Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Πόνοι και κοίλες στη μέση

Τα πάντα θεραπεύονται,δεν πρέπει να έχουμε περιοριστικά πιστεύω,ιδίως στο τομέα της θεραπείας. Πράγματα που ο καλός σας ορθοπεδικός η φυσιοθεραπευτής δεν θα κάτσει να σας τα εξηγήσει ακόμα και αν δεν του είναι κόπος έχοντας τους χάρτες ορθοπεδικής ανατομίας στο ιατρείο του μόνο για φιγούρα και για ανέβασμα κύρους.
            Οι μεσοσπονδύλιοι είναι τα λιπαρά σε υφή και σκληρά ζελοηδεί σε υπόσταση μαξιλαράκια ανάμεσα σε κάθε σπόνδυλο  και ΔΕΝ επιτρέπουν να τρίβονται οι σπόνδυλοι μεταξύ τους. Το μεσοσπονδύλιο μέσα στο κέντρο  του έχει ένα ''ζουμί''. Είναι κατά κάποιο τρόπο τα αμορτισέρ μας.

Τα μεσοσπονδύλια είναι τα ελαστικά μαξιλαράκια που εμποδίζουν τους σπονδύλους μεταξύ τους να τριφτούν. Στο κέντρο τους έχουν ένα υλικό που συγκρατεί την δομή του μεσοσπονδυλίου,αν δεν υπήρχε τότε τα μεσοσπονδύλια θα ήταν σαν τα στρώματα νερού,θα κουνιόνταν σαν βάρκες και θα έφευγαν εύκολα όταν θα κινούμασταν απότομα η όταν θα κουβαλούσαμε βάροι. Όταν σηκώνουμε πολλά βάροι,όταν είμαστε πολλές ώρες όρθιοι,όταν είμαστε καθιστοί πολλές ώρες και ιδίως όταν δεχόμαστε καταπονήσεις καθιστοί-οδήγημα,με την πάροδο του χρόνου η με σύντομες δυνατές η και απότομες κινήσεις, τα μεσοσπονδύλια προβάλουν-βγαίνει-πετάγεται έξω ένα μέρος τους,και πιέζουν νεύρα. Έτσι εμείς πονάμε,πιανόμαστε,και έχουμε δυσκαμψίες. Σε περίπτωση που κάποιος  μεσοσπονδύλιος πιεστεί πολύ, τότε προβάλει-βγαίνει έξω για πάντα και πιέζει τα νεύρα, προκαλώντας μας μουδιάσματα και κινητικές δυσκολίες, Σε ακόμα πιο προχωρημένο στάδιο ο μεσοσπονδύλιος καταστρέφεται και τα κόκαλα-σπόνδυλοι θα φθαρούν μεταξύ τους, ο πόνος είναι απερίγραπτος και χρειάζεται χειρουργείο αλλιώς μπορεί να κοπούν νευρά, και να έχουμε αναπηρίες αθεράπευτες.

Όταν το μεσοσπονδύλιο καταστραφεί, βγει το μεσοσπονδύλιο υλικό λόγο μεγάλης κήλης, είναι υποχρεωτικό το να σας βάλουν μηχανικό-''ρομποτικό'' μεσοσπονδύλιο. Είτε φτάσετε σε αυτό το στάδιο είτε όχι, αν εγχειρηστείτε υπάρχει κίνδηνος μερικής η ακόμα και ολικής αναπηρίας σε κάποια άκρα η και σε όλα Η ως συνήθως για κάποιους μήνες η και χρόνια 1 με 5 να μην νιώθεται καλά τα άκρα σας η να έχετε κινητικές δυσκολίες. Ο λόγος είναι ότι τα νεύρα είναι σαν πλεξούδες και είναι πολύ ευαίσθητα και κατά την εγχείρηση είναι ΣΧΕΔΟΝ αναπόφευκτη κάποια ζημία έστω και αμελητέα. Τα νεύρα λέγονται και ρίζες η και νεύρες κυρίως εκεί κοντά στα μεσοσπονδύλια. Τα νεύρα φανταστείτε σαν αγωγοί πληροφορίας καλώδια internet και καλώδια ρεύματος.οι μυς και οι τένοντες είναι χαζοί κάνουν ότι τους λέει ο εγκέφαλος μέσω των νεύρων,αν κοπούν τα νεύρα δεν υπάρχει σήμα.

Από αντικειμενική σκοπιά: Όταν έχεις πόνους στην μέση o ιατρός θα σoυ δώσει φάρμακα και παυσίπονα και μάλιστα όσα πιο πολλά μπορεί,τα οποία ανοίγουν άλλες δουλείες,συνήθως χτυπάνε στα μάτια και στα νεφρά αυτά τα φάρμακα,δείτε τι παρενέργειες έχουν. Άλλωστε αυτή δεν είναι δουλεία τους πλέον; O σημερινός κλασικός ιατρός πιο πολύ είναι ένας συνταγογράφος-έμμεσος υπάλληλος των φαρμακοβιομηχανιών που πολλές φορές ξέρει περισσότερα για τα φάρμακα παρά για μια πραγματική θεραπεία. Πρέπει ο άνθρωπος να σταματήσει να βλέπει τον ιατρό σαν θεό. Πολλοί λένε ότι πει ο ιατρός,και που το είπε τι σημαίνει αυτό; Ψάξου, ερεύνα, ρώτα, αγόρασε και αναζήτησε βιβλία με λέξεις κλειδιά την πάθηση σου η το πρόβλημα σου,τα αίτια της, εναλλακτικές λύσεις. Να είσαι σίγουρος πως θα ανακαλύψεις πολλά νέα πράγματα και μάλιστα θα θυμώσεις με τους ιατρούς που δεν στα ανέφεραν η έπραξαν.


Έτσι όπως ζαρώνει παροδικά το δέρμα επειδή κοιμηθήκαμε πάνω σε τσαλακομένα σεντόνια η π,χ, πάνω σε ένα πληκτρολόγιο. Έτσι έχουμε και παροδικές κήλες επειδή στραβωκοιμηθήκαμε,επειδή ήμασταν όρθιοι πολλές ώρες,επειδή κάναμε πολλά βάροι είτε δουλειά είτε γυμναστική και άλλοι παραπλήσιοι λόγοι.  Αποφύγετε τα φάρμακα και τα παυσίπονα γιατί ο πόνος προειδοποιεί,αν τον αγνοούμε οι κήλες θα χειροτερεύσουν,τα φάρμακα κάποια στιγμή δεν θα πιάνουν και θα έχουμε να αντιμετοπίσουμε πιο βαριάς μορφής παθήσεως θέματα, ως και μη αναστρέψιμες. Οι μόνοι κερδισμένοι από αυτό βγαίνουν οι ιατροί και φαρμακοβιομηχανίες.
 Υπάρχουν κάποιες ασκήσεις που μας ανακουφίζουν και μας θεραπεύουν ταυτόχρονα σε βάθος χρόνου.
1)Σε στάση προσευχής πιέστε με δύναμη με τα χέρια τους μηρούς σας προς τα κάτω,ενώ ταυτόχρονα προσπαθήστε να σηκωθείτε,τουρλώστε τον πισινό βοηθάει γιατί όλοι έχουμε ένα μικρό ποσοστό λόρδωσης, εσείς φυσικά δεν θα σηκωθείτε, μένετε σε αυτή την στάση.Μόλις δείτε ότι σας πονάει μείνετε έτσι για 1 λεπτό περίπου.Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και καθιστός.
2)Φορέστε ένα τζιν παντελόνι και δέστε την ζώνη του παντελονιού πολύ σφικτά,καθίστε,και μένεται σκυφτός ενώ κάθεστε.
3)Κρατηθείτε από ένα μονόζυγο,μην βάζετε δύναμη,απλά κρεμαστείτε,αφεθείτε,αφήστε το σώμα σας να σας τραβάει κάτω. Ύστερα από 2 μήνες περίπου εξάσκησης κάντε το ανάποδο. κρεμαστείτε ανάποδα,υπάρχουν κάποια είδη γυμναστικής που λέγονται γκέτα μονόζυγου, αν το ζητήσετε η περιγράψετε σε ένα μαγαζί αθλητικών οργάνων θα σας το δείξουν,κοστίζει περίπου 80 ευρό. Μην κρεμαστείτε ανάποδα αν είστε πολύ βαρύς.αν δεν έχουν προηγηθεί και άλλες ασκήσεις. Επίσης υπάρχει και αυτό εδώ http://www.kettler.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=kettler_flypage.tpl&product_id=924&category_id=11&option=com_virtuemart&Itemid=24 που είναι ακόμα καλύτερο και ασφαλέστερο. Πάγκος αναστροφής.
Μια απλή κήλη μπορεί να μειωσεί σε 2-10 μήνες τόσο ώστε να είναι σαν να μην την είχατε, δεν θα ταλαιπωρήστε. 3 φορές την ήμερα από ένα λεπτό. Και φυσικά δεν χρειάζεστε φάρμακα.


Όσοι έχουν ραγισμένους η σπασμένους σπονδύλους και είναι στην φάση της ίασης, ας το δουν σαν μια ευκαιρία να δουλέψουν τον πόνο. Εξασκηθείτε στην θέληση,στην αντοχή, στην πίστη σας, βάλτε στοίχημα ποιος θα νικήσει εσείς η ο εαυτό σας; τέτοιου είδους ασκήσεις σας δυναμώνουν ως χαρακτήρα. Θα δυναμώσει η θέληση και θα βρείτε νοητικά τρόπους να νικάτε τον πόνο.Το επιστημονικό έντυπο Proceedings of the National Academy of Sciences έδειξε πως η θετική σκέψη είναι εξίσου ισχυρή με το πιο ισχυρό αναλγητικό στην ανακούφιση του πόνου και αναλογεί με μείωση του πόνου κατά 28% σχεδόν όπως και η αναλγητική δράση της μορφίνης καθώς έχει σαν αποτέλεσμα την έκκριση στον εγκέφαλο των ενδορφίνων, φυσικών αναλγητικών του οργανισμού. Θυμηθείτε μια φορά που να πονούσατε και επειδή γελάσατε ξεχάσατε τον πόνο σας.


Όσοι είναι ακρωτηριασμένοι πρέπει να δείχνουν δύναμη ώστε να δίνουν κουράγιο και ελπίδα στους ομοιοπαθείς. Προσπαθήστε να βρείτε κάποια ενδιαφέροντα,το να έχεις ενδιαφέροντα και ασχολίες αυτά θα μειώσουν πολύ την θλίψη, μπορεί να είναι η συγγραφή, Βρες κάτι που αγαπάς να διαφεύγεις,τα internetτικά βίντεο games-chat, η ζωγραφική, η αναζήτηση για επικοινωνία και συναναστροφή με εξίσου ανάπηρους είτε σε συλλόγους είτε μέσο internet σε forums,υπάρχουν πολλά. H ζωή συνεχίζεται. Aν είσαι πολύ ευγενικός,γλυκομίλητος, ευχάριστος, έχεις χιούμορ, αυτοσαρκασμό και αυτοεκτίμηση μαζί, οι αρτημελείς θα έλκονται. Ο κόσμος έχει πολλά προβλήματα δεν θέλει να του επιπροσθέτονται και άλλα όπως το να ακούει την γκρίνια του καθενός. Αν στην αρχή σε βλέπουνε με οίκτο μόλις σε μάθουν έτσι δεν θα τους νοιάζει,θα σε προτιμούν από έναν αρτημελή. Άν έχεις μια γυναίκα που θέλει πραγματικά να είναι μαζί σου μην την δίωχνεις είναι μεγάλη ευλογία. Δες την ταινία elysium  https://www.youtube.com/watch?v=oIBtePb-dGY αυτή η τεχνολογία το να σε θεραπεύει και να σε αναδομεί υπάρχει,είναι περίπλοκο να εξηγηθεί πως περίπου δουλεύει,αλλά βασίζεται στην συχνότητα του DNA σου. Ζούμε σε μια σκοτεινή εποχή,έχε κουράγιο λίγο καιρό ακόμα μέχρι να αλλάξει ο κόσμος και τα αφεντικά του,δεν είναι πλέον πολύς ο καιρός.

           --------------------------------------------------------------------------------------------------
Για αυτούς που πιστεύουν στο Θεό ή είναι θρήσκοι. Όσοι πιστεύουν ότι ο τάδε τραυματισμός στην μέση και όχι μόνο είναι από το Θεό επειδή έκαναν κάτι, και πρέπει να υποφέρουν ως τιμωρία,η ότι το έπαθαν επειδή το άξιζαν, και εγώ δεν ξέρω τι άλλο σενάριο. Είναι μια γνωστική παγίδα που δύσκολα αποδράς. Ένας τραυματισμός συνήθως είναι ένας τραυματισμός αυτό και τίποτα άλλο. Το γιατί σου έτυχε αυτό το ατύχημα αλλά και το πως ίσως να οφείλεται αθροιστικά στο σύνολο των σκέψεων και των φοβιών σου, η στην αδιαφορία σου η την υπερεκτίμηση. Πρώτα ένα παιδί έχει καθαρά χέρια και ύστερα θα του δοθεί φαγητό αλλιώς δεν παίρνει φαγητό. Έτσι και εδώ μετάνοιωσε για αυτά που έχεις κάνει στους άλλους και επιδιόρθωσε τα από την μεριά σου όσο γίνεται και ύστερα ζήτα θεραπεία από το Θεό. Ο Θεός δεν τιμωρεί,διαπαιδαγωγεί. Σκέψου: ένα ασύλληπτο Ον που επιβλέπει όλες τις δημιουργίες του, τα σύμπαντα τις διαστάσεις και άλλα πολλά και που συνεχίζει να δημιουργεί και θα το κάνει για πάντα, σίγουρα δεν θα έχει μικροψυχία και ούτε θα κάνει εκδικητικότητες. Αν όντως δεν συνειδητοποιείς τις πράξεις σου, ίσως ένας πόνος να σε κάνει να συνειδητοποιείς πολλά. Μέσα από ένα κακό μπορεί να βγει ένα μεγάλο καλό.
           ------------------------------------------------------------------------------------------------------

Για αυτούς που έχουν φθαρμένα ή ταλαιπωρημένα γόνατα η αρθρώσεις. Πρέπει να σταματήσουν ότι είναι επιβαρυντικό για τις αρθρώσεις και να πάρουν κάποια συμπληρώματα αν το επιθυμούν τα οποία φυσικά μόνο καλό θα τους κάνουν. Οι αρθρώσεις αποτελούνται από κάποιες ουσίες ονόματι, γλυκοζαμίνη, χονδροιτίνη,ψαχτήτε στο google για αυτά. Ένα από τα καλύτερα είναι το http://www.xtr.gr/el/animal-flex-44-packs-universal.html


Οι σπαρτιάτες μετά από κάθε μάχη επειδή είχαν πολλούς τραυματισμούς και μελανιές. Aλήφονταν με ελαιόλαδο ολόκληροι και κοιμόντουσαν μετά. Το ελαιόλαδο έχει πολλά κρυμμένα μυστικά και χρήσεις. Πάρε ένα μικρό μπουκαλάκι από άρωμα η ότι άλλο θες και βάλε μέσα ελαιόλαδο,κάθε βράδυ βάζε και τρίβε το ελαιόλαδο πάνω στην άρθρωση η στην σπονδυλική σου στήλη που πονάει ,και τρίβε το. Και φτιάξε ένα σενάριο: έχε κλειστά τα μάτια σου και να οραματίζεσαι ότι ένας σταυρός ή ένας κύκλος η άλλο σύμβολο, είναι φωτεινό-άγιο,και εισχωρεί μέσα σου και σε θεραπεύει. Φαντάσου και νιώσε παράλληλα πόσο τραυματισμένοι είναι οι ιστοί και πως αυτό το φως μπαίνει μέσα και σε θεραπεύει ζήσε το,βίωσε την αλλαγή, μην σε αποσπά καμία σκέψη μένε σταθερός, τουλάχιστον για 10 λεπτά,μην βιάζεσαι.
Τα συναισθήματα ιδίως σε συνδυασμό με την πίστη μας επιδρούν πάνω στο σώμα μας στην ανάπτυξη μας και στην ίαση μας. Οι σκέψεις τείνουν να ενσαρκώνονται στο φυσικό επίπεδο όσο τις έχουμε μέσα μας.    Μερικοί θα κοροϊδέψουν μα καλά ελαιόλαδο; Σιγά μη βάλουμε και ντομάτες. Αν θες βάλε και τυρί και φάε σαλάτα.Στην Κίνα πολλοί θεραπεύουν έτσι σοβαρούς τραυματισμούς που παθαίνουν και γλυτώνουν από χρόνιους μπελάδες. Και κάθε φορά που το κάνει κάποιος το πνεύμα του γίνεται όλο και πιο δυνατό σε αυτή την πράξη.

Εάν ο φυσιοθεραπευτής-ες σας δεν σας έχει κάνει καλά,πηγαίνετε σε χειροπράκτορα που να γνωρίζει και ρεφλεξολογία, αυτοί σίγουρα θα σας θεραπεύσουν. Οι γνώσεις τους είναι ΠΟΛΥ πιο προχωρημένες... και εξειδικευμένες. Οι Οζοι schmorl:αυτά ε;iναι ας  κ;άτι ΣΑΝ άλατα,κοκάλινες αλατούχες παχουλές σπογγωειδής κρούστες ανάμεσα στους σπονδύλους και τα μαξιλαράκια ,αυτά κουράζουν και ''τρώνε''-φθείρουν αυξάνουν την τριβή σπονδύλου και μεσοσπονδυλίου.
Δημιουργούνται κυρίως όταν πέρνουμε παυσίπονα για να μην πονάμε,εμείς δεν πονάμε αλλά οι ισχυρές τριβές εξακολουθούν να γίνονται επειδή αποσυμφόρηση δεν έγινε με ασκήσεις.Φεύγουν σιγά σιγά με χειροπακτικό και ειδικές πιέσεις.

                                     Για τους μελετητές και ερευνητές
*Theta healing, ψαχτητε στο google.

*Μελετήστε αυτό εδώ το βιβλίο, ΘΕΡΑΠΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ ΣΤΗΛΗ, http://www.e-shop.gr/therapeyontas-ti-spondyliki-stili-p-BKS.1006025 στα αγγλικά  Healing Your Spine: Learn to Live without Back Pain από τον Stefan rippel ψαχτείτε στο amazon.com

https://www.youtube.com/watch?v=PmfpK-J0uWo ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                            ΜΗΝ ΒΑΖΕΙΣ ΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΟΥ...
                                            ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ...

                        ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΙ ΜΕ ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ...

11 σχόλια:

  1. Είσαι πρωτότυπος γιατί λες ωραία και κατατοπιστικά πράματα και μετά το πας και στο φανταστικο. Εγώ δεν τα δέχομαι αυτά τα διαστημικά σου που λες προς το τέλος της ανάρτησης σου τα θεωρώ ανέκδοτα,αλλά σε ευχαριστώ γιατί αυτό με την μέση με προβληματιζε και ποναγε και λύσεις δεν έβρισκα. Στην ουσία αποφορτιστικες ασκήσεις είναι το μυστικό και μακρυά από φάρμακα αφού δεν θεραπευουν. Ενα ευχαριστώ και μια συμβουλή μη γράφεις πολλά διαστημικά πέφτεις στα μάτια του κόσμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eυχαριστω και χαιρομαι που βοηθηθηκες. Δεν με νοιαζει το πως φαινομαι και το τι γνωμη εχει ο καθενας για εμενα, ειμαι αδιαφορος και απαθης.

      Διαγραφή
  2. Εγω πάλι επειδη εχω κοιλες και εχω ακολουθήσει εδω και 15 χρονια αυτήν την πρακτική που παραθέτεις δηλαδη καθόλου φάρμακα προσοχή οσο μπορω σε βάρη κτλ καθώς και κάποιες συγγεκριμενες ασκήσεις αλλα και με τεράστια πίστη σε μένα .... Εχω καταφέρει να εχω φυσιολογική ζωη .... Απλα εχω παρατηρήσει οτι σε κάθε περίπτωση πρεπει για καποιο λόγω η μέση (αφου εχει πάθει τόσο σοβαρό τραυματισμό) μια φορά κάθε 2-4 χρονια να αποςυμπιεζεται οπότε με πιάνει "κρίση" στην μέση με αποτέλεσμα απίστευτο πόνο και ακινησία... Εκει βέβαια επιλέγω πάγο και κανένα παυσίπονο και προσπαθώ να οραματιστω το σημειο που δημιουργήται το πρόβλημα και να το " γιατρεψω" με τον τροπο μου.... Η επαναφορά χρειαζεται πολλές μέρες αλλα μετα νοιωθεις δυνατότερος και σαν καινούργιος.... Χαίρομαι που ολα αυτα που φαίνονται απίστευτα σε κάποιους σε κάποιους άλλους φαίνονται πιστευτά... Ευχαριστω για τις αναρτήσεις σου ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υ. Γ. Επιπλέον σου δίνεται η ευκαιρία να έρθεις πολυ κοντα με το μεσα σου γιατι εκείνες τις ώρες-μερες που πονάς είσαι μόνος σου με τον εαυτό σου χωρις κανείς να μπορει να σε βοηθήσει μονο εσυ......,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mια χαρα τα λες, Να επιπροσθεσω το εξης, οτι εφοσον γινεις καλα και εχει φυσιολογικη ζωη αν συνεχιζεις να κανεις αποφορτιστικες ασκησεις σε βαθος ετων ουτε αυτες οι σπανιες εμφανησεις πονων δεν θα εμφανιζονται. Και οτι αν ετσι εχεις αντιμετοπισει τραυματισμους, θωρακιζεσαι με πολυ θαρρος και πιστη και ετσι σε αλλα ατυχηματα αν τυχουν τα προσπερνας ευκολα χωρις πολλες πολλες ψυχολογικες καταρακωσεις.

      Διαγραφή
    2. Ακριβώς ετςι .... Διοτι η αντιμετώπιση αυτού του αδιανοητου δυνατού πόνου και η μη εξάρτηση απο παυσίπονα σε κάνει ποιο δυνατό σε τραυματισμούς που για άλλους φαίνονται σοβαροί..,. Πάντως όσον αναφορά τους γιατρούς για τέτοια χτυπήματα καλο εινςι να τους ενημέρωνουμε αν θελουμε η δεν θελουμε παυσίπονα ετςι ωςτε αν ο γιατρός δεν ειναι της δικής μας φιλοσοφίας να διαλέξουμε άλλον.... Εχω να πάω σε γιατρό για το πρόβλημα μου πάνω απο 10 χρονια (και γενικότερα για οποιοδήποτε θέμα μιας και εχω βρει δικια μου φόρμουλα πρόληψης αςθενειων) αφου βέβαια ο γιατρός μου σε μια πολυ έντονη κρίση πόνου που ειχα και όταν του ζήτησα απτό τηλέφωνο τι μπορω να κάνω διοτι οι πόνοι ηταν αφορητοι.... το μονο που απάντησε στο τηλέφωνο και ξέροντας οτι είμαι κατα των φαρμάκων ηταν.." .... σιγουρα κάποια μαλ@@@α έκανες και σου έσκασε τόσο δυνατά.... τι να κανείς; Να βάλεις πάγο και να κάτσεις να νοιωσεις το κάθε δευτερόλεπτο του πόνου μπας και σου γίνει βίωμα ετςι ωςτε κάθε φορά που θα το παίζεις μάγκας να σου χτυπάει κουδούνι στο μυαλό και να θυμάσαι ποσο πονάς και ποσο σοβαρό ειναι αυτο που εχεις....πάρε με σε 10 μερες που θα εχεις ηρεμήσει να κάνουμε αποσυμπίεση......" Απο εμας εξαρτάται για την μέθοδο που θα διαλέξουμε την εύκολη η την δύσκολη..,
      Συμφωνω σχεδόν σε οτι εχεις γράψει στις αναρτήσεις σου μέχρι τωρα ....ειναι πολυ κοντα ο τροπος σκέψης μου με τον δικό σου ..., καλη συνέχεια σε αυτο που κανείς.,,, ειναι πολυ σημαντικό να ξέρεις....

      Διαγραφή
  4. Είναι η 4 η μέρα που έχω αφορητους πόνους στο αριστερό πόδι, έπιασε νεύρα η μέση μου, μάλλον έχω κοίλη!! Όπως καταλαβαίνετε είμαι πρωτάρα! Περιμένω να κάνω μαγνητική κ πίνω κορτιζόνη! Το χειρότερο είναι ότι δεν μπορώ να ανταποκριθώ στα δύο παιδάκια μου! Στην αρχή φοβήθηκα πολύ, νόμιζα ότι περνάω κάτι πολύ άσχημο! Όμως πριν από μερικά λεπτά νιώθω ότι πήρα πολύ δύναμη διαβάζοντας το άρθρο αυτό... Ευχαριστώ πολύ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η γνωμη μου ειναι να κανεις ψηφιακη ακτινογραφια, ειναι ακτινογραφια οπου στο φως φαινονται παρα πολλες λεπτομεριες που δεν φαινονται με την απλη ακτινογραφια ακομα και με την μαγνητικη(κανε κ αυτη). Πηγαινε σε ορθοπεδικο και υστερα σε φυσιοθεραπευτη, με αυτα που λες περιγραφεις το αποτελεσμα κοιλης στην σπονδυλικη στηλη χρειαζεσαι ασκησεις. Ειναι σαν να εχει καποιος σκολιωση δεν θα γινει καλα με καποιο φαρμακο θα χρειαστει κηδεμονα και μονοζυγο-ασκηση. Η κορτιζονη θα σου καταστειλει το ανοσοποιητικο εισαι εκτεθημενη, και αν ειναι χρονια η χρηση της προκαλει σε βαθος πολλων ετων καταρακτη οστεοπορωση(google για κορτιζονη). Δεν ειμαι καποιος γιατρος αλλα αν καποιος παιρνει κορτιζονη για να θεραπευτει η μεση αυτο δεν γινεται. https://www.neurocenter.gr/kortizonh-diskokili.html
      Χαρηκα που πηρες δυναμη απο το αρθρο

      Διαγραφή
  5. Καλή σας μέρα.
    Διαβάζω τα άρθρα σας και είναι πολύ ενδιαφέροντα και εμπεριστατωμένα.
    ΝΑ ρωτήσω κάτι αν και εφ όσον ξέρετε. Οι αρθρώσεις μου όλες κάνουν ένα "κρακ"κυριως των χεριών (λόγο της δουλειάς μου, που είναι επιβαρυντική), αλλά και στο υπόλοιπο σώμα. Δεν πονάω, σημαντικό Αλλά πως "διορθώνεται αυτό?
    Σας ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπάρχει κάποιο μειονέκτημα στη χρήση του πάγκου αναστροφής; Σ'ευχαριστώ για το χρόνο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή