απλώς, ένας ιδεολογικός πόλεμος....και μεταξύ μας,γνώριζα ανθρώπους που ζούσαν τόσο υγιεινά, χωρίς κρέας....έλιωσαν από τον καρκίνο....ίσως από τα λιπάσματα? Κρίμα το χώρο για το άρθρο, ένα σωρό βλακείες.....

      Διαγραφή
    3. Σωστος Αγγελε! Τζαμπα οι ποροι του διαδυκτιου που σπαταλονται για αυτη τη συλλογη απυθμενης βλακειας

      Διαγραφή
    4. Η κρεατοφαγια προυποθετει τη βαρβαρη θανατωση ενος ζωου προς οφελος αλλων οντων,ανθρωπων και μη, για λογους επιβιωσης.Η ελλειψη πρωτεινης απο το ανθρωπινο σωμα μπορει να προκαλεσει μεχρι και ελλειψη των αισθησεων η λιποθυμια.Τα ατομα που θελουν να ακολουθησουν μια χορτοφαγικη διατροφη ωφειλουν να αναπληρωσουν τις ζωικες πρωτεινες με φυτικες.Εφικτο.Ειναι θεμα συνηθειας.

      Διαγραφή
  4. Αγαπητέ Γιάννη

    Ύστερα από όλα όσα διάβασες τι ακριβώς κατάλαβες? και τι δεν κατάλαβες? σε προβλημάτισε τίποτα από όλα αυτά? Τρώγε όσο κρέας θες. Αλλά έχε και μια πολύ καλή ασφάλεια υγείας, σίγουρα στο μέλλον θα σου χρειαστεί αν συνεχίσεις έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί μας απειλείς ; πως αποδεικνύεις αυτό που υποστηριζεις ,??

      Διαγραφή
    2. Αναρωτήθηκες γιατί έχουμε τόσα εμφράγματα? το έμφραγμα είναι όταν φράζουν οι φλέβες από λίπος(όχι το λευκό λίπος αυτό που μαζεύεται στις κοιλιές) και κακή χοληστερίνη. Αναρωτήθηκες γιατί στην Ιαπωνία και Ινδία είναι σχεδόν άδειες οι καρδιολογικές κλινικές? Αν εσύ καπνίζεις συνεχώς το να σου πω έχε και μια ασφάλεια υγείας θα φταίω? απειλώ?
      Προσωπικά πιστεύω ότι δεν έχεις ιδέα αλλά και γνώσεις από πλευράς υγείας και απλά αντιλογείς όπως κάνει ένας έφηβος χωρίς να έχει ιδέα του τι γίνεται,το λέω γιατί είδα και τα άλλα σου σχόλια. Τι αποδείξεις θα ήθελες συγκεκριμένα γύρω από τι ακριβώς? και εγώ θα σου βρω.

      Διαγραφή
  5. Γιάννης

    Καλα καλα. λεγε εσυ τα δικα σου, Οταν λες ανωτερους πολιτισμους ποιους εννοεις΄΄:;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λαμπρινή

    Είναι πολύ λυπηρό όλο αυτό, πολύ με θλίβει είναι και ο λόγος που δεν τρώω το κρέας, ο θεός δεν τα βλέπει όλα αυτά; Δεν νοιάζεται; γιατί τα επιτρέπει; εγώ δεν θα επέτρεπα όλο αυτό το κακό. Nα βασανίζονται έτσι τα ζώα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χμμμμ....απλα δεν υπαρχει θεος;;; και οταν το καταλαβετε και αυτο τοτε θα προχωρησουμε ενα βημα την εξελιξη μας.....

      Διαγραφή
    2. Εσύ Λαμπρινή μου είσαι καλύτερη από το Θεό ; μπράβο βρε παιδί μου...

      Διαγραφή
    3. Εσύ Λαμπρινή μου είσαι καλύτερη από το Θεό ; μπράβο βρε παιδί μου...

      Διαγραφή
    4. Στο Θεό σου κάποτε σφάζανε αρνάκια για ευχαριστώ μαντάμ....αλλά ξέχασα...ότι είναι "θέλημα Θεού" είναι κομπλέ σε αυτόν τον κόσμο...υποκριτές όλοι σας......

      Διαγραφή
    5. ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΑ ΛΥΠΑΜΕ ΚΛΑΙΩ ΟΤΑΝ ΔΩ ΖΩΑ ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΑ...ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΑΝ ΕΞΑΦΑΝΗΣΤΗ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΠΕΘΑΙΝΗ..

      Διαγραφή
  7. Αν εξαιρέσουμε τα (αρκετά) ορθογραφικά λάθη, είναι πολύ ενδιαφέρον άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχει ορθογραφικά λάθη....απλά εσύ δεν έχεις το πνεύμα του χορτοφάγου για να καταλάβεις :P

      Διαγραφή
  8. Αγαπητέ Γιάννη

    Όταν λέω ανώτερους πολιτισμούς, εννοώ κάποιους που λένε χαριτολογώντας, φάε όλο σου το φαγητό αλλιώς θα σε στείλω στη Γη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητή Λαμπρινή

    Όντως είναι θλιβερό, καμία μονομερή απάντηση δεν καλύπτει τέτοια απορία, πολυδιάστατη ερώτηση απαιτεί πολυδιάστατη απάντηση, αλλά θα στα πω αρκετά συμπυκνωμένα. Δεν ξέρω όμως πόσο μπορώ να σε καλύψω,

    Ο Θεός ενεργεί μέσω των πλασμάτων του για να χαίρονται,δίνονται αποστολές που σκοπός είναι να κινητοποιούνται οι άνθρωποι και αυτό να λειτουργεί σαν ντόμινο. Στην ζωή υπάρχει πολύ κακό αλλά και καλό το ποσοστό είναι ανάλογο το πως αντιλαμβάνεται ο καθένας. Αν κάτι δεν το αντέχεις άλλαξε κανάλι. Ο άνθρωπος αποθέτει και ο Θεός καταθέτει,κάποια στιγμή θα μπεί ένα τέλος. Εδώ δεν μπορούμε καλά καλά να καταλάβουμε τους ανθρώπους τον Θεό θα καταλάβουμε? Πάντως αυτά είναι έργα ανθρώπων και θα σταματήσουν μόνο με έργα ανθρώπων, ας δρα ο καθένας βάση συνείδησης και να κάνει το καλό και σε βάθος χρόνου θα ακολουθήσουν πολλοί. έτσι σταμάτησαν και οι μεσαίωνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ ανώνυμε

    Χαίρομαι που τα θεωρείς ενδιαφέρον, μου δίνεις λόγους να γράψω και άλλα τέτοια. Δύστυχος τα greeksglish με έκαναν να ξεχάσω πολλά ορθογραφικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παιδιά δε σας κρύβω ότι κι εγώ έχω προβληματιστεί σχετικά με το αν υπάρχει θεός ή όχι, γιατί μου κάνει εντύπωση πώς επιτρέπει να βασανίζουμε τα ζώα. Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει γιατί μόνο έτσι μπορώ να ελπίζω ότι θα σταματήσει αυτό το μακελειό. Αλλά τί σημασία έχει? Ο άνθρωπος πρέπει να λειτουργεί με βάση την ηθική και τη συνείδησή του και όχι με βάση το φόβο του θεού. Δηλαδή αν δεν υπήρχαν νόμοι θα σκοτωνόμασταν μεταξύ μας? Σοφός ο LEONARDO DA VINCI: «Θα έρθει καιρός που οι άνθρωποι θα θεωρούν τη δολοφονία ενός ζώου, ακριβώς όπως τώρα θεωρούν τη δολοφονία ενός ανθρώπου»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Yπάρχει ένα επίπεδο αντίληψης και πνεύματος όπου όταν το φτάσει κάποιος τότε κατανοεί τα πάντα και κατανοεί το νόημα και τον λόγο του κακού που υπάρχει. Από αυτό το επίπεδο και κάτω τα ξέρουμε και τα κατανοούμε μόνο με ιστοριούλες και παραβολές και έτσι μένουμε με δυνατούς προβληματισμούς. Όλοι μας θα πάρουμε ότι απάντηση θέλουμε όταν φτάσουμε σε ένα ανάλογο επίπεδο. Η ανάλογη απάντηση θέλει και ανάλογο νου. Πολύ σοφός ο λεονάρντο, ναι μεν τα ζώα είναι κατώτερα, αλλά η ανωτερότητα εκεί φαίνεται. Όταν φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο σαν πλανήτης μπορεί να γίνει ένας επίγειος παράδεισος.

      Διαγραφή
    2. Είναι απλό Θεός δεν υπάρχει,και είμαστε κακοί κατά το μεγαλύτερο ποσοστό μας και θα παραμείνουμε.

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ ανώνυμε

      Μόνο όταν φτάσεις στην κορυφή θα καταλάβεις το νόημα του κακού, από εκεί και κάτω το να κατανοήσεις κάτι τέτοιο έχεις μόνο ψήγματα αλήθειας, όχι ολοκληρωμένη εικόνα. Κάποια πράγματα δεν κατανοούνται ούτε με διάβασμα, λογική ή μελέτη. Όσο για τους ανθρώπους είναι όλα δρομολογημένα να οι άνθρωποι να γίνουν ξανά ένα λαμπρό γένος και είδος. Η μόνη απόδειξη που μπορώ να πώ είναι, κοίτα πόσο πολύ αγανακτεί ή αντιδρά ο κόσμος με βίαιες σκηνές και γεγονότα σε σύγκριση με πριν κάτι αιώνες, όπου όλοι έτρεχαν να δουν αποκεφαλισμούς.

      Διαγραφή
    4. ΑΝ ΗΤΑΝ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΛΟΣ Η ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ Η ΠΑΝΣΟΦΟΣ ΘΑ ΤΗΜΩΡΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΖΟΥΦΙΟΣ . ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ΕΜΕΝΑ ΘΑ ΜΕ ΕΚΑΝΕ ΑΛΟΙΦΗ ΓΙΑ ΚΑΛΟΥΣ..ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΟΝΟΜΑΖΩ ΦΥΣΗ

      Διαγραφή
  12. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ
    ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ
    ΙΣΩΣ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ
    Η ΚΡΕΟΦΑΓΙΑ
    ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε χρηστος χατζ, χαίρομαι που σου άρεσε, θα φροντίσω οι επόμενες να είναι πιο πληρέστερες.

      Διαγραφή
    2. Κατι που δεν ειδα να γραφεις, ειναι που οι πρωτοι αληθινοι Χριστιανοι δεν ετρωγαν κρεας, καθως κρεας δεν ετρωγε ουτε ο Χριστος..
      Η νηστεια που κανουν οι πεπτωκοτες των ιερατειων της εκκλησιας του κληρου, δενεχει καμια σχεση με την αληθεια του Χριστου, καθως κρεας δεν ετρωγαν οι αληθινοι Χριστιανοι ποτε..
      Ετρωγαν οσοι προσκυνησαν τα ειδωλα..
      Λαμβανοντας την αληθεια του Χριστου, και χωρις ποτε να εχω σκεφτει οτι θα κοψω την αγαπημενη μου τροφη, το κρεας, οπου τελικα πανω απο. 2 χρονια εχω να φαω εστω και μια μπουκια,χωρις αυτο να μου προκαλει καποιο στερητικο συνδρομο, οπως παθαινουν οι δηθεν Χριστιανοι οταν κανουν νηστεια..
      Πλεον για μενα το να μην τρωω κρεας ειναι τροπος ζωης, και οποιος μιλαει για ηθικες αξιες, δεν πρεπει να τρωει ποτε κρεας..
      Θα πρεπει ολοι εσεις που δεν τρωτε κρεας, να γνωριζετε οτι στην ουσια κανετε το θελημα του αληθινου θεου, και εχετε λαβει φωτιση, για αυτο δεν τρωτε ποτε κρεας..
      Δειτε σας παρακαλω τι λεει ο Πλινιος που εζησε το 100 μχ, και προφανως ηταν η αιτεια να αρχισουν οι διωγμοι, και να κανει με τα οσα μας λεει, τους πρωτους πεπτωκοτες, καθως προσκυνουσαν τα ειδωλα..
      Όπωσδήποτε ομολογείται σχεδόν ικανοποιητικά ότι οι πριν εγκαταλειμμένοι ναοί άρχισαν να γεμίζουν, και οι συνηθισμένες θυσίες, που για πολύν καιρό είχαν παραμεληθή, ξανάρχισαν, και συχνά πωλούνται σφάγια, των οποίων μέχρι τώρα σπάνια βρισκόταν αγοραστής. Απ’ αυτό είναι εύκολο να συμπεράνουμε ότι αυτός ο όχλος των ανθρώπων μπορεί να διορθωθή, αν τους δοθή ευκαιρία μετανοίας.

      Ειχαν ξεσηκωθει οι κρεοπωλες της εποχης, γιατι ουδεις αληθινος μου αδελφος δεν εφαγε ποτε κρεας..
      Το να μην τρωτε κρεας ειναι τροπος ζωης, και σας προσκαλω να ζησετε αυτη την υπεροχη εμπειρια..
      Μου δωθηκαν πολλα, γιατι οι ανθρωποι δεν πρεπεκ να τρωμε κρεας, και ειναι τοσα πολλα, που δεν γραφονται με λιγα λογια..
      Θα σας πω μονο, οτι ανθρωπος που δεν τρωει κρεας, οταν φευγει η ψυχη του απο την σαρκα, η σαρκα μενει αναλοιωτη, και αυτο το γνωριζουν καποιοι παγαποντηδες..
      Εαν ενα μωρο γεννηθει, και δεν φαει ποτε κρεας, και να τρεφεται υγιεινα, θα ζησει 20 χρονια παραπανω απο οσο ζουν σημερα οι ανθρωποι..
      Μην τρωτε κρεας, ειμαστε πλασματα ανθρωπινα, και οχι ζωα..
      Φατε επι καθημερινης βασης τα παραγωγα του κρεατος, οπως γαλα, τυρι, αυγα καθε μερα εως 2..
      Μην ακουτε που λενε οτι τρωγοντας καθε μερα αυγα παθαινουμε διαφορα,καθως αυτα δεν ισχυουν..
      Φανταστειτε οτι εαν δεν τρωμε κρεας, τα ζωα και οι κοτουλες, θα αναπαραγαγονται με φυσιολογικο ρυθμο, και τα οσα θα παραγουν θα ειναι πληρως υγιεινα..
      Μην ξεχνατε οτι στον πλανητη, υπαρχουν τα δενδρα, τα φυτα, η βλαστηση, τα ζωα που τα περισσοτερα ηρθαν ως δοκιμια, και ο νοημων ανθρωπος, που εφερε ο αληθινος θεος για να φροντιζει τον πλανητη..
      ΕΙΜΑΔΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΖΩΑ, ΟΥΤΕ ΠΡΟΕΡΧΟΜΑΔΤΕ ΑΠΟ ΠΙΘΗΚΟΥΣ..
      ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΞΥΠΝΑΤΕ, ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΖΩΑ, ΕΙΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΓΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΑ ΤΡΩΝΕ..
      ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΘΕΟΥ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟΥ ΜΩΥΣΗ, ΠΟΥ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΧΕΙ ΑΚΥΡΩΣΕΙ..

      Διαγραφή
  13. Kyriakos Pasalaris (kpasalaris@gmail.com)16 Μαΐου 2015 στις 6:32 μ.μ.

    Κάπου διάβασα οτι το τρίτο είδος χορτοφάγων που τρώνε μόνο αυστηρά φυτικές τροφές (οι vegan ή αυστηροί χορτοφάγοι) δεν κάνουν σωστή δουλειά. Είναι μερικώς σωστή ή μερικώς λάθος δήλωση. Το σωστό είναι να τρέφεσαι όπως πρέπει. Το ανθρώπινο είδος είναι φυτοφάγο εντομοφάγο (ακριβώς όπως ο πιο κοντινός μας συγγενής ο χιμπατζής). Τα γαλακτομικά και τα αυγά είναι χειρότερα από το κρέας. Η παραγωγή τους συμβάλει εξίσου και περισσότερο στο βασανισμό των ζώων. Τα δε ψάρια δεν είναι και τόσο καλύτερη τροφή. Περιεχουν πολύ υδράργυρο. Δυστυχώς έντομα δεν τρώμε λογο κουλτούρας. Οι ασιατες κατι ξέρουν. Φτιαχνουν αλεύρι απο γρυλους και τρωνε πολλα ζωύφια. Τεράστια και σωστη διατροφικη αξία καλύτερη πηγη και από φυτά ειδικα σε πρωτεΐνες. Οι vegan λοιπόν ειναι πιο σωστοί ως επιλογή αλλά κανουν ενα βασικο λάθος δεν τρωνε ποικιλία ή τρώνε λάθος συνδυασμούς ή τρώνε πολλά υποκατάστατα σόγιας πχ που και αυτά μπορεί να προβούν βλαβερά με πολλή και λάθος κατανάλωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο φίλε Κυριάκο, που επιπρόσθεσες νέες πληροφορίες με το σχόλιο σου σε αυτό το μικρό blog.
      Oι αυστηροί φυτοφάγοι χρειάζονται υποστηρίξει με κάποια συμπληρώματα. Τα ψάρια είναι πολύτιμα και χρήσιμα μονο 500mg ωμέγα 3 την ημέρα αυξάνουν από όσο θυμάμαι πάνω απο 30% την εγκεφαλική λειτουργία μιας και μέρος του εγκεφαλου αποτελείτε από ωμέγα 3. Αλλά τα νερά πρέπει να είναι καθαρά,μπορούν όμως μολυσμένα ψάρια να καθαριστούν εάν πλυθούν για πάνω απο 15 λεπτά σε μια λεκάνη με νερό που μέσα έχουμε βάλει κάποιον οζονοποιητή p,x, http://www.camelot.gr/siskevi-ozonothos-timi/ Το αλεύρι από γρύλους είναι πολύ οφέλειμο αλλα και πολύ αηδιαστικό. Επιπλέον πληροφορίες για τα ψάρια των ιχθυιοτροφίων http://enallaktikidrasi.com/2015/05/9-pragmata-pou-axizei-na-gnwrizete-gia-ta-ektrefomena-psaria/

      Διαγραφή
    2. Φιλε μου, ο χιμπατζης ειναι δικος σου συγγενης, και οχι δικος μου..
      Οι vegan εχουν λαβει φωτιση απο τον αληθινο, και κανουν στην ουσια το θελλημα του..
      Ομως μονο χορτα δεν μπορουμε να τρωμε..
      Υπαρχει μια υγιει η τροφη, που αυτη ο Χριστος ταισε με 2 κοφινια, χιλιαδες κοσμο..
      Το ψαρι, που ειναι υγιεινο επειδη βρισκεται στο νερο..

      Διαγραφή
  14. Μπραβο! παρα πολυ καλο αρθρο φιλε μου απο τα πιο πληρεστερα αρθρα να σε καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε, γενικώς αυτό χρειαζόμαστε πληρέστερα άρθρα.

      Διαγραφή
  15. Καταπληκτικό άρθρο αγαπητέ φίλε. Θα χαρώ να δω και άλλο άρθρο με το ίδιο θέμα! Το προωθώ όσο μπορώ! Μπράβο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είχα στο νου μου να ξαναγράψω για διατροφή, αλλά εφόσον άρεσε θα γράψω κάποιο άλλο μετά τα χριστούγεννα που θα ξανά ξεκινηνήσω

      Διαγραφή
  16. αυτο που θα ηθελα να επισημανω ειναι οτι ειναι προτιμοτερο να γραψεις μια μονο φραση που ξερεις σχεδον σιγουρα οτι ειναι αληθινη,παρα ενα ολοκληρο κειμενο το οποιο περιεχει στοιχεια αναποδεικτα η εικασιες,στην προσπαθεια να πεισεις πιο ευκολα.Οσο και να πιστευεις οτι κανεις κατι καλο,αυτο ειναι μονο βραχυπροθεσμο στην καλυτερη περιπτωση.Μακροπροθεσμα αυτο ειναι παντα κακο,κι αυτο ειναι η διαφορα της θρησκειας απο την επιστημη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για αυτό υπάρχουν και τα σχόλια για να καλύπτουμε τα κενά του κειμένου και τις απορίες. Ρώτα αν έχεις κάτι να ρωτήσεις και εγώ θα προσπαθήσω να σε καλύπτω εσένα και τον κάθε ένα που θέλει να ρωτήσει.Οι πληροφορίες στα κείμενα είναι συμπυκνωμένες γιατί αλλιώς θα δημιουργηθεί χάος αν αρχίζω και επιπροσθετω 10αδες λινκς ως αποδεικτικά στοιχεία.Σκοπός των αναρτήσεων είναι να δημιουργηθεί μια δυνατή εικόνα που να αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα/
      Και τέλος
      Τι το κακό θα μπορούσε να κάνει αυτή η ανάρτηση μακροπρόθεσμα ας πούμε; Επίσης τις 2,5 τελευταίες σειρές δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις.

      Διαγραφή
  17. Μπράβο. Εύγε! Είσαστε πάρα πολύ καλοί αλλά τά συντακτικά καί ορθογραφικά λάθη σάς αφαιρούν τήν τελειότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια, θα φροντίσω να μην υπάρχουν ορθογραφικά λάθη.

      Διαγραφή
  18. Καλά πριν τη γεωργία πώς ζούσαν οι άνθρωποι? Με αέρα? Κυνηγοί και σποραδικοί συλλέκτες καρπών ήταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O άνθρωπος ήταν εξ αρχής τροφοσυλλέκτης, πάτα στο google τροφοσυλλέκτης και δες λινκς και εικόνες. Αυτό δεν αναιρεί ότι ήταν κυνηγοί και πολύ κρεατοφάγοι. Αν προσέξεις οι σημερινές άγριες φυλές δεν ξεπερνούν τα 40-50 χρόνια, πολύ λίγοι θα προλάβουν να γεράσουν.

      Διαγραφή
    2. Νομίζω κάνεις λάθος.. οι άγριες φυλές ακόμα και οι σημερινές δεν πεθαίνουν από την διατροφή αλλά από άλλους παράγοντες κινδύνου. Η φυσιολογική τροφή για τον ανθρώπινο οργανισμό είναι η σάρκα και το λίπος. Οι κετόνες δηλαδή ως μορφή ενέργειας και όχι η γλυκόζη. Μπορείς να διαβάσεις τα 1) Why We Get Fat: And What to Do About by Gary Taubes, 2) Life Without Bread: How a Low-Carbohydrate Diet Can Save Your Life by Christian B. Allan 3) Grain Brain: The Surprising Truth about Wheat, Carbs, and Sugar--Your Brain's Silent Killers by David Perlmutter, 4) http://orthomoriakiiatriki.blogspot.gr

      Διαγραφή
    3. Είχα δει ένα ντοκιμαντερ δεν θυμάμαι πιο και έδειχνε για φυλές στην Αφρική που έτρωγαν κυρίως κρέας μόνο γενικώς και καθημερινώς και έδειχνε ότι πέθαιναν μέχρι τα 40, είμαι και λίγο λάθος γιατί το γενίκευσα.

      Οι κετόνες είναι ένα είδος μονοσακχαρίτη είδος υδατάνθρακα κάτι σαν γλυκόζη από μοριακής πλευράς., οι κετόνες δίνουν ενέργεια αν κρίνουμε από τους εσκιμόου(ψαροφάγοι κυρίως όπως οι ιάπωνες) που έχουν ενέργεια και ζωή ΝΑΙ οι κετόνες είναι πηγή ενέργειας έχεις δίκιο,συμφωνώ!. Η γλυκόζη κυριαρχεί στην διατροφή και εκφυλίζει την υγεία μας μόνο και μόνο από τις απότομες εκκρίσης ινσουλίνης. Ο ανάλογος τρόπος ζωής απαιτεί και τις ανάλογες ανάγκες. Χρειάζεται και η γλυκόζη, αν μιλήσεις με ένα διατροφολόγο θα σου πει ότι θα πάθεις ζημιά στην υγεία σου αν αντικαταστήσεις την γλυκόζη με τις κετόνες. Και τα δύο χρειάζονται, η γλυκόζη δίνει την άμεση ενέργεια(κιροζίνη πες) και η κετόνη πιο έμμεση(μαζουτ πες). Είδα τις κριτικές των βιβλίων είναι αξιόλογα βιβλία, ευχαριστώ που τα πόσταρες και τα μοιράζεσαι μαζί μας, θα τα διαβάσω κάποια στιγμή που θα έχω χρόνο.

      Διαγραφή
  19. Το είδαμε το πνεύμα σου κι εσένα......που το τσιτάχ το έκανες τσίτα......και άλλα πολλά κουλά που έχει το άρθρο μέσα....σταματήστε να ασχολείστε με το τι τρώει ο καθένας...έλεος πια...ο κόσμος καίγεται και το.....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο πρώτος λόγος που έχουμε εμφράγματα είναι τα κρέατα που τρώγονται επί καθημερινής βάσεως, ξέρεις πόσα εκατομμύρια κόσμος πεθαίνει από καρδιακά προβλήματα? και για όλα αυτά φταίει η έλλειψη βασικών γνώσεων διατροφολογίας. Πέραν τουύτου γράφω πολλά και διάφορα δευτερεύουσας σημασίας για την υγεία προσπαθώντας να δώσω μια πιο πλήρη εικόνα για όλα,γιατί ο κόσμος δεν είναι μόνο αυτό που βλέπεις ή καταλαβαίνεις. Σημασία δεν έχει τι από αυτά που λέω αν είναι κουλά ή όχι ή πόσα είναι, αλλά τουλάχιστον να πήρες ή βρήκες κάποια χρήσιμη πληροφορία για εσένα.

      Διαγραφή
  20. Εξαιρετικό άρθρο. Θα προτιμούσα όμως να μην αναφέρεις τόσο επιδερμικά γιατί να γίνεται κατανάλωση ψαριών. Η μη κρεατοφαγία έχει άμεση σχέση και με την οικολογία οπότε υπάρχει η λογική να μη γίνεται κατανάλωση καθόλου ζωντανών οργανισμών (ούτε κρέατος αλλά ούτε ψαριού).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Τα ψαριά έχουν πολλά οφέλη χωρίς τις παρενέργειες του κρέας που αναφέρθηκαν. Είμαι υπέρ της κατανάλωσης των ψαριών σε λογικές ποσότητες δεν είναι λαχανικά. Βοηθούν στη διατήρηση της μυικής μάζας και της εγκεφαλικής λειτουργίας και της καρδιάς όπως και των αγγείων. Θα πρέπει να αποφεύγονται τα ψάρια των ιχθυοτροφιών γιατί τα ψάρια δεν ζουν ούτε τρέφονται σωστά, οι συνθήκες διαβίωσης θα είναι στρεσογόνες για το ψάρι γιατί δεν έχει χώρο, αυτό το στρες γεμίζει το ψάρι με τοξίνες. Αν δεν υπήρχε υπερ- αλιεία και η αλιεία είχε μέτρο και όλα κυλούσα ρόδινα θα ήταν καλά. Αν γίνονταν όλα με γνώμονα την οικολογία και όχι με το κέρδος καλά θα ήταν. Προσωπικά συμφωνώ μαζί σου πάντως φίλε μου ότι δεν πρέπει να καταναλώνονται ζωντανοί οργανισμοί,αλλά απαιτούνται και γνώσεις διατροφολογίας αλλιώς ζημειώνεσαι. Οπότε μένω σύμφωνος στην κατανάλωση ψαριών με λογική ποσότητα και ρυθμό.

      Διαγραφή
    2. Ἠθικῶς πάντως, λόγῳ τοῦ ὅτι τὸ ἄρθρο περιέχει ἕνα μεγάλο μέρος ἐπ' αὐτοῦ, ἡ κατανάλωση ψαριῶν εἶναι ἀκριβῶς τὸ ἴδιο ἀνήθικη, ἡ δὲ ὅποια χρησιμότητα του ἐν λόγῳ κρέατος στὸ σῶμα μας, δὲν ἁγιάζει τὰ μέσα ὄχι τουλάχιστον περισσότερο ἀπὸ τοὺς κρεοφάγους. Θηριωδίες δὲν διαπράττονται μόνο στὰ σφαγεῖα, ἀλλὰ καὶ στὰ ψαροκάϊκα. Ὁ δὲ θάνατος τῆς ἀσφυξίας, δὲν ξέρω ἂν περιγράφεται ὁπότε προτείνω συνέπεια. Πρὸς κάποιους φίλους παραπάνω ποὺ ἐπικαλοῦνται τὸν πρωτόγονο ἄνθρωπο, θὰ πρέπει νὰ ρωτήσω τὸ ἐξῆς, μὲ ὅλον τὸν σεβασμό: Τελικὰ ἔχουμε ἐξελιχθεῖ ἢ ὄχι; διότι ὅταν μιλᾶμε γιὰ σεβασμὸ τῶν φυσικῶν πόρων (ἡ βιομηχανία κρέατος εἶναι ἀπὸ τὶς πιὸ βλαβερὲς γιὰ τὸ περιβάλλον) καὶ ἐκμετάλλευση ἀνανεώσιμων πηγῶν ἐνέργειας, μᾶς λέτε ὅτι δὲν γίνεται νὰ γυρίσουμε στὴν κατάσταση τοῦ νὰ κρεμόμαστε στὰ δέντρα(...), ἐνῶ ὅταν ἀναφερόμαστε στὴν ὀφθαλμοφανῆ φυσιολογία τοῦ ἀνθρώπου, τότε θυμόσαστε τοὺς πρωτόγονους κυνηγούς. Ἀποφασίστε...

      Διαγραφή
  21. Σε ποσοστά άνω του 80%, οι χορτοφάγοι επιστρέφουν στο κρέας.
    Γεγονός & εύκολο να τσεκαριστεί. Πολλές οι έρευνες.
    Κάτι ξέρει η Μητέρα Φύση λοιπόν ..όσο κι εάν η προπαγάνδα δουλεύει full.

    Σεβαστή η χορτοφαγία για όσους την έχουν επιλέξει, με ενοχλεί η πολεμική ενάντια σε όσους τρώνε κρέας, ειδικά με ρητορική της πλάκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχουν πολλών ειδών χορτοφάγοι, υπάρχουν κάποιοι ακραίοι που τρώνε μόνο φυτικά και δεν έχουν γνώσεις πως να τραφούν σωστά και κάποιοι ξαναγυρνούν στα κρέατα. Δεν ξέρω για ποία ακριβώς ποσοστά εννοείς, αλλά τα πράγματα δείχνουν ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που λες. Δες εδώ στατιστικές http://4.bp.blogspot.com/-x4fcdo4b4w8/VGgLCKnc5pI/AAAAAAAAHDg/wffXMgt_FD4/s1600/worldwide-veganism-vegan-diets.jpg και όχι μόνο αυτό, πάτα στο google vegan increase και δες μία τι γίνεται. Όσο για την προπαγάνδα δεν βρίσκω που ακριβώς είναι η προπαγάνδα, αυτή η διατροφική ανατροπή προς την χορτοφαγία γίνεται λόγο στοιχείων γύρω από την διατροφή και την υγεία, όλα αυτά μέσα από παρατηρήσεις.

      Εγώ δεν βλέπω πουθενά ρητορική και μάλιστα πολεμική κιόλας. Αν θες τόνισε μου τα σημεία ή τις παραγράφους, που ασκώ ρητορική.

      Διαγραφή
    2. http://www.nydailynews.com/life-style/health/vegetarians-back-meat-new-study-shows-article-1.2033541

      Απλά παραθέτω μία έρευνα αλλά δεν νομίζω, ότι καν χρειάζεται. Στον περίγυρο μου, κανείς από όσους ξεκίνησαν τη χορτοφαγία δεν έχει παραμείνει χορτοφάγος. Θα μου πεις αυτό δεν λέει τίποτα.., αλλά εδώ θα ήθελα και τη δική σου ειλικρινή τοποθέτηση. Έχεις ικανό ποσοστό χορτοφάγων φίλων σου, που έχουν παραμείνει τέτοιοι σε βάθος χρόνου (10-20-30 χρόνια?

      Αυτό δείχνει, ότι κάτι δεν πάει καλά στο όλο χορτοφαγικό κίνημα. Δεν είναι φυσιολογικό να αποκλείεις κανένα είδος τροφής. Θα ήταν καλύτερο να προωθείτε τον περιορισμό της κατανάλωσης αλλά ο αποκλεισμός είναι εξ ορισμού λάθος.

      Ασχολούμε με τη διατροφή και την γυμναστική και με όλο το σεβασμό το παραπάνω κείμενο μπάζει από χίλιες μεριές. Μπορεί να σταθεί σαν κάτι πολύ προσωπικό, σαν στάση ζωής και επιλογή αλλά τα περί δικαιοσύνης, ηθικής, χρησιμότητας των ζώων, κρυσταλλικές δομές, ότι το κρέας καταστρέφει το πνεύμα κτλ. είναι απλά λόγια χωρίς επιστημονικά δεδομένα και αξιοπιστία.

      Προσπαθείς να στηρίξεις κάτι, που η ζωή σου δείχνει, ότι δεν λειτουργεί. Ο άνθρωπος μπορεί να φάει τα πάντα με μέτρο, δεν χρειάζεται κανάνας αποκλεισμός ..


      Διαγραφή
    3. Έχεις ένα μεγάλο δίκιο, τελικά μπάζει η ανάρτηση μου, έπρεπε να γράψω στο τέλος πως είναι προσωπικές παρατηρήσεις επιλογές και στάση ζωής. Νιώθω σαν ηλεκτρολόγος στο μεσαίωνα δεν μπορώ να αποδείξω ακράδαντα & αξιόπιστα μερικά από αυτά που έγραψα παρά μόνο από παρατηρήσεις και συμπεράσματα,οπότε μπάζω είναι αλήθεια.

      Έτρωγα κάθε μέρα κρέας 4-5 φορές την μέρα και το θεωρούσα απαραίτητο ήμουν οξύθυμος χαρακτήρας. Πριν περίπου 3-4 χρόνια όποτε έπιανα κρέατα ένιωθα πολύ άσχημα συναισθηματικά αυτό με το καιρό συνεχίστηκε πιο έντονα και το έκοψα το κρέας, παρατήρησα μετά από 3-5 μήνες ότι 90% δεν ήμουν οξύθυμος και άρχισα να την ψάχνω την φάση και να ασκώ κριτική σκέψη να παρατηρώ να διαβάζω, και έτσι έγραψα ότι έγραψα. Έχω δύο φίλες που όταν έκοψαν το κρέας που έτρωγαν συνέχεια έγιναν και αυτές κομπλέ και σταθερές στην διάθεση τους κτλ.

      Πιστεύω ότι γίνεται της μόδας η χορτοφαγία και πολλοί που στρέφονται(πειραματικά ή παροδικά) προς τα εκεί μετά ξαναγυργούν στα κρέατα όπως σωστά λες. Δεν γυρνούν όμως αυτοί που έχουν συνειδητοποιήσει σε βάθος και άλλα πράγματα πέραν της διατροφής.
      Όσο για την υγεία και την νεότητα που έδειχνα σε κάτι εικόνες,η μητέρα μου είναι 60 χρονών και μοιάζει σαν 40 ούτε ρυτίδα είναι κυρίως ομοφάγος η υγεία της είναι άρτια, και δεν τρέχει σε κέντρα ομορφιάς ή γυμναστήρια σε αντίθεση οι αδερφές της δεν έχουν τόση ενέργεια και εμφάνιση ενώ μοιάζουν πολύ. ολα αυτά αλλά και δηλώσεις από συμπεράσματα διάσημων bill clinton, mike tyson, αλλά και όλων μεγάλων μυαλών αρχαίοι σοφοί kai σύγχρονοι π,χ, einstein. με βοήθησαν να συνθέσω το παζλ. Αλλα και χορτοφαγοι αθλητες και bodybuilders π,χ, jim morris, όλοι αυτοί και το απέκλεισαν και είναι μια χαρά όπως είμαι εγώ στις εξετάσεις μου όπως και η μητέρα μου. Κατά τα αλλά μοιάζω τρελός στο κύκλο μου και όσοι στράφηκαν στην χορτοφαγία ξανα-γυρισαν. Προσωπικα τρώω κυρίως ωμά και θαλασσινά.

      Όμως σκέψου οι γιατροί λένε το όριο 2 φορές την βδομάδα κόκκινο κρέας και αυτό να μην ξεπερνάει τα 250γρ. Δεν νομίζω να διαφωνείς σε αυτό.

      Όσο για το ήθος ο καθένας ότι και όπως το αντιλαμβάνεται δεν υπάρχει κάποια απόδειξη, είναι σαν να θες να βρεις το ύψος σου με μια ζυγαριά.

      Διαγραφή
    4. Το κρεας δεν το τρωνε ανθρωποι, λα ζωα για να επιβιωσουν καθως το μονο πηρουνι και μαχαιρι που εχουν ειναι το στομα τους..
      Εσυ εαν δεν χρησιμοποιεις πηρουνι και μαχαιρι, θα ξεσκιζεις την σαρκα με το στομα σου..
      Ομως δεν εισαι ζωωον, εισαι νοημων ον, που με το μυαλο σου δημιουργησες ακομα και ψησταρια για να ψηνεις το κοκορετσι, και το σπληναντερο(αν και αυτο τηγανιτο παει), και δεν βλεπεις οτι στην γη εισαι επειδη εχεις μυαλο, για να συντηρεις, και οχι να τρως αυτα που την συντηρουν..
      Ξερα χορτα υπαρχουν, επειδη δεν υπαρχουν ζωα να τα φανε, και αυτα αναζοπυρωνουν την φωτια..
      Πως θα γινει το χωραφι βιωσιμο χωρις λιπασμα, απκ την στιγμη που δεν υπαρχει ουτε ενα ζωο στα χωραφια, εστω και δεμενο..
      Χωρις αυτα που καποιοι τρωνε, δεν υπαρχει η γονιμη και φυσικη ανακυκλωση, αλλα η χημικη που φερνει αρρωστιες..
      Ας μην ξεχναμε οτι η κοπρια απο τα ζωα ειναι το καλυτερο λιπασμα, επομενως το να τρωμε τα ζωα, δεν υπαρχει φυσικο λιπασμα, και φτασαμε στο σημειο να τρωμε μεταλλαγμενα τροφιμα, που δεν γνωριζουμε τις συνεπειες η τις γνωριζουμε και σιωπουμε;;
      Μην τρως κρεας, εντολη του Χριστου..



      Διαγραφή
  22. Ναι τα πιστεύω αυτά, που λες.
    Αφού λειτουργεί σε εσένα αυτή η στάση ζωής και είσαι υγιής, δεν μπορεί κανείς να πει το αντίθετο.

    Έχουν σημασία, τόσες πολλές και διαφορετικές παράμετροι σε αυτά τα θέματα. Υπάρχουν π.χ κοινωνίες, που λόγο γεωγραφικής τοποθεσίας τρέφονται κατά βάση με ζωικές πρωτείνες και η υγεία τους είναι άριστη. Αλλά ούτε αυτό είναι ο κανόνας.

    Θέλει ενημέρωση και ανοιχτό μυαλό από όλους μας, κοινή λογική, που καθόλου δεν είναι δεδομένη και να "ακούς" το σώμα σου. Εγώ είμαι λιτοδίαιτος γενικά, κρατάω το βάρος μου σταθερό, γυμνάζομαι αρκετά, τρώω και κρέας (τα τελευταία χρόνια έχω ευτυχώς πρόσβαση σε καθαρά κρέατα από συγγενείς).

    Δυστυχώς στις μέρες μας, για πολλούς και διάφορους λόγους (οικονομική κατάσταση, ενημέρωση, διαφήμιση) μεγάλο ποσοστό πληθυσμού έχει πολύ άσχημες διατροφικές συνήθειες πέρα από χορτοφαγία και κρεατοφαγία, που δεν φαίνεται να αλλάζουν σύντομα και αυτό είναι το χειρότερο.






    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο φίλε μου, συμφωνώ σε αυτά που λες.

      Διαγραφή
    2. Έχεις δίκιο φίλε μου, συμφωνώ σε αυτά που λες.

      Διαγραφή
    3. Φιλε μου εγω δεν συμφωνωσε αυτο που λες οτι τρεφεσαι με καλα κρεατα απο συγγενεις..
      Κρεας καλο δεν υπαρχει, ουτε υπηρχε ποτε στον πλανητη..
      Το να τρως κρεας πανω απο ολα, καποιος εγινε φονιας..
      Ομως οταν το αρνακι έρχεται αυτος που το μεγαλωσε για να το παει για σφαξιμο, αυτο το καταλαβαινει και απκ αντιδραση φυσιολογικη, εκεινη τη στιγμη παραγει τοξινες που ειναι οτι χειροτερο για τον ανθρωπινο οργανισμο..
      Στον πρωτκ παγκοσμιο πολεμο, και στον δευτερο, τα ζωα ηταν ολα σαν των συγγενων σου που σου δινουν να τρως..
      Ομως θεριζαν οι αρρωστιες που οι τοξινες αυτες τις δημιουργουσαν..
      Εαν καποιος δει τις διατροφικες συνηθειες κρατωντης τοτε εποχης, θα δει οτι κρατη που δεν ετρωγαν κρεας,λογο φτωχειας προφανως, δεν υπηρχαν οι αρρωστιες εν σχεση με τα κρατη που ετρωγαν κρεας, και θεριζαν κοσμο..
      Πεσ στους συγγενεις σου, να μην σογ δωσουν αλλη φορα κρεας, οποτε τα ζωα θα αναπτυσονται υγιεινα, και τα παραγωγα που θα τρως απο αυτα, θα σου χαριζουν ζωη..
      Επισης μην ξεχναμε οτι σφαζοντας, εχεις κανει εγκλημα μη αναστρεψιμο, και αυτο ειναι εκτοσ των ηθικων αξιων του αληθινου Χριστου, δηλαδη ανηθικο..

      Διαγραφή
  23. -Εγω με το αρθρο και συμφνω και διαφωνω σε μερικα σημεια.
    -Να ενα στοιχειο επιπλεον για το οτι το κρεας επηρεαζει τον χαρακτηρα. http://www.awakengr.com/2015/05/blog-post_13.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μπορεί πολύ εύκολα να παρατηρήση κάνεις τα σχόλια των κρεατοφαγων. Εγωιστικα επιθετικά και πνευματικά ανάπηρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ηθελα να αρχισω να αναλυω τις βλακειες που γραφει μια μια αλλα μετα ειδα οτι ειναι τοσες πολλες που πραγματικα δεν αξιζετε τον πολυτιμο χρονο μου και την φαια ουσια του εγκεφαλου μου. Ελπιζω στο παραληλλο συμπαν ηλιθιοτητας που ζειτε να εχει καλο καιρο. Και δεν σας λεω χαζους επειδη ειστε χορτοφαγοι (ο καθενας εχει δικαιωμα να φαει οτι θελει) σας λεω χαζους γιατι πιστευετε ολες αυτες τις μαλακειες. Φατε το φαγητο που επιλεγετε αλλα μην εχετε τη ψευδαισθηση οτι σας προστατευει απο καρκινο ή οτι θα κλεινουν οι πληγες σας πιο γρηγορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Θα πω και εγω την γνωμη μου αφου διαβασα το κειμενο και τα σχολια. Θεωρω την αναρτηση απλα μια μαλακια εκτος του οτι κλεινουν οι αρτηριες και οχι μονο καρδιακα προβληματα εμφανιζονται αλλα και στυτικα, και αυτο μου το εχουν επισημανει γιατροι που τρεχουν συνεχεια σε καρδιολογους τον πατερα μου. Αυτο που με διχαζει μπερδευει δεν ειναι το κειμενο αλλα οτι εσυ εγραψες το κειμενο, γιατι διαβασα και αυτο με τον καρκινο που ειναι στη καρτελα συνομωσιολογιες και τις αναρτησεις της καρτελας μαθηματα ζωης, και μπορω να πω πως τα εχεις 400 σα μυαλο και εχεις πολυ ορθη κριση, και αυτο μου προκαλει κατα καποιο τροπο, ενας τετοιος τυπος να γραφει ξαφνικα μαλακιες.Γιατι μαλακιες τα θεωρω, παρ ολα αυτα εκτιμω τις αλλες σου αναρτησεις και σε ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ευχαριστώ που μπαίνετε στον κόπο και σχολιάζεται ασχέτως τι λέτε θετικά ή αρνητικά σχόλια προσωπικά μου είναι παγερά αδιάφορη και η καλή και η κακή κουβέντα,αυτό όμως που μου αρέσει είναι που σχολιάζετε γιατί έτσι αναπτύσσεται και άλλο το θέμα της εν λόγο ανάρτησης και της κάθε ανάρτησης και ως αποτέλεσμα βγαίνουν πιο πολλά πορίσματα και πληροφορίες που μπορεί να είναι χρήσιμα για κάποιον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Σταματησα να διαβαζω το αρθρο απο την ωρα που διαβασα οτι τα λιονταρια δεν εχουν αντοχη επειδη καταναλωνουν κρεας!! Δηλαδη ελεος ρε αρθρογραφε, τι αλλο θα ακουσουμε? Τα λιονταρια και γενικα ολα τα αιλουροειδη δεν εχουν αντοχη γιατι ειναι ετσι κατασκευασμενος ο οργανισμος τους που δεν οξυγωνονεται ευκολα και δεν τους επιτρεπει και στο κυνηγι να καλυπτουν μεγαλες αποστασεις! Αντιθετα τα κυνοειδη οπως ο λυκος, τα αγριοσκυλα, οι υαινες κτλ. που ειναι κι αυτα σαρκοφαγα εχουν μεγαλυτερη αντοχη και μπορουν να κυνηγουν για χιλιομετρα το θηραμα τους! Οποτε αυτο το σχολιο σου ειναι το λιγοτερο ατοπο και αστοχι για να μας πεισεις να μην τρωμε κρεας! Γιανα τελειωνουμε λοιπον η φυση εδωσε στον ανθρωπο λαχανικα, οσπρια, φρουτα, δημητριακα αλλα ΚΑΙ θηραματα για το κρεας τους γιατι ειμαστε παμφαγα και πρεπει να τρωμε τα παντα! Και δεν μιλαω για βρωμικο κρεας τυπου γυρο ή σουβλακι αλλα συγκεκριμενη ποσοτητα καθαρου κρεατος με τα αναλογα συνοδευτικα(λαχανικα, ρυζι, ζυμαρικα ολικης κτλ.)! Και μην ακουω να μου κλαιγεστε ορισμενοι για το ποσο ακαρδοι ειμαστε οι ανθρωποι γιατι οι ευαισθησιες σας περιοριζονται μονο μεχρι τα μοσχαρακια και τα γουρουνακια αλλα για τα πουλερικα ή τα ψαρια ουτε λογος! Λες κι εκεινα δεν ειναι ζωα, δεν εχουν ψυχη!! Γι'αυτο κρατηστε τις αποψεις σας για τις παρεες των επιλεκτικων οικολογων σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα φιλε unknown
      Καλα κανατε,μη την διαβασετε την αναρτηση δεν ειναι καλη. Μπορειτε να κανετε μια γενικη συγκρηση φυτοφαγων vs σαρκοφαγων θα δειτε οτι τα φυτοφαγα ζουν περισσοτερο αρρωσταινουν πιο σπανια εχουν πιο ηρεμη ιδιοσυγκρασια. Τα σαρκοφαγα ολων των κατηγοριων σαν μεση εικονα αν δειτε τα θηραματα τους τα φυτοφαγα εχουν μεγαλυτερες αντοχες για αυτο τα σαρκοφαγα εχουν και καμουφλαζ ή τεχνικες.ΔΕΝ με ενδιαφερει αν θα τρωει κρεας ο κοσμος ΑΝ θα με ενδιαφερε κατι τετοιο θα εκανα ενα πολυ δυνατο ζωοφιλο ή οικολογικο blog, γραφω οτι γραφω γιατι βλεπω τα πραγματα απο μια ψυχρη και ωμη πλευρα. Μια πλευρα που η βαρβαρη σφαγη και διαβιωση των ζωων εχει ως φυσικο επακολουθο ενα τιμημα για την ανθρωποτητα μεσο καποιων πεδιων που ειναι μερος του κοσμου μας που ο μεσος αντιληπτικος ή διαβασμενος δεν ειναι σε θεση να καταλαβει και αυτο θα ηθελα να δειξω αλλα ταυτοχρονα και τν επιδραση της συχνης κρεατοφαγιας στην υγεια μας. Δεν κανω καποιο promotion αποψεων ουτε κανω spam απλα γραφω σε μια μικρη σελιδα που εχω.

      Διαγραφή
    2. καλημερα φιλε unknown
      Καλα κανατε,μη την διαβασετε την αναρτηση δεν ειναι καλη. Μπορειτε να κανετε μια γενικη συγκρηση φυτοφαγων vs σαρκοφαγων θα δειτε οτι τα φυτοφαγα ζουν περισσοτερο αρρωσταινουν πιο σπανια εχουν πιο ηρεμη ιδιοσυγκρασια. Τα σαρκοφαγα ολων των κατηγοριων σαν μεση εικονα αν δειτε τα θηραματα τους τα φυτοφαγα εχουν μεγαλυτερες αντοχες για αυτο τα σαρκοφαγα εχουν και καμουφλαζ ή τεχνικες.ΔΕΝ με ενδιαφερει αν θα τρωει κρεας ο κοσμος ΑΝ θα με ενδιαφερε κατι τετοιο θα εκανα ενα πολυ δυνατο ζωοφιλο ή οικολογικο blog, γραφω οτι γραφω γιατι βλεπω τα πραγματα απο μια ψυχρη και ωμη πλευρα. Μια πλευρα που η βαρβαρη σφαγη και διαβιωση των ζωων εχει ως φυσικο επακολουθο ενα τιμημα για την ανθρωποτητα μεσο καποιων πεδιων που ειναι μερος του κοσμου μας που ο μεσος αντιληπτικος ή διαβασμενος δεν ειναι σε θεση να καταλαβει και αυτο θα ηθελα να δειξω αλλα ταυτοχρονα και τν επιδραση της συχνης κρεατοφαγιας στην υγεια μας. Δεν κανω καποιο promotion αποψεων ουτε κανω spam απλα γραφω σε μια μικρη σελιδα που εχω.

      Διαγραφή
    3. Εισαι παμφαγο ζωο;;
      Ναι εισαι....
      Και μπραβο σου.. Πραγματικα χαιρομαι που γνωρισα ενα ζωον παμφαγο..
      Φαε και τον διπλανο σου βρε παμφαγο..
      Ποια η διαφορα για ενα παμφαγον ζωο;;
      Το παμφαγον ζωο, ειναι αυτο που τρωει τα παντα, ακομα και τον διπλανο του..
      Ομως επειδη εχεις χερια και δεν το θανατωνεις με τα δοντια, εαν θες να φας ενα αλλο ζωο, οχι μονο ανθρωπινο, αλλα τετραποδο η και διποδο οπως ειναι τα ζωα ορνιθες, κοινως κοτες, παρε ενα μαχαιρι και σφαξε εσυ ενα απο αυτα, και τοτε θα γινεις πραγματικος κυνηγος..
      Σωστα και συμφωνω, οτι με τετοια σχολια μπορουμε να εμπλουτισουμε την γνωση μας επανω στο θεμα..
      Και ναι, τελικα ετσι ειναι, καθως μετα απο την δικη σου αναρτηση καταλαβα γιατι οι ανθρωλοι λεμε οτι καταγομαδτε απο τα ζωα, δηλαδη ειμαστε ζωα..
      Εαν ομως οξ επθστημονες που μας ειπαν οτι καταγομαδτε απο τα ζωα, δηλαδη ειμαστε και εμεις ζωα, ενω μας ανεπτυξαν την περιβοητη ιστορια της μαιμους, πλεον οι ανθρωποι πιστεψαν σε αυτους, και ολοι λεμε οτι ειμαστε ζωα μαιμουδες..
      Εαν μας ελεγαν οτι καταγομαστε απο την πιο απιθανη φυσικη τροφη, τα σαλιγκαρια, λογο του οτι εχουν το σαλιο, και εμεις απο σαλιο αλλο τιποτα, θα λεγαμε οτι ειμαστε σαλιγκαρια..
      Ε λοιπον φιλε μου, θα σου πω και μια αλλη εκδοχη που αυτη ειναι η μονη και αληθινη..
      Προσωπικα δεν καταγομαι ουτε απο σαλιγκαρια, ουτε απο μαιμουδες, ουτε απο σκουληκια, αλλα ειμαι πλασμα του αληθινου θεου, που με επλασε κατ ειμονα και ομοιωση, δηλαδη μοιαζει με σενα και με μενα, και ιδου η αποδειξη για αυτο, ο Χριστος που εινακ υιος του αληθκνου θεου, μοιαζει με ολους εμας, και καθως ειναι υιος του αληθινου θεου, δεν εχει ανθρωπινο ντι εν ει, αλλα μονο θεικο, επομενως μοιαζει με εμας..
      Ο αληθινος Θεος λοιπον μας εφερε στην γβ για να την προζεχουμε, καξ οχι να την αφανισουμε καθως οπως λες ειμαστε παμφαγα, τρωγοντας ολα τα ζωα του πλανητη , ενω εχουμε να φαμε παμπολα που εχουν τις ιδιες ιλθρεπτικες ανιες με το κρεας, και πετισδοτερες καθως δεν εινακ τοξικες οπως το κρεας..
      Αντι να φας κρεας, φαε μανιταρια, που εχουν απειρες θρεπτικες αξιες..
      Φαε φυσικα σακχαρα, και αντι για τον καφε με την ζαχαρη, πιες ενα χαρουποκαφε, δεν θα παθεις και τιποτα..
      Οπως και να εχει, ο καθενας οριζει την μοιρα του, οριζει εαν ζει με ηθικες αξιες η οχι..
      Και απκ εμενα ειναι αποδεκτη η κριση του καθενος, με γνωμονα πανω απο ολα, να μην τρωμε, καταστρεφουμε την φυση, που τα ζωα την συντηρουν με την παρουσια τους στην γη..

      Διαγραφή
  29. ΥΠΕΡΟΧΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. PRIN SXOLIASO NA PO OTI GRAFO ME AGGLIKOUS XARAKTIRES GIATI TO PC MOY DEN EXEI ELLINIKA.DEUTERO NA PO SE OLOUS TOYS KREATOFAGOUS KANNIVALOUS EDO MESA OTI IMOUN KREATOFAGOS GIA 35 XRONIA ,EFAGA OLI TIN SAPILA POY MPOREITE NA SKEFTEITE.IMOUN KATHE LIGO ARROSTOS.XOLISTERINI 500..KAI ALLA TOSA..APO TON KAIRO POY APEKLEISA TO KREAS ALAXAN OLA.PERISOTERI ENERGEIA.SPANIA ARROSTO..KAI ALLA.KAI AN DEN PISTEYETE SE AUTA RE KANNIVALOI TOTES GIA PESTE POS TOSOI ANTROPOI AKOMA KAI ME KARKINO POY STAMATISAN TO KREAS KAI ALLES ZOIKES TROFES KAI XEKINISAN MIA DIATROFI YGEIAS ME FROUTA KAI XORTARIKA THERAPEUTIKAN>??EKATONADES EINAI OI MARTIRIES?EIDATE KANENA RE KANIVALOI NA EXEI KARKINO KAI NA XEKINISEI NA TROEI KREAS KAI NA GINEI KALA????PRIN LETE TIS MPAROUFES SAS EPEIDI THELETE NA DIKIAOLOGISETE TIN SAPILA POY TROTE EREUNISTE KAI LIGO NA DEITE POSOI ANTROPOI EGINAN KALA APO POLLES ASTHENEEIS GIATI APLA EKOPSAN TO KREAS KAI ALLES ZOIKES TROFES...MONO M............XERETE NA LETE.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. EΥΓΕ!ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΙΣ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ!ΕΡΧΕΤΕ ΑΚΑΡΙΑΙΑ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΗ...ΘΥΜΗΘΗΚΕΣ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗΣΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΙΔΕΣ ΜΕ ΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ ΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΥΡΩ ΜΑΣ.. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΞΑΝΑΦΑΣ ΠΟΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΗΛΑΣΤΙΚΑ.. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ..ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Poli kalo arthro!!! Bravo!!! Ena exw na pw..what goes around, comes around..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. καλησπερα, θα ηθελα κατ αρχας να ξεκινησω με το οτι διαφωνω με το αρθρο αυτο αλλα οχι γιατι τα γεγονοτα που παρεθεσες ειναι αναληθη, (αν και θα επρεπε να υπαρχει παραπομπη σε καθε ενα απ αυτα απο καποια συγκεκριμενη ερευνα) αλλα επειδη εβγαλες τα δικα σου συμπερασματα και τα παρεθεσες ως γεγονοτα. Δεν σκοπευω να προσβαλω καποιο, ειναι κατ ακριβεια ενα εξαιρετικα συχνο λαθος που συμβαινει εξαιρετικα συχνα στην καθημερινη μας ζωη αλλα μια παγιδα στην οποια πεφτουν ακομη και οι πιο πεπειραμενοι επιστημονες. Το να γνωριζεις ενα δυσαρεστο γεγονος και να γνωριζεις οτι το ατομο ή τα ατομα των οποιων τους συνεβηκε ετρωγαν κρεας, δεν σημαινει οτι συνδεονται αμεσα. Χρειαζεται να μελετησεις ενα τεραστιο δειγμα του πληθυσμου για ενα πολυ μεγαλο χρονικο διαστημα και να απορριψεις ολους τους υπολοιπους παραγοντες που συμβαλλουν στο συγκεκριμενο αποτελεσμα για αν μπορεις να βαλεις αυτο το συμπερασμα. Ομως θα ηθελα να τονισω οτι δεν διαφωνω σχετικα με το αν η χορτοφαγια ειναι καλυτερη ή οχι, απλα διαφωνω καθετως με τον τροπο που παρατεθηκε το συκεκριμενο αρθρο. Δεν γνωριζουμε πως επηρεαζει ακριβως η χορτοφαγια τους ανθρωπους τωρα γιατι για να ειμαστε σε θεση να βγαλουμε συμπερασματα, θελουμε να μελετησουμε γενιες ολοκληρες χορτοφαγων και σαρκοφαγων και να δουμε πως επεδρασε στο σωμα τους ή αν οντως υπάρχει καποια διαφορα σ' αυτο. Σχετικα με τις αθλιες συνθήκες πουζουνε τα ζωα, ειναι οντως απαραδεκτο αλλα δεν φταιει η καταναλωση κρεατος σ αυτο, αλλα η υπερκαταναλωση. Τωρα, το οτι παρατηρησες τοσο μεγαλη διαφορα στον εαυτο σου απο μια διαφορετικη διαιτα, αυτο ίσως αποδεικθει εξαιρετικο για εσενα, γιατι αν σε ενδαιφερει τοσο πολυ, θα μπορουσες να μελετησεις βιολογια η ψυχολογια, να εμπλουτισεις τις γνωσεις σου και να χρησιμοποιησεις τα συμπεασματα που εβγαλες απο τις προσςπικες σου εμπειριες, ετσι ωστε οντως να κανεις τη διαφορα σε καποιο τομεα. αλλα προσεξε, πρεπει να μελετας παντα ολες τις παραμετρους. Τωρα, σχετικα με οσους λενε για την θρησκεια και οτι ο θεος τιμωρει, χωρις να πω σε τι πιστευω και τι οχι, υποθετω πως πιστευετε στην ορθοδοξη χριστιανικη πιστη, η οποια λεει ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ, ΕΡΕΥΝΑ. Προσεξτε που βρισκεται το κομμα. Η πιστη σας ειναι συνυφασμενη με την επιστημη επειδη ειναι μια απο τις κυριοτερες ρησεις της. οποτε ερευνατε, μαθαινετε. Τελος, περα του αγαπατε την φυση, τους αλλους κτλ, μιλαει και επισημαινει το δικαιωμα της ελευθερης βουλησης, επομενως, οχι δεν μπορεις να πιστευεις οτι επρεπε να σου δωθει ενας τελειος κοσμος ενω ακολουθεις αυτη την θρησκεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα φίλε μου.
      Δεν προσβάλομαι και ευχαριστώ που έγραψες το σχόλιο σου γιατί αυτά που γράφεις πολλοί θα θέλαν να μου τα πουν.Δεν υπάρχουν στην ανάρτηση για όλα όσα λέω παραμπομπές για δύο λόγους ο αναγνώστης να γίνει και λίγο ερευνητής να ψαχτεί γιατί έτσι θα ανακαλύψει περισσότερα από όσα θα μάθαινε αν μόνο διάβαζε και ο άλλος λόγος είναι οτι προσπαθώ να κάνω την κάθε ανάρτηση όσο πιο σύντομη μπορώ για να μην κουράζει, οι παραμπομπές για διάφορα παράξενα θα γίνουν σε επόμενες αναρτήσεις π,χ, για το σφάξιμο των ζωων που ηδυστυχία που βιώνουν επηρεάζει κάποια πεδία καθώς και τον κόσμο μας μου έχουν πει σε μυνήματα ότι είμαι μαλακάς και φαντασμένος δεν έχω καν αποδείξεις αυτες τις αποδείξεις και παραμπομπές θα τις δουν στην ανάρτηση(Αλλάζοντας τον κόσμο μας).Τα συμπεράσματα που έβγαλα είναι πάνω σε στοιχεία, το να κάτσω να τεκμιριώσω και το κάθε στοιχείο θα έχουμε μια ανάρτηση 5πλάσια.
      Αναγνωρίζω ότι η ανάρτηση είναι ελλειπές η ανάρτηση είναι να δώσει μια ιδέα μια εικόνα, θα υπάρξουν μεταγενέστερες αναρτήσεις που θα καλύψουν τις τρύπες αυτής.
      Για το κρεας, φαε μπριζολες φαε κρέατα και πήγαινε και κάνε εξετάσεις αίματος θα βρουν το ουρικό οξύ στα ύψη, το PH του σώματος σου θα είναι πολύ χαμηλο. Αν τρως καθε με΄ρα κρεατα έχεις ενα σωμα με όξινο ph και ανεβασμενο ουρικο οξυ συνεχως δηλαδη εισαι συνεχως σε μια κατασταση οξινη φθορας αυτό επηρεάζει αμέσα τις ορμονες σου και την σωματικη σου κράση, σε βαθος ετων θα παρατηρησει ο αθρωπος οτι δεν εχει την σφρυγιλοτητα που ειχε οι αρθρωσεις του ειναι πιο σκληρες δυσκαμπτες γερνάς πιο εύκολα η πιο σωστα πιο γοργα. Για αυτο ας πουμε δεν εχω παραμπομπες δεν εχω κατσει καν να ψαξω να βρω γιατι ειναι γεγονος! ο διαβασμενος ή αυτος που θα ψαχτει θα το μαθει. Αυτος που δεν θα ψαχτει και δεν το ξερει θα το δει ελλειπες, οτι περναω την αποψη μου ως γεγονος αυτος ας κανει υπομονη παρακολουθώντας σχετικες αναρτησεις, ή ας γράψει στα σχόλια εδω.

      Δεν είναι ότι θέλω να περάσω κάτι συγκεκρημένο στο κόσμο ή να κάνω μια πλύση για τα πιστεύω μου στο κόσμο. Απλά γράφω αυτά που θα έλεγα σε κάποιον αν μιλαγα ειναι αποψεις, που απλα τις γραφω με έναν τροπο δικο μου στο νετ. Οσο για την πιστη μου, ειναι πολλα που δεν αποδεχομαι στον χριστιανισμο ετσι οπως ειναι και εχει σερβιριστει αποδεχομαι το εργο του Χριστου την δυναμη των μυστηριων κατα χαρην οχι επειδη ειμαστε ορθοι τουλαχιστον στα περισσοτερα δεν ειμαστε, ολα τα αλλα δεν τα δεχομαι και εχω λογους δεν ειμαι τρελος ξαφνικα δεν δεχομαι τιποτα επειδη ετσι μου καπνισε. Εσυ μπορεις να πας και σκοτωσεις πολλα παιδακια σε ενα νηπιαγωγειο αυτο ομως δεν θα το κανεις αλλα εισαι ελευθερος να το κανεις! το οτι ένας κοσμος δοθηκε-παραχωρηθηκε μια γωνια του συμπαντος σε οντοτητες ψυχες να δανειστουν ενα σωμα για λιγο για να αποδειξουν το πυον και να εξελιχθουν για λιγο σε ενα κοσμο φυσικο ναι το πιστευω, πιστευω οτι ειμαστε ελευθεροι να κανουμε οτι θελουμε σε εναν κοσμο σαν αυτον, αυτο ομως δεν σημαινει οτι πρεπει να καταχραζομαστε την ελευθερια μας.

      Διαγραφή
  36. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΩ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΟΤΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΛΗΘΕΙΑ .
    ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΚΑΙ ΦΕΡΕΓΓΥΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΧΡΉΖΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΑΜΦΙΒΑΛΟΥΝ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΤΟΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟ Κο psaras9 ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. σερβιρισμενες μαλακιες ολα αυτα, οι κυνοδοντες ειναι ενδειξη οτι πρεπει και ειμαστε φτιαγμενοι να τρωμε κρεας. Ολα τα αλλα εινια λογια της χαλιμας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε ανώνυμε. Πήγαινε στο super market και παρε ενα κουτοπουλο μην το βρασεις ή ψησεις φατο ετσι οπως ειναι, θα μπορεσεις; με τους κυνοδοντες σου; δεν νομιζω! δωσε το και σε ενα σκυλο ωμο το κοτοπουλο και δες διαφορα. Επισης βγαλε τους κυνοδοντες σου και προσπαθα να φας ενα ξυνομηλο να δεις που δεν θα μπορεις. ΑΛΛΟ να εχεις κυνοδοντες σαρκοφαγου, ΑΛΛΟ να εχεις κυνοδοντες παμφαγου. Βλεπεις την διαφορα;;

      Διαγραφή
  38. Συγχαρητήρια και από εμένα για την ωραία προσέγγιση όλου του θέματος. Δεν μπήκα σε κόπο να διαβάσω όλα τα σχόλια αλλά αυτό που έχω να πω σε αυτούς που είναι ακρως αρνητικοί καθώς και προσβλητικοί είναι: Έλειψη Παιδείας! :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eυχαριστω, ο καθενας πρατει και μιλα οπως καταλαβαινει και πιστευει.

      Διαγραφή
  39. Κανε την δουλεια σου φιλε μου Psaras και οποιος θελει ακουει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Καλησπέρα σε όλους έχει δίκιο σε όλα του ο psaras ennia και ισχύουν τα πάντα μετά από σχετική έρευνα που έχω κάνει και εγώ τα τελευταία χρόνια για το κρεα ς και συγκεκριμένα για το κοκκινο κρέας..μετά από ανάγνωσμα κάποιων σχολίων θέλω να πω σε κάποιους από τους παραπάνω φίλους πως και το κάπνισμα κάνει κακό το ξέρουμε όλοι Αλλά τα προβλήματα που σχετίζονται με αυτό δεν εκδηλώνονται σε όλους Αλλά στατιστικά πάντα είναι άπειρες οι παθήσεις των καπνιστών,ερώτηση:υπάρχουν 100 δισεκατομμύρια ευρώ;απάντηση:ναι,ερώτηση:που το ξέρεις Αφού δεν τα έχεις δει..η απάντηση δική σας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ....ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ...ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΑΓΝΟΙΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Θεωρω το αρθρο μια μαλακια, δεν τα καταλαβα ολα αλλα οσα καταλαβα μου φαινονται μαλακιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aυτα καταλαβαινεις αυτα λες.

      Διαγραφή
    2. Κόψε το κρέας να καταλάβεις και το υπόλοιπο!Υ.Γ.Ωραία επειχειρήματα!

      Διαγραφή
  43. Συγχαρητηρια κυριε Psaras9 για το εξαιρετικο αρθρο σας και την προσπαθεια σας να ενημερωσετε τους ανθρωπους.. Οσοι θελουν ας ενημερωθουν..Οι υπολοιποι ας το αγνοησουν.. Δηλωνω φανατικη αναγνωστρια σας.. Να ειστε καλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Το αρθρο λέει μονο αλήθειες και μονο οποιος φτάσει στο επίπεδο να συνηδητοποιησει μεσα του βαθιά οτι η κρέατοφαγια ειναι έγκλημα και ειναι κατώτερη τροφή τότε θα μπορέσει συνειδητα να αλλάξει διατροφή..., καταλαβαίνω όλους αυτούς που βρίζουν , προσβάλουν στα σχόλια διοτι και εγω για 35 χρονια κάπως ετςι σκεπτομουν και αντιδρούσα.... Αυτο που μπορω να πω απο την δικια μου εμπειρία ειναι οτι η σωστη διατροφή χωρις κρέας και τυποποιημένες τροφές σου δίνει τεράστια ενέργεια ψυχική και σωματική..., θα πω ενα παράδειγμα για να καταλάβει οποιος μπορει τι εννοω... Η εργασία μου απαιτεί για 4 μήνες πολυ σκληρό προγραμμα δηλαδη εργάζομαι απο τις 6 το πρωι μέχρι τις 10 το βραδυ με 30 λεπτα διάλειμμα για να φάω χωρις ρεπό καλοκαιρινούς μήνες στον ήλιο σε ξενοδοχειο με όλους να κανουν διακοπές και εγω να τους εξυπηρετώ... στην Ελλαδα οπου όλοι κανουν διακοπές!!!!οπως καταλαβαίνεται ειναι πολυ κουραστική και ψυχικά και σωματικά και χρειαχομαι τρομερά αποθέματα ενέργειας... Μέχρι πριν 6 χρονια πίστευα οτι το κρέας μπορει να με βοηθήσει σε όλη αυτήν την πίεση και έτρωγα σχεδόν μονο κρέας για να " κρατηθώ" όρθιος ... αλλα ενοιωθα συνέχεια εξαντλημένος....και χρειαζομουν συνέχεια ύπνο.. Τωρα ομως που ολα αυτα ειναι παρελθόν εχω απίστευτα μεγάλη ενέργεια.... δεν κουράζομαι δεν νυστάζω εχω μονο θετικές καθαρές σκέψεις και κάθε μέρα ειναι και καλυτερα.... Είμαι Ευγνώμων που κατάφερα να αλλάξω τροπο δια-τροφής και σκέψης .... Μονο εμπειρικά βιωματικά πρεπει να μιλάμε ολα τα αλλα ειναι θεωρίες... Μπράβο για το αρθρο... Συνεχίςε την πολυ καλη προσπάθεια και αυτοί που πρεπει σε καταλαβαίνουν οι άλλοι μπορει να σε καταλάβουν αργότερα και να καταλάβουν το λάθος τους αν όχι ειναι δικό τους θέμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Είναι δύσκολο να αλλάξεις ένα τρόπο ζωής που γαλουχήθηκε για χιλιάδες χρόνια! Ωστόσο σήμερα γνωρίζουμε ότι είναι απαραίτητο, για λόγους ευζωίας, υγείας και ηθικής! Ας το κάνουμε με υπομονή και κατανόηση για μια καλύτερη ποιότητα ζωής και ένα πλανήτη με λιγότερο πόνο και κακουχίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Είναι τόσα τα φράγκα που κερδίζουν οι παγκόσμιοι νταβατζήδες απο την πώληση πτωμάτων προς βρώσην που έχουν απο πίσω κι ένα στρατό απο ζόμπι με σώμα που μοιάζει με γύρο σε σουβλατζίδικο και μυαλό πουμοιάζει με κοκορέτσι!Εγώ πυγμαχώ μισή ζωή πάντως άνευ πτωματοφαγίας και πετάω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ο δυτικος ανθρωπος τρωει καθε μερα κρεας γιατι ειναι φλωρος!!! Αν παρεις εναν κρεατοφαγο και τον ταιζεις για δεκα μερες φακες φαβα μπροκολα και σαλατες θα παθει καταθλιψη. Σκοτωνουμε τα ζωα και εχουμε δημιουργησει μια βιομηχανια φονων για να τρωμε καθε μερα προιοντα κρεατος και να μαζευομαστε με τους κολλητους μας να κανουμε μπαρμεκιου και χαβαλε με μπυρες.. Την ιδια στιγμη που σε αλλες περιοχες του κοσμου δεν υπαρχει καν ποσιμο νερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Ο ΝΑΖΩΡΑΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΗΤΑΝ ΠΑΜΦΑΓΟΣ ΚΑΙ ΜΕΘΥΣΟΣ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΚΑΙΝΗ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή