Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

O φόβος

O φόβος είναι αυτός που γεννά την Αγωνιά, το Μισός, την Ζήλεια, την Κακιά, τον Θύμο, τη Δυσαρέσκεια, την Αποτυχία. Ο άνθρωπος που θα απαλλαγεί από τον φόβο θα ανακαλύψει ότι όλα τα άσχημα που είχε μέσα του θα εξαφανιστούν. Ο πραγματικά ελεύθερος είναι αυτός που απαλλάχτηκε από την σκλαβιά του φόβου. Ο φόβος δεν μπορεί να επιζεί μέσα σε κάποιον που έχει θετικές και καλές σκέψεις γιατί δεν τρέφετε με αυτές.


    Υπάρχουν πολλά σπουδαία πράγματα που σας περιμένουν και να υλοποιηθούν μπροστά σας αλλά και να πεταχτέ όσα δεν μπορούσατε και όλα αυτά μοναχά εάν απαλλαγείτε από τον φόβο. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να απαλλαγείτε από τον φόβο είναι, να προσευχηθείτε, να λέτε κάθε μια ώρα από μέσα σας ότι είστε θαρραλέος, να κάνετε θετικές σκέψεις και όταν έχετε σκέψεις φόβου να τις αλλάζετε με σκέψεις  επιτυχίας και ευτυχίας. Δεν πρέπει να φωλιάζει ο φόβος,επιτόπου να τον αλλάζεται αντικαθιστάτε με θετικές σκέψεις,φανταστικά ευχάριστα σενάρια-έτσι έρχονται και οι ιδέες. Όποτε σας διακατέχει φόβος πρέπει να τον διώχνετε με προσευχή με διαλογισμό με μουσική με κάθε μέσο που μπορείτε και σας δουλεύει. Όσο υπάρχει φόβος,  σιγά σιγά  θα υλοποιήθει και θα γεμίσετε με απραξία και απογοήτευση. Ο εγκέφαλος σας σιγά σιγά θα μπει σε νέες συνήθειες σκέψης και λειτουργίας και θα ξεριζώσει τις παλιές σκέψεις που σας κρατούσαν πίσω,και θα σταματήσει να ψάχνει για φόβους δεν θα είναι εθισμένος.

      Τίποτα δεν κερδίζουμε με το να αγωνιούμε και να φοβόμαστε και ούτε θα κερδίσουμε ποτέ τίποτα. Οι φωτεινές χαρούμενες και ευτυχισμένες σκέψεις προσελκύουν κοντά μας φωτεινές χαρούμενες και ευτυχισμένες καταστάσεις ενώ η αγωνιά και ο φόβος τις διώχνουν μακριά.

  Ο φόβος εκδηλώνεται πολλές φόρες σαν οργή, ανησυχία, δείλια, ζήλια τα οποία είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί της ανθρώπινης ευτυχίας. Ο φόβος επηρεάζει την κυκλοφορία του Αίμος ,ασπρίζει τα μαλλιά και προσβάλει το νευρικό σύστημα. Χιλιάδες είναι οι περιπτώσεις ανθρώπων που, μέσα σε λίγες ώρες, άσπρισαν τα μαλλιά τους, άλλες φόρες από φόβο και άλλες από στενοχώρια. Φυλακισμένοι έχουν πεθάνει επειδή φοβήθηκαν μην τους επιβληθεί η θανατική ποινή και στρατιώτες βρέθηκαν νεκροί στο πεδίο μάχης, χωρίς καν να έχουν τραυματιστεί.

   Απόκτησε, λοιπόν τη συνήθειας να βλέπεις τη ζωή από την καλή της όψη και μη φοβάσαι για το αύριο. Μη φοβάσαι ότι δεν θα έχεις αρκετά για να περάσεις καλά. Έχε πιστή στις ικανότητες σου και η πιστή αυτή δεν θα σε αφήσει να στερηθείς!

Από την άλλη ο φόβος έχει κάποια χρησιμότητα, γιατί μας αποτρέπει να κάνουμε και επικίνδυνες πράξεις,δεν είναι δειλία,. Άλλο δειλία άλλο φόβος. O θαρραλέος είναι αυτός που φοβάται η δεν φοβάται θα πολεμήσει τους φόβους.
ΔΕΙΛΙΑ, είναι να μην δείχνει κάποιος την αγάπη που έχει, η όταν δειλιάζει να πει την γνώμη του το οποίο είναι γνώρισμα δούλου. Οι δειλοί συνήθως μιλάνε πολύ για γενναιότητα και για κηρύγματα και όταν στριμώχνονται έχουν σαν δικαιολογία ότι είναι προσεκτικοί,και άλλες πολλές. 
ΦΟΒΟΣ,είναι όταν φοβόμαστε μην πάθει κάτι αυτός που αγαπάμε, όταν νιώθουμε απειλή για εμάς για την ζωή μας,για το έργο μας.

Όσο υπάρχει σε κάτι φόβος άλλο τόσο δεν μπορεί να υπάρχει αγάπη, αν δείτε όλοι οι πραγματικοί άγιοι και φωτισμένοι δεν είχαν φόβο και μιλούσαν για την αγάπη. Για να γεμίσει κάποιος με αγάπη πρέπει να γίνει αθώος. Όταν μιλάμε για αθωότητα δεν μιλάμε να μην θυμώνουμε η να μην μας έρθει μια σεξουαλική φαντασία, αλλά να μην είμαστε άκακοι, κτητικοί, εκδικητικοί, μνησίκακοι ραδιούργοι κτλ . Τότε έρχεται η αγάπη σιγά σιγά και φεύγει ο φόβος. Κάποιοι άνθρωποι λόγο πείρας δεν έχουν φόβο, και αυτό γιατί έχουν γνώση,γνωρίζουν. Όταν σε κάτι έχεις γνώση δεν φοβάσαι έχεις θάρρος,ξέρεις πως αντιμετοπίζεται.

                                            ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΣΗ ΦΟΒΟΥ
1}Οι πρωτόγονοι είχαν φόβο, γιατί είχαν άγνοια δεν ήξεραν σχεδόν τίποτα, η γνώση διώχνει το φόβο, αρχίστε να μαθαίνεται-διαβάζεται πως θα επιβιώνατε,πως θα αντιμετωπίζατε αν συνέβαινε κάτι άσχημο υπάρχουν πολλά διαφορετικά θέματα,μπορείτε να διαλέξετε κάποιους τομείς και κάποιους άλλους τομείς οι φίλοι σας,και να μαζεύεστε και να μοιράζεστε τις γνώσεις σας, Αν ζείτε σε ομάδες αυτό θα είναι σωτήριο. Επικοινωνείστε και με ξένους από φόρουμ. Να συζητάτε με έμπειρους ανθρώπους. Αν παρατηρήσετε σε άσχημες καταστάσεις αυτοί που έχουν λιγότερο φόβο είναι αυτοί που έχουν περισσότερες γνώσεις γύρω από αυτό που γίνεται αλλά και εμπειρία.

2} Να κάνετε πράγματα που δειλιάζατε αλλά δεν κινδυνεύετε,τολμήστε αυτό που φοβάστε, είτε είναι ένα λούνα παρκ,μείνετε η κοιμηθείτε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο,δείτε ένα καθρέπτη στα σκοτάδια,κάντε μια κατάδυση, βάλτε ένα έντομο που φοβάστε σε ένα βάζο-αν φοβάστε τα έντομα. Αντιμετωπίστε μία φοβία κυνηγώντας την εσείς και όχι αυτή εσάς.

3}Τα ανθοϊάματα Μπαχ είναι αποστάγματα από λουλούδια, εντελώς ακίνδυνα ακόμα και για μωρά και για ζώα, όπου το κάθε ανθοϊαμα εξαφανίζει τον ΦΟΒΟ,την ζήλεια, αναποφασιστηκότητα και άλλα πολλά. Γνωρίζω ανθρώπους που φοβόντουσαν το σκοτάδι και το ύψος σε υπερβολικό βαθμό και μετά από μερικούς μήνες έπαψαν τελείως να τα φοβούνται. Ψυχολόγοι και εναλλακτικοί θεραπευτές που έχουν ειδικότητα σε ανθοϊάματα κρίνουν βάση ειδικού ερωτηματολογίου πιο ανθοϊαμα θα σου δουλέψει, σε εσένα και πιο σε άλλον. Πατήστε ανθοϊάματα βιβλία στο google και αγοράστε αυτά που οι περιγραφές των βιβλίων σας ικανοποιούν, επίσης μπορείτε να πατήσετε ανθοϊάματα και στην αναζήτηση μεγάλων site της ελλάδας www.eshop.gr www.public.gr αλλά και του εξωτερικού www.amazon.com

4}Αντιμετώπιζε τις φοβίες αλλά και τις προκαταλήψεις σου με χιούμορ προσπάθησε το, γελοιοποιήσαι τις,όπως θα έκανες με τον πιο γελίο άνθρωπο. Στην αρχή είναι δύσκολο,πρέπει να το δουλέψεις,τουλάχιστον με κάποιες φοβίες που θα ήταν εφικτό. Το χιούμορ δεν έχει σημασία άμα είναι χυδαίο ''κακό'' κτλ είναι χιούμορ είναι κάτι δικό σου που δουλεύεις μέσα σου που σε ευχαριστεί μην έχεις ενοχές. Το χιούμορ ο ΘΕΟΣ το έδωσε, ο οποίος έχει πολύ χιούμορ.Ποιός νομίζεις ότι έδωσε το χιούμορ στον άνθρωπο ; Στις περισσότερες περιπτώσεις όλο και κάποιο χιούμορ σου θα είναι κατακριτέο αδίκως η όχι,τουλάχιστον στο μυαλό σου δεν θα γίνεται αυτό με εξαίρεση την συνείδηση σου σε σπάνιες περιπτώσεις.

                                -----------------------------------------------------
Για αυτούς που πιστεύουν στο Θεό και την προσευχή και είναι θεμέλια στην ζωή τους: H προσοχή είναι ανώτερη της προσευχής. Αν πας και κολυμπήσεις ανάμεσα στους καρχαρίες η πας να πηδήξεις από την ταράτσα το πιο πιθανό είναι να πεθάνεις. Αν όμως σε πετάξουν και μείνεις σταθερός στην προσευχή η στην πίστη σου τότε γίνονται θαύματα. Αυτοί που πιστεύουν στο Θεό και στηρίζονται σε αυτόν και έχουν σοβαρούς λόγους να φοβούνται, προσπαθήστε να εναποθέσετε τους φόβους σας ολοκληρωτικά  στο Θεό και κρατήστε σταθερή την πίστη σας, και να μένετε σταθεροί στη προσευχή ζητώντας δύναμη διαφυγή και επίλυση ακόμα και εάν είστε υπαίτιος. Δεν είναι κάποια μορφή δειλίας, ίσα ίσα θέλει θάρρος ψυχής κάτι τέτοιο,λίγοι το μπορούν πραγματικά. Φροντίστε παράλληλα να μην χάνετε την ψυχραιμία σας και να πράτετε όσο πιο ορθά γίνεται βάση συνείδησης. Αυτοί που δεν είναι κάπου ενδίαμεσα, δοκιμάστε να αντικαταστήσετε την θέση των φόβων σας με το ΑΓΝΩΣΤΟ... και οι φόβοι θα σας φαίνονται σαν παιχνίδι σε σχέση με πριν, και μην σας θλίβει η επικρητικότητα των άλλων,αυτό έχουν αυτό δίνουν, ή έτσι έμαθαν. Μην δίνεται σημασία.
                          ---------------------------------------------------------------

Ο φόβος νεκρώνει τους νευρώνες https://www.youtube.com/watch?v=VG2-4WupwfI   Ακούστε το ενώ είστε χαλαρωμένοι και οραματιστείτε ότι δημιουργούνται πολλοί και πυκνοί οι νευρώνες σας και είναι ζωντανοί με σφρίγος, ψάξτε εικόνες για να σας βοηθήσουν στην φαντασία σας.Η μουσική αυτή είναι ρυθμισμένη σε κάποιες συχνότητες που βάζει τον εγκέφαλο σε αποθεραπεία και αναδόμηση. Για περισσότερες πληροφορίες ΔΙΑΒΑΣΤΕ την περιγραφή του βίντεο.

2 σχόλια:

  1. Κατά καιρούς,εδώ και καιρό, αναζητώ νέες αναρτήσεις σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν γραφω νεες αναρτησεις γιατι εχουν αυξηθει οι ευθυνες μου σε καποια πραγματα και ετσι δεν εχω το χρονο για να ξεκινησω νεες αναρτησεις υπομονη μεχρι του χρονου.

      Διαγραφή