Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021

Ο νάρκισσος, η κοκκινοσκουφίτσα, η Χιονάτη και οι ψυχοπαθείς.

 Στην σημερινή μας εποχή έχουμε ειδικούς να συμβουλευτούμε για ότι θέμα μας απασχολήσει και έχουμε και το internet οπού μπορούμε να αναζητήσουμε λύσεις και συμβουλές για οποιαδήποτε δυσκολία αντιμετωπίζουμε. Στις αρχαίες εποχές και μέχρι πριν κάτι δεκαετίες αυτές οι δυνατότητες δεν υπήρχαν. Για αυτό οι αρχαίοι σοφοί άλλα και οι σοφοί των μεσαιωνικών αιώνων είχαν φτιάξει μυθολογίες, διδακτικές ιστορίες, παροιμίες, και παραμύθια τα όποια ήταν οι οδηγοί για τις δυσκολίες της ζωής. Τυχεροί οι άνθρωποι που είχαν κάποιο σοφό να τους καθοδηγεί ή μια σοφή γιαγιά. Οι άνθρωποι των παλιών εποχών δεν είχαν ψυχολόγους να τους βοηθούσαν στα αδιέξοδα και στα σκοτάδια της ζωής, είχαν μόνο την πείρα που είχαν, όση τέλος πάντων είχαν και τα παραμύθια. Μέσο της μυθολογίας και των παραμυθιών οι προγονοί μας μας μετάφεραν φως, γνώση, μα κλειδωμένη μέσα σε παραβολές και παραλληλισμούς. Για να ξεκλειδωθεί αυτή η γνώση πρέπει στην ξεκλειδώσουν δηλαδή να σου εξηγήσουν τα κρυφά νοήματα. Όλο αυτό γίνεται γιατί αν είναι όλα φανερά τότε οι τεχνοκράτες και οι άνθρωποι σε υψηλές θέσεις εξουσίας θα τις εξαφάνιζαν ή άλλαζαν.

Πρώτα πρώτα θα αναφερθούν δυο παραμύθια και ένας μύθος, συνοπτικά η ιστορία τους και το πραγματικό διδακτικό τους νόημα. Γιατί θα αποτελεί εργαλείο για να κατανοούνται καλυτέρα και ευκολότερα αυτά που θα αναφερθούν τα όποια αφορούν κάποιους τύπους ανθρώπων που μας επηρεάζουν και χειρίζονται. Το όποιο είναι και η θεματολογία του άρθρου το οποίο προσπαθεί να μπει βαθιά…
 Η μυθολογία του νάρκισσου: Ο Νάρκισσος ήταν ένας τόσο πολύ γοητευτικός και όμορφος νέος που από μικρή ηλικία όλες και όλοι τον ήθελαν άλλα αυτός αδιαφορούσε προκλητικά και επιδεικτικά και αδιαφορούσε για το τι προκαλούσε η συμπεριφορά του, γιατί στην πραγματικότητα δεν μπορούσε να αγαπήσει παρά μοναχά τον εαυτό του.
Κάποια στιγμή κοιτάζει την αντανάκλαση του εαυτού του σε μια λίμνη και μαράζωσε επειδή μάταια προσπαθούσε να πιάσει την αντανάκλαση του εαυτού την οποία είχε ερωτευτεί παραφορά ώσπου στο τέλος πνίγηκε καθώς έβαζε τα χέρια στην λίμνη με σκοπό να πιάσει την γοητευτική εικόνα του ώσπου τελικά πνίγηκε.
O αποσυμβολισμός: Ο νάρκισσος συμβολίζει τον άνθρωπο που έχει την αδυναμία να μην μπορεί να αγαπήσει κανέναν παρά μόνο τον εαυτό του, και όποιος στηρίζει τις ελπίδες του ότι ο νάρκισσος θα τον αγαπήσει το μόνο που θα καταφέρει είναι αποκαρδίωση. Είναι ο άνθρωπος που είναι τόσο άδειος όσο κανείς άλλος γιατί είναι γεμάτοι μόνο με τον εαυτό τους. Όταν αγαπάς τόσο πολύ μόνο τον εαυτό σου στο τέλος μένεις μονός σου. Είναι ο λεγόμενος στις μέρες παρτάκιας. Κενά και απορίες θα καλυφθούν από τα δυο παραμύθια και μερικές από τις επόμενες παραγράφους.
 Το παραμυθι με την κοκκινοσκουφίτσα: Είναι ένα παραμύθι του 1.020 από τοτε εχουμε τις πρωτες αναφορές δεν γνωρίζουμε περισσότερα, άρχισε να κυκλοφορεί έντονα το 1.697 και το 1.812. Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές αλλά η κοινή ιστορία είναι ως έξης.
Η γιαγιά της πρωταγωνίστριας της ιστορίας μας της είχε δώσει ένα κόκκινο πανωφόρι με σκούφο και το λάτρευε τόσο πολύ που το φόραγε συνεχεία. Έτσι λοιπόν την έλεγαν κοκκινοσκουφίτσα. Η μητέρα της κοκκινοσκουφίτσα της έδωσε μια αποστολή, να πάει στη γιαγιά της κρασί και τρόφιμα αλλά θα έπρεπε να είναι πολύ προσεκτική στο δρόμο και για να μην την κλέψουν και για να μην πέσει κάτω και σπάσει το μπουκάλι με το κρασί και έτσι έκανε. Καθώς περπατούσε  η κοκκινοσκουφίτσα εμφανίστηκε ένας λύκος μεγάλος και δεν την πείραζε της έκανε παρέα και την ρωτάτε που πάει και τι κάνει. Αφού τα έμαθε όλα ο λύκος την έκανε να καθυστερήσει με το να μαζεύει λουλούδια για την γιαγιά της, και έτσι προλαβαίνει ο λύκος και τρώει την γιαγιά και ντύνεται ως γιαγιά για να την κοροϊδέψει ώστε να την φάει και αυτή. Τελικά ο λύκος τρώει την γιαγιά και την κοκκινοσκουφίτσα αλλά όταν έτρωγε την γιαγιά είχε φωνάξει δυνατά και την είχε ακούσει ένας κυνηγός από μακριά. Φτάνει ο κυνηγός στο σπίτι και σκίζει με ένα μαχαίρι την κοιλία του λύκου που κοιμόνταν χορτασμένος και απελευθερώνει την γιαγιά και την κοκκινοσκουφίτσα και μέσα στην κοιλία του λύκου βάζει ο κυνηγός πέτρες. Πεθαίνει έτσι ο λύκος επειδή είχε βαριά κοιλιά, και έτσι μένουν όλοι ευχαριστημένοι ακόμα και ο κυνηγός γιατί τον λύκο τον έψαχνε καιρό.
Ο αποσυμβολισμός: Ο λύκος συμβολίζει τον άνθρωπο που μισεί τους στόχους των άλλων και τους σαμποτάρει με κάθε επιτήδειο τρόπο. Η κοκκινοσκουφίτσα είχε ένα στόχο, να πάει στην γιαγιά της και ο λύκος ήθελε την γιαγιά δηλαδή τον στόχο της. Υπάρχουν άνθρωποι που αφού σου καταστρέψουν τους στόχους σου μετά θα στραφούν και προς εσένα για να σε καταστρέψουν, τότε θα ηρεμήσουν για αυτό και χόρτασε ο λύκος και κοιμήθηκε γιατί έφαγε και τον στόχο και την ίδια. Όμως η ζωή το άδικο δεν το ευλογεί και για αυτό τιμωρεί με άσχημη κατάληξη. Ο λύκος στην κοιλιά του θα θανάτωνε την κοκκινοσκουφίτσα και την γιαγιά της και τελικά θανατώθηκε ο ίδιος επειδή δεν μπορούσε να ζήσει με πέτρες στην κοιλιά του.
 Το παραμύθι με την Χιονάτη: Είναι ένα Γερμανικό παραμύθι του 1.812. Κάποτε υπήρχε μια πριγκίπισσα που είχε λευκό δέρμα σαν χιόνι, κόκκινα μάγουλα σαν αίμα και μαλλιά μαύρα σαν το ξύλο του παράθυρου, αυτή ήταν η Χιονάτη Η πανέμορφη μητριά της είχε ένα μαγικό καθρέπτη τον όποιο ότι τον ρωτούσε αυτός της απαντούσε. Οπότε άρχισε να ερωτάει καθρέπτη καθρεφτάκι μου, πες μου ποια είναι η πιο όμορφη από όλες τις γυναίκες, και ο καθρέπτης έλεγε εσύ είσαι βασίλισσα μου. Καθώς περνούσαν τα χρονιά η Χιονάτη μεγάλωνε και ομόρφαινε πάρα πολύ οπότε ο καθρέπτης αντί να δώσει την κλασική απάντηση, έλεγε εσύ είσαι πολύ όμορφη αλλά πιο όμορφη είναι η Χιονάτη. Τότε η βασίλισσα τρόμαξε και έδωσε εντολή να την πάει στο δασός ο υπηρέτης της τόσο βαθιά που να μην την ξαναδεί, ο υπηρέτης δεν ήθελε να την σκοτώσει λύπονταν, και πίστευε πως έτσι και αλλιώς θα πεθάνει μόνη της στο δασός γιατί υπήρχαν αγρία ζώα. Η Χιονάτη βρήκε ένα σπίτι που έμεναν νάνοι και την δεχτήκαν στο σπίτι τους με προϋπόθεση να τους βοηθά στα οικιακά γιατί δούλευαν στα ορυχεία πολύ. Ρωτάει πάλι η βασίλισσα ποια είναι η πιο όμορφη; Ο καθρέπτης λέει την Χιονάτη τότε οργίζεται πολύ η βασίλισσα, μεταμφιέζεται σε γριά που πουλά πράγματα και της πούλησε ένα κορσέ και της το φόρεσε και τον έσφιξε τόσο που λιποθύμησε από ασφυξία και πίστευε ότι θα πεθάνει αλλά για καλή της τύχη ήρθαν νωρίς οι νάνοι και την έσωσαν. Επιστρέφει η βασίλισσα στο βασίλειο της και ρώτα τον καθρέπτη ποια είναι η ποιο όμορφη. Ο καθρέπτης λέει πάλι η Χιονάτη είναι η πιο όμορφη. Εξαγριώνεται πολύ η βασίλισσα και ξανά μεταμφιέζεται και πάει στο δασός βρίσκει την Χιονάτη και της πουλά μια χτένα που είχε δηλητήριο, τελικά δηλητηριάζεται η χιονάτη και καθώς πέθανε για καλή της τύχη την σώζουν οι νάνοι γιατί την πέτυχαν την στιγμή που ξεψυχούσε. Η βασίλισσα επιστρέφει στο βασίλειο της και ρωτάει τον καθρέπτη ποια είναι η πιο όμορφη και της λέει είναι η Χιονάτη. Η βασίλισσα τρομοκρατήθηκε και θύμωσε τόσο πολύ που πηρέ μια απόφαση ή εγώ ή αυτή. Πάει για τρίτη φορά στο δασός και της έδωσε ένα μήλο το οποίο δεν το έπαιρνε η Χιονάτη γιατί ήταν πολύ καχύποπτη πλέον. Λέει η βασίλισσα που ήταν μεταμφιεσμένη σε γριά πάρε αυτό το μήλο δεν είναι δηλητηριασμένο, σαν απόδειξη θα δαγκώσω εγώ πρώτη και έτσι έγινε. Η άλλη πλευρά όμως του μήλου είχε δηλητήριο το δαγκώνει η Χιονάτη και πέφτει σε κώμα για πάντα. Η βασίλισσα γυρνά για τρίτη φορά στο καθρέπτη και ρωτά ποια είναι η πιο όμορφη; Και λέει είσαι εσύ. Οι νάνοι με πολύ λύπη έβαλαν την χιονάτη σε ένα κρυστάλλινο τύμβο και ήταν εκεί για πολλά χρονιά. Κάποια στιγμή την βρίσκει ένας πρίγκιπας και την ερωτεύεται πολύ και την ξυπνά με το φιλί του, της εξηγεί τα πάντα για αυτόν και την παίρνει στο βασίλειο του. Γίνεται μια δεξίωση και την βλέπει η βασίλισσα μαζί με τον πρίγκιπα, ο θύμος και το σοκ ήταν τόσο έντονο για αυτήν που δεν το άντεξε και πέθανε.
Ο αποσυμβολισμός: Η μητριά της Χιονάτης δεν είναι ότι ήταν κάκια δηλαδή δεν ήθελε να βασανίζει και να σκοτώνει κόσμο. Ήθελε αυτή να είναι η πιο ωραία και δεν άντεχε στην ιδέα ότι υπάρχει άλλη πιο όμορφη γυναίκα από αυτήν ακόμα και αν κατοικεί πέρα από την χώρα της. Την αρρώσταινε αυτό το πράγμα, οργίζονταν τόσο που ήταν πρόθυμη για κάθε κακό. Κάθε φορά έκανε όλο και κάτι πιο κακό για να μπορέσει να την σκοτώσει για να είναι αυτή η πιο όμορφη. Όταν στο τέλος της ιστορίας είδε όλες τις προσπάθειες τις ότι απέτυχαν δεν το άντεξε και έτσι πέθανε. Ένας νάρκισσος μεγάλου βαθμού δεν μπορεί να αντέξει και να ανεχτεί ποτέ το οτιδήποτε απειλεί την εικόνα του. Η ιστορία δείχνει ότι στο τέλος το κακό χάνει και ότι δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε εύκολα. Η ιστορία μας περιγράφει τον νάρκισσο μεγάλου βαθμού ώστε να τον μάθουμε, καλά μέσω του παραμυθιού γιατί μονοί μας θα θέλαμε ίσως και μια ζωή. Επίσης μαθαίνουμε πως ο νάρκισσος και ειδικά ο νάρκισσος μεγάλου βαθμού έχει μένος μόνο με το ίδιο φύλο και όχι με το αντίθετο.
   Έχουμε ακούσει ειδήσεις κατά καιρούς που μια γυναίκα πέταξε σε μια άλλη γυναίκα οξύ γιατί ήταν όμορφη ή γιατί της είχε κάνει like στα social media αυτός που ήθελε. Τέτοιες γυναίκες είναι νάρκισσοι μεγάλου βαθμού.Yπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να αντέξουν ότι εσύ είσαι καλύτερος, εξυπνότερος, πιο όμορφος από αυτούς και στο μυαλό τους θεωρούν σωστό και δίκαιο να σε εκδικηθούν με το να σε καταστρέψουν.


Τι είναι ο νάρκισσος

   Ο νάρκισσος είναι σαν τον τοξικομανή, είναι εθισμένος με το ναρκωτικό του με την δόση του, δηλαδή με την εικόνα του, τον εαυτό του. Ο νάρκισσος είναι πάντα ένα ΕΓΩ, μια εικόνα που δεν θέλει να κατεβαίνει γιατί θα είναι άσχημη για αυτόν. Για αυτό και έχει ως εχθρό του όποιον τον προσβάλλει του αντιμιλά ακόμα και όποιος είναι πιο όμορφος και έτσι νιώθει πως δικαίως πρέπει να εκδικηθεί, όπως είδαμε στο παραμύθι με την βασίλισσα προς Χιονάτη. Ο νάρκισσος θα μισεί τους πιο όμορφους και πιο επιτυχημένους από αυτόν, όχι επειδή ζηλεύει αλλά επειδή του στερείται έτσι το ναρκωτικό του το οποίο είναι η εικόνα του. Είναι σαν να πας στο νάρκισσο στην μυθολογία και να είσαι εσύ ο ποιο όμορφος ή να του χαλάς την εικόνα κουνώντας τα νερά. Η πώρωση ο εθισμός που έχει για την εικόνα του θα του στερηθεί και θα σου ορμήσει. Όσο πιο πολύ ανεβαίνεις τόσο πιο πολύ του στερείς το ναρκωτικό του και τον πιάνουν στερητικά σύνδρομα, ταλαιπωρείτε.

   Όπως είδαμε στην μυθολογία ο νάρκισσος δεν μπορούσε να αγαπήσει κάποιον άλλον άνθρωπο ούτε καν την ίδια του την εικόνα. Ο ναρκισσισμός δεν είναι ούτε καν αγάπη προς τον εαυτό αλλά ένας εθισμός προς τον εαυτό. Αν ανατρέξουμε στη μυθολογία του ναρκίσσου αυτό βλέπουμε, εθίστηκε στην εικόνα του, δεν την αγάπησε.

   Το βασικό πρόβλημα με τους ναρκίσσους είναι ότι δεν σε αφήνουν να εξελιχτείς σου βάζουν εμπόδια! Σε σαμποτάρουν και αποθαρρύνουν με διάφορους έμμεσους τρόπους.

 Λίγα λόγια για τους ναρκίσσους

Οι νάρκισσοι έχουν ωραία παρουσία είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και είναι χαρισματικοί στον να έλκουν και να κερδίζουν ανθρώπους.

Οι νάρκισσοι κάνουν σχέσεις με άτομα που δεν είναι νάρκισσοι. Οι νάρκισσοι θέλουν να τους θαυμάζουν να τους εξυπηρετούν και παράλληλα να εμποδίζουν να αποτρέπουν και να υποτιμούν την εξέλιξη και πρόοδο του άλλου και ειδικά  σε μια ερωτική σχέση ή στενή συγγενική. Ο νάρκισσος λάμπει εντυπωσιάζει κερδίζει γιατί θέλει τον θαυμασμό και το άλλο μέλος είναι συνήθως άτομο που θέλει να θαυμάσει κάποιον θέλει να αγαπήσει θέλει να δοθεί ή έχει χαμηλή αυτό εκτίμηση.

Δεν έχουν ενσυναίσθηση, όπως και ο νάρκισσος στην μυθολογία δεν καταλάβαινε ότι με την ψυχρή και υποτιμητική αδιαφορία και απόρριψη πλήγωνε κόσμο. Δεν το καταλάβαινε δεν μπορούσε να το νιώσει.


Τα επίπεδα του ναρκισσισμού και τα είδη του ναρκίσσου

   Πέρα από τα είδη του νάρκισσου, ο νάρκισσος ως νάρκισσος είναι ο τύπος που όλα πρέπει να στρέφονται γύρω από αυτόν και να τρέφουν αυτόν! Όμως υπάρχουν επίπεδα ναρκισσισμού κάτι που πολλοί δεν θα συμφωνούσαν. Τα επίπεδα ναρκισσισμού είναι ας πούμε μια μονάδα μέτρησης ναρκισσισμού που απλά μας βοηθούν να εκτιμούμε καλυτέρα την σοβαρότητα και την βαρύτητα του ναρκισσισμού που μπορεί να έχει κάποιος. Σε αυτό ίσως οι περισσότεροι ειδικοί να μην συμφωνούν γιατί θεωρούν ότι ή είσαι νάρκισσος ή δεν είσαι. Κατά την δική μου οπτική δεν είναι όλα μόνο μαύρο ή άσπρο, υπάρχουν διαβαθμίσεις.

Έτσι λοιπόν έχω φτιάξει κάποια επίπεδα.

   Επίπεδο 0. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι άνθρωποι οι οποίοι ερωτεύονται το ηλιοβασίλεμα, την θάλασσα, είναι ρομαντικοί, μερικές φόρες νομίζεις ότι κάτι περίεργο πρέπει να έχουν καπνίσει γιατί φαίνεται λες και ζουν σε μια σφαίρα φαντασίας, ότι δεν βλέπουν την πραγματικότητα γειωμένα. Δεν τους ενδιαφέρει να φανούν, να διακριθούν να προβληθούν,να ανταγωνισθούν, απλά θέλουν να αλλά αγαπούν και να αγαπηθούν να νοιάζονται και να φροντίζουν. Αν τους δίνονταν η ευκαιρία να γίνουν  διάσημοι θα αδιαφορούσαν, όπως αδιαφορούν και για το αν είναι  ή δεν είναι πάρα πολύ όμορφοι , επίσης αδιαφορούν για το τι νομίζουν ή λένε άλλοι για αυτούς. Ζουν για τον ρομαντισμό και δεν νοιάζονται τόσο για την εικόνα τους χωρίς όμως να κινούνται αυτοκαταστροφικά. Δεν μπορούν να γίνουν νάρκισσοι αλλά γίνονται θύματα των νάρκισσων. Είναι πολύ λίγοι τέτοιοι άνθρωποι, προσωπικά έχω γνωρίσει ως τώρα μόνο πέντε ανθρώπους που θα τους έβαζα σίγουρα σε αυτή την κατηγορία.

   Επίπεδο 1. Εκεί ανήκει το μεγαλύτερο ποσοστό. Σχεδόν όλοι μας έχουμε μια πιο ρομαντική, πιο ωραία εικόνα για τον εαυτό μας από ότι στην πραγματικότητα. Μας αρέσει η εικόνα μας, θέλουμε να βγαίνουμε πολύ ωραίοι στις φωτογραφίες, θέλουμε να ανεβάζουμε κάτι ωραίο στα social media και να παίρνουμε like. Παίζουμε με την φαντασία μας καμία φορά με σενάρια ότι είμαστε σε κάτι λίγο ως πολύ πιο ικανοί και καλύτεροι από ότι στην πραγματικότητα.  Γενικά θέλουμε να έχουμε μια ωραία και περιποιημένη εικόνα του εαυτού μας. Είναι ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ όλα αυτά.

    Επίπεδο 2. Είναι οι άνθρωποι που θέλουν να βγαίνουν μόνο με ωραίους για να μην χαλάσει η εικόνα τους αλλά να μην είναι πιο ωραίοι από αυτόν.  Είναι η γυναικά που δεν θέλει να βγει με μια παρέα που θα υπάρχει μια πιο όμορφη ή που θα φορεί τα ίδια ρούχα με αυτή. Είναι ο άντρας που θα νιώθει θυμό μόνο και μόνο επειδή σε μια παρέα υπάρχει κάποιος πιο έξυπνος ή πιο όμορφος ή πιο επιτυχημένος. Θα νιώσει χαρά με την κακοτυχία του άλλου αν αυτός είναι ή θεωρείτε πιο ωραίος ή καλύτερος από τον ίδιο. Γενικά θέλει να είναι πάντα το επίκεντρο να είναι πάντα ο σωστός, δεν παραδέχεται τα λάθη του. Ότι γίνεται θέλει να έχει πάντα συμφέρον γιατί νιώθει πως το δικαιούται. Σε μια σχέση θα είναι καλά αν δουν την ταινία που αυτός θα ήθελε, θα είναι καλά αν γίνεται μόνο το δικό του. Γενικά η σχέση με ένα νάρκισσο τέτοιου επίπεδου μετά τις πρώτες εβδομάδες είναι δύσκολη. Γενικά ζηλεύει και ελέγχει ή ασκεί βία επειδή ζηλεύει, ή έχει νεύρα άμα γίνει κάτι που αυτός θα ζημιωθεί λιγάκι ως κέρδος ή κυρίως ως εικόνα. Άλλο χαρακτηριστικό, εάν εσύ π,χ, θες να μάθεις γαλλικά, αυτός μπορεί να πει, τι θα τα κάνεις σε αυτή την ηλικία; Μα καλά για ποιο λόγο; Άστο έχουμε οικονομική κρίση, τζάμπα θα παιδευτείς, είναι πολύ δύσκολα, μπορεί να ειρωνεύεται ή γελάσει, δεν θα δείξει χαρά για κάτι καινούργιο που θες να μάθεις. Όλα αυτά γιατί αυτό απειλεί την εικόνα του επειδή θα κάνεις κάτι που αυτός δεν θα μπορεί. Γενικά ο νάρκισσος δεν θέλει να εξελίσσεσαι και αν ναι σίγουρα να μην εξελιχτείς τόσο όσο θα του τόνιζε η εξέλιξη σου ότι έκανες κάτι που αυτός δεν θα μπορούσε ή ότι αν συνεχίσεις θα τον ξεπεράσεις ή ότι εσένα θα σε παραδέχονται αλλά αυτόν όχι. Ο νάρκισσος δεν είναι έτσι μόνο στην ερωτική σχέση αλλά στην κάθε σχέση και εδικά όσοι έχουν το ίδιο φύλλο. Π,χ, ο γονιός νάρκισσος θα σαμποτάρει και θα υποτιμά το παιδί του ή τα μεγάλα του όνειρα. Οι νάρκισσοι εκδηλώνουν σκληρές και άκαρδες συμπεριφορές συνήθως μόνο στο ίδιο φύλο, πχ, πατέρας σε γιο και σε συναδέλφους αλλά όχι σε κόρη, μάνα σε κόρες ή κόρες μάνα, αδερφή σε αδερφή και όχι στον αδερφό.

    Ο νάρκισσος τύπου 2 μπορεί να γίνει μπελάς στην ζωή σου και να σου δημιουργήσει προβλήματα.

   Επίπεδο 3. Είναι όπως το επίπεδο 2 αλλά σε πολύ πιο έντονο βαθμό.  Επίσης ο νάρκισσος μπορεί να δείρει την γυναικά του επειδή έβαλε κραγιόν ενώ στις αρχές δεν το έκανε ήταν σαν τον τέλειο άντρα. Δεν θα αφήνει την γυναικά του να  βγαίνει έξω και θα προσπαθεί με δεξιοτεχνία να την απομονώσει αποκόπτοντας την από φίλους και παρέες, δεν θα θέλει επισκέψεις και αν ναι θα είναι μόνο άτομα που αυτός θα κρίνει.

 Ασκεί βία, βασανίζει και ταλαιπωρεί δεν νιώθει ότι κάνει κάτι κακό και για ότι κάνει έχει δίκιο και δικαίωμα. Μπορεί ακόμα και να αρρωστήσει σοβαρά αν ξαφνικά μάθει μια μεγάλη σου επιτυχία την οποία αυτός δεν θα ήθελε. Είναι σαν την βασίλισσα στο παραμύθι με την Χιονάτη, υποφέρει όταν κάτι είναι καλύτερο από αυτόν.

Χαίρονται να πονάς για αυτό θα κοιτάζει να κάνει ψυχοφθόρα πράγματα, πράγματα που θα σε κουράσουν, θα σε κάνει να στενοχωριέσαι, θα κάνει πράγματα που δεν θα τα ξεπερνάς. 

Ο νάρκισσος τύπου 3 είναι επικίνδυνος, πρέπει να απομακρυνθείς για το καλό σου όσο και αν τον αγαπάς. Όσο και αν δείχνει ότι σε έχει ανάγκη υλικά ή συναισθηματικά εσύ καλό είναι να φύγεις, ξέρει να επιβιώνει, έχει πρόγραμμα στο DNA του, δεν θα αφήσει τον εαυτό του την εικόνα του να χαθεί. Συγγενική ή ερωτική σχέση με νάρκισσο τέτοιου βαθμού απαιτείτε συμβουλή ειδικού, αλλιώς κινδυνεύεις ή σωματικά ή ψυχικά μακροπρόθεσμα ή και τα δυο. Έναν τέτοιο άνθρωπο δεν τον απειλείς και πάνω από όλα δεν τον προσβάλεις και ξεφτιλίζεις και ας έχεις δίκιο γιατί κάνει σχέδιο ανταπόδοσης και αν θολώσει κινδυνεύεις να σε σακατέψει στο ξύλο ή και να σε σκοτώσει. Τύψεις δεν θα αισθάνεται, θα είναι χαλαρός μετά, γιατί δεν νιώθει τι έχει κάνει ακριβώς, δεν αισθάνεται.

   Αυτο -τοξικός. Η λέξη τοξικός βγαίνει από την λέξη τόξο, τοξεύω, δηλαδή στοχεύω κάποιον για να τον βλάψω. Ο τοξικός ΔΕΝ βλάπτει τους άλλους, ο αυτο-τοξικός είναι αυτός που είναι τοξικός προς τον εαυτό του όχι προς τους άλλους. Τέτοιοι άνθρωποι είναι άτομα που μεγάλωσαν με το να τους υποτιμούν να τους τσακίζουν την αυτοπεποίθηση να τους υποδεικνύουν με διαφόρους τρόπους ότι είναι άχρηστοι, ανίκανοι, ότι δεν αξίζουν.

    Αυτοί  δεν μπορούν να γίνουν ψυχοπαθής γιατί είναι και θέμα DNA, συνήθως είναι τα ονειροπόλα παιδία, είναι αυτά που κάθονται στο τελευταίο θρανίο μόνοι τους δεν σηκώνουν χέρι είναι συνήθως μονάχοι στα διαλείμματα στο σχολείο και είναι γενικά χαμηλών τόνων.  Είναι ικανοί αλλά δεν πιστεύουν με τίποτα ότι είναι ικανοί, ότι μπορούν να καταφέρουν πράγματα.  Ο αυτο-τοξικός αισθάνεται σαν άδειο κουτί που όλα μπορεί να τα φορτώσει και αντέξει, νιώθει πολύ εύκολα υπεύθυνος και ένοχος και έτσι ανέχεται και κάνει υπερπροσπάθειες. Όσες δυσκολίες και αν έχει ψάχνει τρόπους να βελτιώνεται κυρίως για τους άλλους και χαίρεται να δίνει.   

 Ο αυτο-τοξικός δεν έχει μάθει να αξιολογεί τον εαυτό του, είναι το τέλειο θύμα για τον νάρκισσο και τέτοιοι άνθρωποι συνήθως έλκουν νάρκισσους στην ζωή τους. Η σχέση ναρκώσου και αυτο-τοξικού είναι το τέλειο κουμπωτό. Ο νάρκισσος χαίρεται γιατί έχει ένα θύμα που όλο θα τον θαυμάζει και θα τον εξυπηρετεί και ο αυτο-τοξικός θα παίρνει συνεχεία το μήνυμα ότι δεν αξίζει και ότι πρέπει να προσπαθεί και άλλο και άλλο και άλλο, να κανακεύει, να καταπατιούνται τα θέλω και τα όνειρα του. Αυτο-τοξικός γίνεται κάποιος όταν ως νήπιο και παιδί έζησε με υποτίμηση με παραμέριση με αδιαφορία ότι είναι λίγος, ότι άλλα πράγματα έχουν μεγαλύτερη άξια από αυτόν. Δεν έχει την αυτοπεποίθηση για αυτό ευθύνεται και το σχολείο και συμμαθητές και δάσκαλοι, στα 10-11 έτη δομείτε αυτοαξία και αυτοπεποίθηση, δηλαδή ότι ζημιά γίνει σε μικρότερες ηλικίες μπορεί να φτιαχτεί στα 11. Μπορεί να αλλάξει όταν μεγαλώσει αλλά θέλει ανθρώπους για στήριξη θέλει χρόνο και αγώνα, αλλά όταν τα καταφέρουν διαπρέπουν και πολλές φορές έχουν καλύτερη διάκριση. Μερικά παραδείγματα, θυμάστε την ελληνική σειρά, ο καφές της χαράς. Η γυναικά του Φατσέα ήταν ένας αυτό-τοξικός άνθρωπος, προς το τέλος της σειράς με την βοήθεια της Χαράς εξελίχτηκε ως μια πετυχημένη μαγαζάτορας και αυτόνομη με πολύ δύναμη στην ψυχή, χωρίς να χαθεί η καλοσύνη της.

Ως νάρκισσοι θα λέγαμε πιο πολύ ότι είναι νάρκισσοι επίπεδου 0 άντε 0,5 σίγουρα όχι 1.

   Ψυχοπαθής. Οι απόψεις πολλών ειδικών διίστανται συνεχεία για το αν είναι θέμα DNA ή όχι το να γίνει κάποιος νάρκισσος ψυχοπαθής. Η δική μου πεποίθηση δομημένη κυρίως από τις παρατηρήσεις είναι ότι έχει δικιο η επιστημονική μειονότητα που λέει ότι είναι 50% DNA και 50% λάθος ανατροφή για να γίνει κάποιος νάρκισσος ψυχοπαθής, πρέπει να έχει προδιάθεση γενετική. Θα μπορούσε η επιστήμη μέσο πολύ ειδικών εξετάσεων να ανακάλυπτε ποιοι είναι οι ψυχοπαθής αλλά αυτό δεν είναι μέσα στα σχέδια των τεχνοκρατών.

Ο ψυχοπαθής ότι ψυχοπαθής και αν είναι, είναι πάντα νάρκισσος, αλλά ο νάρκισσος δεν είναι απαραίτητα και ψυχοπαθής. Ο ψυχοπαθής νάρκισσος έχει μέσα του ταυτόχρονα  και τους 5 τύπους νάρκισσου (αναφέρονται παρακάτω) από λίγο ως πάρα πολύ και μπορεί με μεγάλη άνεση να υποδυθεί οποιοδήποτε επίπεδο νάρκισσου για να ξεφύγει από τεστ ψυχίατρων ή υποψιασμένου ανθρώπου προς αυτούς. Μπορεί ένας μορφωμένος ψυχοπαθής να υποδύεται τον νάρκισσο επιπέδου 1 αν τον μελέτα κάποιος ειδικός και να ξεγλίστρα.

 Οι νάρκισσοι ψυχοπαθής δεν έχουν συναισθήματα για τους άλλους αλλά έχουν μόνο για τον εαυτό τους δεν μπορούν να νιώσουν ότι ο άλλος υποφέρει με αυτό που κάνουν, γιατί κάποια σημεία του εγκέφαλου τους όπως η αμυγδαλή που είναι υπεύθυνα για τα συναισθήματα είναι απενεργοποιημένα. Η μεθεπόμενη παράγραφος αναλύει καλυτέρα τους ψυχοπαθής και πως μπορούμε να τους διακρίνουμε. Μια χρήσιμη πληροφορία για τους ψυχοπαθής είναι ότι αν και ψυχοπαθής το πνεύμα τους ο πυρήνας τους έχει μια πυξίδα που προσανατολίζει τον άνθρωπο στην ζωή τι είναι κακό και τι καλό. Επειδή δεν θέλουν να νιώσουν άσχημα λένε ψέματα στους άλλους αλλά και στον εαυτό τους, έτσι τα πιστεύουν αυτά που λένε όσο παράλογα και αν είναι. Για αυτό έλεγε ο Ντοστογιέφσκι: Αλίμονο στον άνθρωπο που λέει ψέματα στον εαυτό του. Και ψέματα να λέμε στους άλλους τουλάχιστον να μην λέμε ψέματα στον εαυτό μας, ίσα ίσα να του τονίζουμε και να του λέμε την αλήθεια.

ΟΙ ΤΥΠΟΙ

Πέρα από τα επίπεδα ναρκισσισμού υπάρχουν 5 βασικοί τύποι νάρκισσου, ο νάρκισσος ψυχοπαθής είναι και οι 5 τύποι ταυτόχρονα, κάποιους τύπους τους έχει πιο έντονα κάποιους λιγότερο.

   Ο νάρκισσος ο αδικημένος. Είναι χρόνια προσβεβλημένος και πικραμένος, σε κάνει να νιώθεις ότι κάτι έκανες ότι για κάτι ευθύνεσαι. Προσβάλλονται πάντα και σε όλους τους τομείς όταν τους λες το παραμικρό που θα έριχνε την εικόνα τους ή που να τους αφόρα θυμώνουν ή δεν απαντούν ή δικαιολογούνται και επιτίθενται έστω λεκτικά αν τους παίρνει. Αισθάνονται θύματα και για αυτό πιστεύουν πως έχουν το δικαίωμα να εκδικηθούν.  Δεν πρέπει να πιστεύει αυτά που σου βρίσκει και σε ενοχοποιεί. Τον τρέφεις εάν τον πιστεύεις. Όταν θα σου λέει ιστορίες αδικίας που εσύ γνωρίζεις την αλήθεια θα λες όχι δεν ήταν έτσι, εσύ το βλέπεις έτσι. Να μην πλέκεις στα σχέδια του και στις υποψίες του αλλιώς σε βάζει στόχο κάτι να σου κάνει ή προκαλέσει. Είναι ο τύπος που όλο φταίνε οι άλλοι που όλοι του έχουν κάνει κάτι κακό και που εξαιτίας τους απέτυχε στα σχέδια του και την ζωή του, αυτός ΔΕΝ έφταιξε ποτέ, και άλλα διάφορα, μην ψάχνεις λογική. Είναι αθεράπευτοι και επικίνδυνοι και δεν φταίνε ποτέ κατά την δική τους λογική. Να απομακρύνεσαι από τέτοιους ανθρώπους και να συζητάς μαζί τους αν σε θεωρούν υπεύθυνο για κάτι δικό του λέγοντας δεν ευθύνομαι εγώ, βγες από την ιδέα ότι φταις αλλιώς σχεδιάζει να σε εκδικηθεί, και αφού το τακτοποιήσει ξέκοψε!

    Ο νάρκισσος ο παρασιτικός. Μπορεί να έχει χρήματα και να θέλει  οι άλλοι να τον κερνούν, είναι τσιγκούνης όχι επειδή είναι τσιγκούνης άλλα επειδή νιώθει ότι οι άλλοι πρέπει να τον πληρώνουν ανεξάρτητος κόστους, όταν γίνεται αυτό χαίρεται. Δεν προσφέρει τίποτα και αισθάνεται ότι ΠΡΕΠΕΙ και επιπρόσθετα ότι οι άλλοι είναι τυχεροί που τον χαρτζιλικώνουν ή τον κερνούν ή που του κάνουν εξυπηρετήσεις ή τον σοφέρ. Αυτοί οι νάρκισσοι τρώνε περιούσιες εξαπατούν και δεν νιώθουν ένοχοι τα ρημάζουν όλα. Πολλοί από αυτούς μπορούν να ενσαρκώνουν κρυφές σεξουαλικές επιθυμίες του άλλου, ξέρουν να διαχειρίζονται καταστάσεις. Δεν θέλουν να δίνουν θέλουν να παίρνουν, δεν θέλουν να πληρώνουν και να εξυπηρετούν θέλουν το ανάποδο. Απομακρύνεσαι από τέτοιους ανθρώπους αν μπορείς μην κερνάς, μην κάνεις τον σοφέρ, μην κάνεις χάρες γιατί θα σε θεωρήσουν άχρηστο και ηλίθιο και μόλις βρουν άλλο θύμα θα σε αφήσουν. Εσύ μπορεί να του έχεις κάνει δεκάδες δώρα και εξυπηρετήσεις και μόλις του ζητήσεις βοήθεια σε μια ώρα ανάγκης αυτός θα εξαφανιστεί, ή θα θυμώσει ή θα βρει δικαιολογίες και αν το κάνει θα νιώθει πως του χρωστάς τα χιλιαπλάσια. Θεωρούν ότι αξίζουν κάθε χλιδή και άνεση, νιώθει πως ο κόσμος του χρωστά. Ένας νάρκισσος παρασιτικός επιπέδου 3 θα είναι σαν τον Ξέρξη θα νιώθει ότι είναι κάτι σαν Θεός τόσο μοναδικός.

     Ο νάρκισσος ο μάγος. Μπορεί να σε μαγέψει, να σε αποπλανήσει, να σου δημιουργήσει έναν μεγάλο ερώτα, ανακαλύπτει και ενσαρκώνει τις σεξουαλικές σου φαντασιώσεις, δίνει υποσχέσεις, κολακεύει, στήνει παγίδες. Αν αποτύχει στα σχέδια του σε παρατάει σε θεωρεί ηλίθιο και προβληματικό. Για να δούμε λίγο πιο βαθιά αυτό τον τύπο νάρκισσου.

Θα πω συνοπτικά μια διάσημη στην ιστορία γυναικά, νάρκισσο μάγο.

 Lola Montez γεννήθηκε το 1.818 στην Ιρλανδία, στα 22 έτη παρατάει τον άντρα της και πήγε στο Παρίσι ως χορεύτρια αλλά επειδή δεν τα κατάφερνε έγινε η πιο επιτυχημένη πόρνη στην πόλη. Έμαθε ιππασία για να μπορέσει να προσελκύσει έναν διάσημο ιδιοκτήτη θεάτρου που του άρεσε η ιππασία, έμαθε που συχνάζει και τον ακολουθούσε συχνά και έστησε ένα ατύχημα με τα άλογα για να γνωριστούν, τον κέρδισε και τα έφτιαξαν. Την προωθούσε ενώ ήταν πολύ ατάλαντη και οι φίλοι του τον κορόιδευαν, έχανε δουλείες αλλά αυτός την υπερασπίζονταν τόσο που έφτασε σε σημείο για μονομαχία για την τιμή της, ενώ δεν χρειάζονταν, τελικά πέθανε αυτός. Έτσι έβαλε στόχο τον βασιλιά της Βαυαρίας για να γίνει κάτι τέτοιο έπρεπε να μάθει πληροφορίες για αυτόν, έτσι κέρδισε πάλι με την ιππασία και το στημένο ατύχημα κάποιον κόμη γνωστό, τον κέρδισε, αυτή μετά από λίγο καιρό ζήτησε μια μεγάλη χάρη από αυτόν, να μιλήσει με τον βασιλιά. Την συνόδεψε έξω από το γραφείο του βασιλιά αλλά ο βασιλιάς δεν ήθελε, έτσι λοιπόν μπήκε αυτή με την βία και με το στήθος σχεδόν έξω, τον κέρδισε με το θράσος της και την ομιλία! Αυτός την έβαζε σε θεατρικές παραστάσεις παρ όλο που οι κριτικές ήταν τραγικές, την κορόιδευαν γιατί ήταν ατάλαντη. Αυτή κέρδισε ακόμα πιο πολύ τον βασιλιά και του έλεγε να κάνει πολλές αλλαγές στην πολίτικη. Τον βασιλιά τον αγαπούσαν όλοι και κατάφερε η Lola να προκαλέσει εμφύλιο, ο βασιλιάς μισήθηκε και η Lola κυνηγήθηκε. Φεύγει από Γερμάνια για να σωθεί και πάει Αγγλία παντρεύετε έναν εύπορο στρατιωτικό, τον χαρακώνει στο πρόσωπο γιατί τσακωθήκαν και αυτός έχασε την δουλεία και πέθανε σύντομα πολύ φτωχός, φεύγει για Αμερική η Lola κερδίζει κάποιον γνωστό και εύπορο ύστερα τον παραταθεί και πεθαίνει από κατάθλιψη αυτός. Αυτή συνέχισε να ταξιδεύει στην Αμερική ως κήρυκας του κάλου και του Θεού κερδίζοντας κόσμο.

Δημιουργείτε ένα ερώτημα, πως τα κατάφερνε πάντα; Ο νάρκισσος μάγος και ειδικά ο νάρκισσος ψυχοπαθής μάγος αναπτύσσει ικανότητες δεν είναι ο τρελός του χωριού, διέπεται από έντονο θέλω, προσηλώνεται σε ένα στόχο δεν έχει πολλούς διαφορετικούς ταυτόχρονα, θεωρεί δεδομένο ότι θα νικήσει, δεν αμφιβάλει, προκαλεί καταστροφές και στο τέλος καταστρέφετε και ο ίδιος. Τον καταλαβαίνεις από το παρελθόν του γιατί πίσω αφήνει καταστροφή, θέλει γνώση και καλή διάκριση για να τον καταλάβεις. Πρέπει να μείνεις μακριά του όσο και αν μαγευτείς γιατί το τέλος είναι πάντα άσχημο για εσένα γιατί δουλεύει μόνο για αυτόν, εσύ δεν θα είσαι ποτέ μέσα στα σχέδια του.

Τον νάρκισσο αυτό τον βλέπουμε συχνά σε σαπουνόπερες που είναι ο κακός που όλο τα καταφέρνει, που όλο ξεγλιστρήσει και ελίσσετε και στο τέλος της σειράς πεθαίνει ή φυλακίζετε.

       Ο νάρκισσος ζηλιάρης. Δεν φταίει ποτέ πάντα ευθύνονται οι άλλοι, και αν κάνει λάθη αυτός πάλι φταίνε οι άλλοι. Πάντα έχει δικαιολογίες και πάντα είναι έτοιμος να το παίξει θύμα. Φροντίζει να κάνει χάλια την ψυχολογία του άλλου, μπορεί να δείρει την γυναικά του ή να την βιάσει ως εκδίκηση ή γιατί ντύθηκε ωραία η γυναικά του ή έβαλε κραγιόν. Μπορεί να φτάσει και σε φόνο και δεν θα νιώθει τύψεις ή ότι φταίει θα συμπεριφέρεται σαν να μην έγινε κάτι σοβαρό, γιατί έτσι νιώθει! Γιατί είναι απενεργοποιημένα τα κέντρα στον εγκέφαλο που αφορούν τα συναισθήματα. Θέλει να έχει τον πλήρη έλεγχο, με ποιον μιλάς, ποσό μιλάς, θέλει αυτός να χαίρεται περισσότερο από εσένα όταν είσαι με φίλους, δεν θέλει να είσαι σε τίποτα καλύτερη από αυτόν. Πρέπει να είναι όλα όπως θα ήθελε αυτός. Εγκληματικός είναι όταν είναι νάρκισσος 3 επιπέδου, αν είναι 2 επιπέδου απλά θα ταλαιπωρηθείς στην σχέση.

    Ο νάρκισσος ο "δημιουργικός". Κλέβει ιδέες, εργασίες, εφευρέσεις και θέλει να τις παρουσιάζει ως δίκες του, και νομίζει ότι όντως είναι δικά του, όσο παράλογο και αν ακούγεται, έτσι νιώθει! Οποίος δεν τον θαυμάζει είναι εναντίον του. Όταν είναι εργοδότης θα κάνει δύσκολη την ζωή αυτών που θέλουν να ανέβουν και να κάνουν καριέρα. Μπορείτε να κάνετε παραλληλισμό με την ταινία Cruella (2021). Η πλούσια αυστηρή γυναικά είναι ένας φανατικός νάρκισσος και θα το φτάσει ακόμα και σε φόνο για να μην την ξεπεράσει κάποιος. Η πρωταγωνίστρια έγινε στο τέλος κοινωνιοπαθής όπως και ο Joker (2019). Κοινωνιοπαθής είναι αυτός που ταλαιπωρήθηκε πολύ άσχημα από την κοινωνία και έγινε σαν ψυχοπαθής νάρκισσος στα χαρακτηριστικά και τον χαρακτήρα, βέβαια για να γίνει κάποιος κοινωνιοπαθής πρέπει όχι μόνο να έχει πολύ άσχημη ζωή αλλά να είναι και στο DNA του. Θέλει 50% DNA 50% πολύ σκληρή και άδικη ζωή.

 -Ο νάρκισσος επίπεδου 3 και ο νάρκισσος ψυχοπαθής μπορεί να κάνει φόνο. Ειδικά ο νάρκισσος ψυχοπαθής κάνει φόνο και δεν νιώθει τύψεις, δεν νιώθει φόβο, δεν νιώθει ότι έγινε ή έκανε κάτι σοβαρό συμπεριφέρεται σαν να μην τρέχει τίποτα. Δεν είναι τρελός έτσι νιώθει είναι η φύση του τέτοια, έχει λογική, νοημοσύνη ταλέντα, είναι σαν ένας normal ικανός άνθρωπος. Μπορεί να κοροϊδέψει ακόμα και ανιχνευτή ψεύδους γιατί δεν νιώθει τύψεις δεν νιώθει συναισθήματα για τους άλλους. Οι νάρκισσοι επίπεδου 3 και οι νάρκισσοι ψυχοπαθής καταστρέφουν τα θύματα τους οικονομικά και ψυχικά, και δεν παραδέχονται τα λάθη τους, αν τους πιέσετε να παραδεχτούν λάθη ή ελαττώματα τους και πέσει η εικόνα τους θα στραφούν εναντίον σας. Υπάρχουν και άλλοι τύποι νάρκισσου, απλά αυτοί είναι η πλειοψηφία των νάρκισων του πλανήτη. Ας πούμε ότι είναι το 90%.-

  Στην παρακάτω εικόνα ίσως αναρωτηθούν μερικοί γιατί ο Walter White στο Breaking Bad ήταν νάρκισσος; Ενώ πέθαινε από τον καρκίνο είχε αισθήματα και μεγαλομανίας όπου δεν ήθελε να σταματήσει και στο τέλος είπε στην γυναίκα του, για εμένα τα έκανα όλα αυτά. Ήθελε  υπερβολικό θαυμασμό το βλέπουμε στο επεισόδιο με την γνωστή φράση, say my name!. Καθώς προόδευε του έλλειπε η ενσυναίσθηση ότι βλάπτει τους δικούς του και πως όλο και πιο πολύ έχανε την αίσθηση του κινδύνου.  Λογικά πολλοί να μπερδευτούν γιατί ήταν εσωστρεφής, είχε τάση για αποφυγή, ντροπή, αμηχανία, εσωστρέφεια, θλίψη, αμυντικότητα.

Όλοι οι νάρκισσοι χωρίζονται σε δυο ομάδες τους μεγαλοπρεπείς οι οποίοι έχουν εξωστρέφεια αυτοπεποίθηση, τόλμη, αντοχή στην επίκριση και στα σχόλια, δυνατοί και γοητευτικοί. Η άλλη ομάδα είναι ευάλωτοι,όπου έχουν τα χαρακτηριστικά που ανέφερα. Για να ανθίσουν όμως οι ευάλωτοι θέλουν ευκαιρίες όπως βρήκε αυτός.


Πολύ σημαντικές πληροφορίες για τους νάρκισσους ψυχοπαθής.

   Για να γίνει κάποιος νάρκισσος  ψυχοπαθής πρέπει να το έχει και στο DNA του δηλαδή γενετική προδιάθεση, δεν φτάνει μόνο να μεγαλώσει με άσχημα βιώματα και μεγάλη υπερεκτίμηση, πολλοί δεν θα συμφωνήσουν σε αυτό, ο καθένας ας καταλάβει και διακρίνει αυτό που μπορεί να καταλάβει. Μεταγενέστερα θα φτιαχτεί ανάρτηση αποκλειστικά για το DNA και πως καθορίζει συμπεριφορές και ικανότητες, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και τι μπορούμε να κάνουμε για να γίνουμε καλύτεροι και ικανότεροι κατανοώντας τους μηχανισμούς μας. Τότε θα γίνει και πιο κατανοητή η παράγραφος αυτή. Πάμε στους ψυχοπαθής.

   Ο ψυχοπαθής νάρκισσος δεν είναι κάποιος τρελός, είναι έξυπνος, έχει διάκριση, έχει ικανότητες, έχει χιούμορ όποτε χρειάζεται, γίνεται ευχάριστος, συνήθως είναι όμορφος ή φροντίζει να γίνεται όμορφος η ευχάριστος, είναι εξαιρετικά χειριστικός, βρίσκει λύσεις, έχει ψυχραιμία, διαπρέπει με ότι ασχολείται ή έβαλε στόχο για αυτό και είναι συνήθως σε υψηλές θέσεις, μπορεί να βγεις μαζί του και να περάσεις πολύ όμορφα σε όλους τους τομείς, μπορεί να έχεις μαζί του μια υπεροχή σχέση, μπορεί να είναι σαν τον τέλειο σύντροφο. Άρα ο νάρκισσος ψυχοπαθής είναι καλός; ΌΧΙ. Γιατί; Γιατί έχουν ΠΑΝΤΑ την τάση να κάνουν κάτι κακό!. Μπορεί να θέλουν να διαλύουν γάμους και όμορφες σχέσεις, μπορεί να θέλουν να βιάζουν παιδία ή τα παιδία τους ή των συγγενών τα παιδία, μπορεί να θέλουν να δέρνουν και να βιάζουν την γυναικά τους, μπορεί να θέλουν να φοβίζουν και να δέρνουν πολύ τα παΐδια τους, μπορεί να πετάνε οξύ για να καταστρέψουν μια όμορφη εικόνα ανθρώπου, μπορεί να θέλουν να πληρώνουν πόρνες για να τις μαστιγώνουν και να τις δέρνουν ή να τους κάνουν επικίνδυνα πράγματα για την ζωή τους, μπορεί να θέλουν βασανίζουν ζώα με πολύ σκληρό τρόπο, μπορεί να θέλουν να διαλύουν και να σακατεύουν την ψυχολογία κάποιου, μπορεί να θέλουν να κάνουν πόλεμο χωρίς να υπάρχει λόγος ουσιαστικός. Όποιο και αν είναι το κακό που θέλουν να κάνουν είναι πάντα το ίδιο δεν αλλάζουν κακό, και το κακό αυτό θέλουν να το κάνουν όταν έχουν να το κάνουν εδώ και πολλά χρονιά ή επειδή είναι θυμωμένοι και θέλουν να ξεσπάσουν. Μέσα από αυτά τα φοβερά κακά πράγματα που κάνουν παίρνουν ενεργεία με κάποιο περίεργο τρόπο.

Το άλλο πρόβλημα είναι ότι δεν παραδέχονται λάθη τους, δεν έχουν άδικο και δεν φταίνε ποτέ, και αν τους στριμώξεις νευριάζουν και οργανώνουν σχέδιο εκδίκησης στο μυαλό τους. Πάντα αυτοί πρέπει να έχουν κέρδος και οι ανάγκες τους και τα θέλω τους είναι η πρώτη προτεραιότητα.

    Ποιους στοχεύουν πως προσεγγίζουν και τι κάνουν;  Δεν θέλουν σε καμία περίπτωση ηλίθιους και ομοίους τους. Στοχεύουν σε ανθρώπους όμορφους που είναι κάλοι και που έχουν ενσυναίσθηση.

Προσεγγίζουν με το να περιγράφουν πολλές ιστορίες τους ότι ήταν θύματα ώστε να λυπηθεί ο άλλος ή να τον θεωρήσει καλό ή αδικημένο ή λέει ιστορίες για το ποσό πολύ έχει βοηθήσει άλλους. Είναι, σαγηνευτές προς τον στόχο αν όχι προς σε όλους, είναι φοβεροί και έξυπνοι κόλακες και ο λόγος είναι γιατί όταν κάποιος κολακεύει τείνει αυτός που τα ακούει να μην βλέπει αρνητικά στον κόλακα.  Εδώ πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατί οποίος μας κολακεύει ή μας λέει καλά λόγια δεν είναι νάρκισσος ψυχοπαθής, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί μην απωθήσουμε ανθρώπους που αξίζουν και είναι κάλοι. Απλά η κολακεία είναι ένα από τα μέσα των ψυχοπαθών. Όταν μιλούν για τον εαυτό τους λένε πολλά πράγματα εντυπωσιακά και αν δεν είναι τα φουσκώνουν τόσο όσο για να εντυπωσιάσουν

Τι κάνουν! Μαθαίνουν τα θέλω τα πάθη και τις αδυναμίες του άλλου για να τον χειρίζονται. Δεν θέλουν να χάνουν το θύμα τους, τα κρατούν με το να τα κάνουν να νιώθουν ένοχες, ότι είναι αδύναμοι, ότι είναι ανίκανοι, ανήμποροι, ανίσχυροι, ότι δεν αξίζουν. Σε σπάνιες περιπτώσεις δέρνουν τα παιδία τους ή τις γυναίκες τους για να ελέγχουν, όχι γιατί θέλουν να κάνουν κακό. Εγκλωβίζουν σε σχέσεις ανθρώπους και τους ρουφούν την ενεργεία, τους απομονώνουν από φίλους, γνωστούς, παρέες, συνήθως δεν επιθυμούν πολλές επισκέψεις. Δεν θέλουν να χάνουν το θύμα τους γιατί δεν θέλουν να χάνουν την καλοπέραση και την εξυπηρέτηση τους οπότε χρησιμοποιών κάθε μέσο., θα έχετε δει σε σαπουνόπερες, κοινωνικές ταινίες και σειρές για κάποιον- φτωχό-η που έβαλε στόχο τον πλούσιο ή κάποια θέση σε μια εταιρία και για να μην χάσει την καλοπέραση είναι ικανός αυτός ο άνθρωπος για τα πάντα και δεν θα νιώσει ποτέ τύψεις.

   Πώς να με προφυλάξω; Ο νάρκισσος ψυχοπαθής δεν δέχεται σε καμία περίπτωση την εγκατάλειψη, αν τον χωρίσεις θα κάνει σχέδιο εκδίκησης. Δεν ανέχεται να τον χωρίσεις και να τα φτιάξεις με άλλον ή απλά να τον χωρίσεις, θα σε κυνηγά, θα σε απειλεί, θα προκαλεί σοβαρά προβλήματα. Είναι σαν να έχει στερητικό σύνδρομο, του στερείς την τροφή δηλαδή εσένα, επίσης του στερείς την εικόνα του ότι αξίζει. Πως θα χωρίσεις σε μια τέτοια περίπτωση; Θα μιλήσεις με έναν ειδικό. Πάντως αυτό που θα τον κάνει να δεχτεί έναν χωρισμό είναι να το έχει αποφασίσει αυτός. Αυτό μπορεί να γίνει άμα κάνεις τον χαζό.

   Πως μπορώ να τους καταλάβω; Μόνο ένας ειδικός και ικανός παράλληλα μπορεί να τους καταλάβει γιατί μπορεί ανά πασά στιγμή να έχει όλα τα χαρακτηριστικά που έχει ένας νάρκισσος πρώτου επίπεδου, αλλάζει τον ψυχισμό του. Μπορεί να κοροϊδέψει πολλούς ψυχίατρους και να δώσουν αδεία να βγει από το ψυχιατρείο. Μπορεί να κοροϊδέψει και έναν ανιχνευτή ψεύδους γιατί ο ψυχισμός τους κάνει τον εγκέφαλο να ενεργοποιεί και απενεργοποιεί κέντρα που είναι υπεύθυνα για το συναίσθημα το όποιο προκαλεί την μικροσκοπική ηλεκτρική αυξομείωση την όποια αναγνωρίζει ο ανιχνευτής ψεύδους. Ίσως το μοναδικά στοιχειά παρατήρησης για να τους καταλάβεις είναι το δίκιο.

ΠΑΝΤΑ έχουν δίκιο και ποτέ δεν φταίνε αυτοί, πάντα έχουν μια δικαιολογία, οι άλλοι έκαναν λάθος ή άλλοι είναι ανόητοι, οι άλλοι το προκάλεσαν και πάει λέγοντας ή θα πουν συγγνώμη αλλά εσύ έκανες αυτό και αυτό, δηλαδή πάλι δικαιολογία. Αν τους πιέσεις θα εκνευριστούν πολύ και δεν θα παραδεχτούν, δεν αντέχουν την ταπείνωση ή να πουν συγγνώμη. Θα πουν συγγνώμη και ότι έχουν άδικο με πολύ δυσκολία και αυτό μόνο και μόνο για να μην χάσουν κάποιο μεγάλο στόχο. Έχε στο νου σου αυτό! Ο νάρκισσος ψυχοπαθής, όλο είναι θύμα, οι άλλοι φταίνε, αυτός δεν φταίει ποτέ, έχει δίκιο και δεν έχει άδικο, και δεν ζητά συγγνώμη. Όταν μιλούν για τον εαυτό τους μιλούν πολύ και λένε για τις τρομερές επιτυχίες τους είτε αληθινές είτε ψεύτικες, αν δεν έχουν καταφέρει κάτι φοβερό λένε φανταστικές ιστορίες ή τις φουσκώνουν πολύ.

Είναι τουλάχιστον σε ένα πράγμα φοβερός ή ήταν γιατί τώρα γέρασε ή τον πολεμούσαν, ή ήταν κακότυχος, είναι τόσο φοβερός ή ήταν τόσο φοβερός που όλοι οι άλλοι ήταν ποταποί (αν μπαίνει σε σύγκριση).

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που έχουν το όποιο το έχουν και άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με ψυχοπαθής είναι ότι μισούν τους ψυχολόγους και άρθρα σαν αυτό. Αν θέλετε προσωπικά να στείλετε αυτό το άρθρο σε κάποιον που ξέρετε ότι τον περιγράφει πολύ καλά να μην το κάνετε γιατί πολύ πιθανόν να κάνει σενάρια ότι τον υποθάλπτετε. Οι εικόνες είναι από γνωστούς ηθοποιούς που στις ταινιίες ήταν ψυχοπαθής.


Ο ακίνδυνος και ο επικίνδυνος νάρκισσος

 Σχεδόν όλοι είμαστε λίγο νάρκισσοι, αυτό δεν είναι κακό είναι φυσιολογικό το κακό είναι να είναι κάποιος πολύ νάρκισσος γιατί τότε γίνεται τοξικός και επικίνδυνος προς τους άλλους.

Ο ακίνδυνος νάρκισσος: είναι αυτός που θέλει να γίνει πολύ καλός ζωγράφος, γλυπτής, τραγουδιστής, χορευτής, γενικά καλλιτέχνης, ή να γίνει φοβερός στις πολεμικές τέχνες, ή φοβερός οδηγός ή ταλαντούχος ή διακεκριμένος σε κάτι, ώστε δίκαιος να πάρει την αναγνώριση, τα εύσημα, από τον κόσμο και πολλά like στα social media. Είναι κάτι φυσιολογικό και είναι ένα κίνητρο να πιεστεί για να καλυτερεύσει. Ο ακίνδυνος νάρκισσος είναι και αυτός που ανεβάζει φωτογραφίες του συχνά ακόμα και πολλές φορές μέσα στην μέρα και κάθε μέρα για να παίρνει like. Θέλει ενέργεια να τραφεί δεν βλάπτει κανέναν το πολύ πολύ ως κακό να κάποιοι να την-ον κοροϊδεύουν. Αν αρχίζουν και έχουν μεγαλομανίες υπερβολικά μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους βλάπτουν άλλους αθώους ανθρώπους αρχίζουν να μπαίνουν στους επικίνδυνους νάρκισσους.

Η ανάγκη του ανθρώπου να επιδείξει στο κοινωνικό σύνολο μια πιο αληθινή, πιο εντυπωσιακή, πιο έξυπνη, πιο εξευγενισμένη εικόνα του εαυτού του για να πάρει τα εύσημα του κοινωνικού συνόλου για να ταΐσει την εικόνα του και το εγώ του είναι κάτι φυσιολογικό και πολύτιμο κίνητρο. Κάποιος μπορεί να διαβάσει ένα βιβλίο για να κάνει ένα χρήσιμο βίντεο ή site για να πάρει θαυμασμό. Κάποιος μπορεί να γίνει μουσικός γιατί θέλει να γίνει ο καλύτερος να υπερέχει και αυτό είναι καλό. Το κίνητρο όμως αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι  γιατί κάποιος μπορεί στην ουσία να γελοιοποιεί τον εαυτό του για να πάρει like στα social media ή να σπαταλά πολύ ενεργεία και χρόνο για να εντυπωσιάζει, ενεργεία που θα μπορούσε να ξοδέψει σε κάτι ποιο ουσιαστικό για αυτόν. Σε ακόμα πιο ακραία επίπεδα να κάνει παρανομίες για να αποκτήσει λεφτά για να εντυπωσιάζει και να αποδεικνύει ποσό απίστευτος, δυνατός και σκληρός είναι. Κάτι που προβάλουν πολύ έντονα στην μουσική σκηνή και το προωθούν. Ο λίγος ναρκισσισμός είναι σημαντικός για την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση μας είναι όμως και κίνητρο για να καλυτερέψουμε αν το χρησιμοποιήσουμε σωστά. Επίσης το να θυμώνουμε επειδή είπε κάποιος κάτι άσχημο για την εικόνα μας ως ένα λογικό βαθμό πάλι είναι υγιές. Ακόμα πιο υγιές είναι όταν εξελιχτούμε πολύ πνευματικά να μην ενοχλεί αν κάποιος μας κοροϊδεύει. Όπως δεν θα ενοχλούσε έναν άγιο ή κάποιον σοφό σαν τον Σωκράτη. Όταν κάποιος προβάλλεται καθημερινά στα social για like δεν είναι κάτι αθεράπευτο συνήθως φεύγει μετά από χρόνια μετά τα 30-40 έτη ή και πιο νωρίς.

Ο επικίνδυνος νάρκισσος: Όλοι έχουμε κάθε μέρα νέα καρκινικά κύτταρα αλλά σε μικρή ποσότητα έτσι δεν μπορούμε να λεγόμαστε καρκινοπαθής γιατί δεν γινόμαστε άρρωστοι. Έτσι είναι και με τον ναρκισσισμό, όλοι έχουμε ναρκισσισμό σε ένα μικρό ποσοστό αλλά επειδή δεν νοσούμε εμείς ή άλλοι από εμάς δεν μπορούμε να λεγόμαστε νάρκισσοι.

Όταν ο ναρκισσισμός αυξάνεται πολύ σε έναν άνθρωπο τότε τον κυριεύει τον μεταλλάσει τον κάνει σαν τον νάρκισσο στην μυθολογία, χάνει την ενσυναίσθηση και την αγάπη και ζει για την εικόνα του η όποια τον κάνει μόνο γιατί διώχνει τους γύρω του με την στάση συμπεριφοράς του. Γίνεται σαν τον λύκο στο παραμύθι με την κοκκινοσκουφίτσα και αθεράπευτα κακός προς όποιον είναι πιο όμορφος ή καλύτερος όπως η βασίλισσα στο παραμύθι με την Χιονάτη γιατί αυτός θέλει να είναι ο ανώτερος όλων. Όταν λέμε κάποιον νάρκισσο εννοούμε κάποιον που έχει πολύ έντονο ναρκισσισμό. Το πρόβλημα με τους νάρκισσους είναι ότι δημιουργούν προβλήματα στη ζωή των άλλων και όσο πιο έντονος ο ναρκισσισμός τόσο πιο σοβαρά προβλήματα προκαλούν ακόμα και θάνατο. Επικίνδυνος νάρκισσος είναι αυτός που θα πει επίτηδες ένα μυστικό σου για να σου χαλάσει την σχέση επειδή εσύ δεν του έδειξες εκτίμηση ή σε κάτι ήσουν καλύτερος ή επειδή έχεις πιο ωραία σχέση από αυτόν. Μπορεί να σε σαμποτάρει σε θέματα δουλειάς, να διαδίδει ψέματα εις βάρος σου, μπορεί να σου κρύψει σημαντικά πράγματα και εσύ να νομίζεις ότι χαθήκαν.

Όταν βλέπουμε στις ειδήσεις για σπάνια περιστατικά όπως ότι μια γυναικά έριξε οξύ σε μια άλλη γυναικά, αυτή ήταν μια νάρκισσος, δεν άντεχε την ιδέα ότι υπάρχει άλλη πιο όμορφη, ένιωθε δικαίωση να την καταστρέψει, όπως η βασίλισσα ακριβώς στο παραμύθι με την Χιονάτη. Το οποίο παραμύθι διδάσκει και μια αλήθεια τέτοιοι νάρκισσοι είναι αθεράπευτοι, θα ξανά κάνουν έγκλημα, πρέπει για όλη τους την ζωή να μείνουν για πάντα μέσα στην φυλακή ή κάποιο ύδρωμα. Τον επικίνδυνο νάρκισσο είναι δύσκολο να τον καταλάβεις πρέπει να έχεις γνώσεις ειδικού. Πάντως κάποια χαρακτηριστικά που έχουν είναι το έντονο αίσθημα να κάνουν κάτι κακό σε όποιον τους χάλασε την εικόνα ή τους υποτίμησε ή πρόσβαλε προσωπικά ή και μπροστά στο κόσμο. Δεν μπορούν να είναι καλά αν δεν κάνουν κάτι κακό ή να πουν κάτι που να πονέσει πάρα πολύ.

Το κυριότερο πρόβλημα στον κόσμο μας είναι ότι υπάρχει ναρκισσισμός, αυτός είναι ο λόγος που ο κόσμος είναι τόσο σκληρόκαρδος και άσπλαχνος. Αποτελείτε από πολλούς νάρκισσους. Ο νάρκισσος δεν νιώθει τον πόνο του άλλου αλλά και δεν τον νοιάζει, θέλει μόνο να παίρνει, να ελέγχει, να χειρίζεται καταστάσεις μόνο προς όφελος του, να παίρνει πάντα αυτό που θέλει ακόμα και αν δεν το αξίζει στην πραγματικότητα ή είναι άδικο να το πάρει. Δεν φταίει ποτέ αυτός, και αν το παραδεχτεί είναι για χειριστικούς λογούς, μέσα του δεν το πιστεύει ποτέ. Ο κόσμος μας είναι έτσι τεχνηέντως δομημένος έτσι ώστε να διεγείρει την ανάπτυξη αυτών των ναρκισσιστικών κλήσεων. Τον επικίνδυνο νάρκισσο δεν θα τον μάθει κάποιος σε αυτή την παράγραφο, αλλά μελετώντας καλά όλο το άρθρο και δημιουργώντας σημειώσειςαυτό θα αποκτήσει τις πληροφορίες ώστε να μπορεί να καταλαβαίνει καταστάσεις που πριν δεν μπορούσε. Αλλά και πάλι πρέπει να στρέφεται σε ειδικό να συμβουλεύεται. Οι επικίνδυνοι νάρκισσοι ενεργειακά και ιδιοσυγκρασιακά αρχίζουν να μοιάζουν σαν τα αρπακτικά ζώα, πάνω από όλα εαυτός μου και καταπατώ στην ανάγκη ότι χρειαστεί.


Τι πρέπει να ξέρουμε και τι να κάνουμε με τους νάρκισσους

          Τι πρέπει να ξέρουμε.

1) Οι νάρκισσοι μισούν πολύ την ειρωνεία και την ειρωνεία με χιούμορ. Αν τον κοροϊδεύεις θα στο ανταποδίδει με πολύ δηλητηριώδη τρόπο, αν τον ειρωνεύεσαι θα σε εκδικηθεί. Το ίδιο και αν δεν τον αναγνωρίζεις ή δεν τον εκτιμάς τότε δεν θα νιώθει καλά αν δεν σου κάνει κάτι. Αν θεωρεί ότι είναι φοβερός μουσικός ή ότι έχει ταλέντο και αυτό δεν ισχύει μην τον κοροϊδέψεις και ας έχεις νεύρα αλλιώς θα πλάσει εκδίκηση και αν το κάνεις συστηματικά κινδυνεύεις. Γνωρίζω γυναίκες που κορόιδευαν τον ατάλαντο σύντροφο τους και έφαγαν ξύλο. Αφήστε τον να πιστεύει ότι φαντάζετε. Μην του πάτε κόντρα αν δεν επιδέχεται αλήθεια.

2) Ο νάρκισσος συνήθως επιτίθενται και σαμποτάρει μόνο στο ίδιο φύλο ειδικά αν είναι φιλικό ή συγγενικό πρόσωπο. Πατέρας σε γιο, μητέρα σε κόρη, φίλος σε φίλο.

3) Ο νάρκισσος δεν φοβάται, όταν σου λέει δεν φοβάται . Ο νάρκισσος έχει τρεις φόβους, 

α)τον Θεό αν πιστεύει σε αυτόν,

β) να μην συμβεί κάτι και καταστραφεί η εικόνα του και

γ) ο μεγαλύτερος φόβος του νάρκισσου είναι ένας μεγαλύτερος νάρκισσος. Όλους τους άλλους τους θεωρεί χρησίμους για αυτόν γιατί κάπου εξυπηρετούν ή τους θεωρεί άχρηστους και ηλίθιους. Πάνω στο κομμάτι εικόνα θα πω ένα φανταστικό παράδειγμα για να καταλάβουμε καλυτέρα μια φοβία του νάρκισσου. Ας πούμε ότι ένας νάρκισσος δέρνει άσχημα κάποιον γιατί πιστεύει ότι έχει δικαίωμα να δείρει. Αν τον εμποδίσεις μπορεί να ορμήσει και σε εσένα ή να βγάλει σενάριο συνωμοσίας και αργότερα να σε έχει και εσένα στο μάτι. Εσύ μπορείς να πεις βρω έχεις δίκιο αλλά σταματά τώρα, γιατί αυτό μπορεί να σου καταστρέψει την εικόνα σου. ΔΕΝ απειλείς την εικόνα του άλλωστε ποιος είσαι εσύ που απειλείς; Είσαι ένα τίποτα. Χτυπάς στους φόβους του, οι οποίοι μπορεί να είναι ο Θεός, μην χαλάσει η εικόνα του, ή αν φοβάται εσένα. Για να σε φοβάται πρέπει να έχει μπει στην θέση του εξ αρχής από εσένα ή το κατέχεις ή συμβουλεύεσαι έναν καλό ειδικό.

4) Νοιάζονται μόνο για τον εαυτό τους. Αν τους δείχνεις τα προβλήματα σου βαριούνται και ενοχλούνται. Δεν θα ασχοληθούν εκτός και αν υπάρχει κάποιο συμφέρον για αυτόν ή την εικόνα του.

5) Ο νάρκισσος ψυχοπαθής αν κάνει ένα έγκλημα πχ, πετάξει οξύ, ή σκοτώσει πρέπει να μείνει για πάντα στην φυλακή όχι τόσο για το έγκλημα αλλά γιατί θα το ξανά κάνει. Δεν αισθάνονται ότι έκαναν έγκλημα για αυτό είναι χαλαροί και άνετοι μετά το έγκλημα, ίσως ο κύριος λόγος είναι ότι η αμυγδαλή (αδένας του εγκέφαλου) είναι ελάχιστα δραστήρια.

6) Στο νάρκισσο δεν προσπαθείς να του δείξεις ότι είσαι καλύτερος ή ικανότερος, δεν του λες τα λάθη του και τις αδυναμίες του, θα λες μόνο τις δίκες σου σε αυτόν αλλιώς θα σε εχθρεύεται, στο μυαλό του γίνεσαι εχθρός. Ο νάρκισσος είτε γυναικά είτε άντρας λατρεύει να σε βλέπει να εγκαταλείπεις τον εαυτό σου και τα θέλω σου, γιατί σε θέλει κοντά του για να τον εξυπηρετείς να του είσαι χρήσιμος και για να μην τον ξεπεράσεις.

7) Ο νάρκισσος επίπεδου 2-3 και ο ψυχοπαθής χαίρεται να πληγώνει και ο λόγος πάντα σχετίζεται με την εικόνα του.

8) Ο νάρκισσος μπορεί να έχει φίλους ή συνεργάτες και άλλους νάρκισσους αρκεί να είναι ο ανώτερος, ο ισχυρότερος. Δεν μπορεί να έχει φίλιες αληθινές που να κρατούν πολλά χρονιά γιατί διαλύονται επειδή η προτεραιότητα είναι ο εαυτό τους. Δημιουργεί εύκολα παρέες γιατί του αναπτύσσετε μεγάλο ταλέντο στην εξαπάτηση.

   Να σημειώσω το έξης, η εξαπάτηση υπάρχει σε όλες τις μυθολογίες, ήταν η τέχνη των θέων και των ημίθεων ηρώων, η εξαπάτηση δεν είναι κάτι κακό ούτε καλό ή απλά τέχνη. Αν σε εξαπατήσει κάποιος για να σου φάει την περιουσία είναι κακό αν κάποιος σε εξαπατήσει για να σε βγάλει από έναν κακό δρόμο που πήρες στην ζωή σου είναι καλό. Η εξαπάτηση είναι ίσως η ύψιστη τέχνη γιατί πρέπει να κατέχεις πολλές τέχνες και ειδικά την ηθοποιία. Την εξαπάτηση την χρησιμοποιούμε όλοι μας, όταν θέλουμε να πουλήσουμε κάτι, να μην μας καταλάβουν, να πείσουμε κάποιον, να κλέψουμε, να νικήσουμε, να γοητεύουμε. Στους νάρκισσους αναπτύσσετε έντονα η εξαπάτηση χωρίς να το έχουν δουλέψει και την χρησιμοποιούν καθαρά για εγωιστικούς λογούς μόνο. Κερδίζουν πολύ εύκολα αυτούς που έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση και αυτούς που θέλουν να ερωτευτούν.

 9) Κυρίως ο ψυχοπαθής νάρκισσος και ο κοινωνιοπαθής μπορούν να βασανίζουν ανθρώπους και ζώα τόσο ψυχολογικά όσο και σωματικά και να το διασκεδάζουν. ΌΧΙ επειδή είναι κακοί ή επειδή δεν έχουν ψύχη αλλά επειδή δεν έχουν στοιχειώδη ενσυναίσθηση, δεν μπορούν να νιώσουν ότι ο άλλος υποφέρει ότι είναι κακό αυτό που κάνουν, πολλά τμήματα του εγκέφαλου τους δεν είναι ενεργά όπως σε έναν φυσιολογικό άνθρωπο. Ένα πιτσιρίκι μπορεί να γελάσει ή διασκεδάσει που κυνηγά μια κατσαρίδα και μόλις την παγιδεύσει πατάει και την λιώνει. ΕΤΣΙ είναι και ένας ψυχοπαθής νάρκισσος νιώθει καλά έτσι και ο λόγος για ότι κάνει έχει πάντα σχέση με την εικόνα του. Ο κοινωνιοπαθής ότι κάνει δεν είναι μόνο για λογούς εικόνας αλλά και δικών του σεναρίων δικαίωσης. Αυτές τις ιδιότητες της έχει και ένας νάρκισσος επίπεδου 3 αλλά όχι σε τέτοια ένταση, αλλά θα κάνουν τα δικά τους όπως θα σου κρύβουν τα πράγματα σου και αυτοί θα παίρνουν ικανοποίηση μέσα τους που εσύ παιδεύεσαι να τα βρεις. Του αρέσει να κατηγορεί να λέει κουβέντες που τραυματίζουν, είναι ένα είδος εκδίκησης στο μυαλό τους. Π,χ, να πει στη γυναίκα του κακίες και κακοχαρακτηρισμούς.

       Τι πρέπει να κάνουμε;

1) Δεν προσβάλουμε ποτέ το ΕΓΩ του νάρκισσου. Μπορεί να γίνει εξαιρετικά βίαιος. Αν είσαι σε σχέση και θες να χωρίσεις, χώρισε αλλά προσπάθα να φανεί ότι δεν χάνει και τίποτα σπουδαίο που σε χάνει και ότι δεν φταίει αυτός. Έχεις ή δεν έχεις δίκιο αν γίνονται καυγάδες, κουβέντες και συμπεριφορές που τον ξεφτιλίζουν, του ρίχνουν την εικόνα ή θα πλάσει σχέδιο εκδίκησης ή μπορεί να σε πετάξει στα βράχια σε καμία παραλία, ή να σε σαπίσει στο ξύλο.

2) Δεν αφήνουμε τον νάρκισσο να θεωρεί ότι είναι θύμα εξαιτίας μας ή εξαιτίας κάποιου που μας ενδιαφέρει. Όταν θεωρεί ότι είναι θύμα κάποιου καταστρώνει σχέδιο εκδίκησης! Για αυτό πρέπει να το συζητάμε ειδικά αν θέλει ο ίδιος να το συζητήσει. Δεν μπορούμε να ξέρουμε ποτέ και τι θα κάνει για εκδίκηση. Αν είναι ψυχοπαθής ή τρίτου επίπεδου νάρκισσος θα κινδυνεύει κόσμος. Μπορεί να προκαλέσει τροχαίο, να πετάξει οξύ, να βιάσει, να σκοτώσει.

Θα συζητήσεις με τον νάρκισσο. Π,χ, πες ότι σου πηρέ τα πράγματα σου και ότι στα έδωσε ως δώρο δικό του και αυτός νιώθει ότι σε ευεργέτησε και εσύ δεν το εκτίμησες. Εσύ θα συμφωνήσεις ότι σε ευεργέτησε όσο παράλογο και αν ακουστεί και θα του πεις συγγνώμη λάθος μου. Άλλο παράδειγμα, έχει θυμό γιατί νιώθει ότι δεν τον εκτίμησες που σε βοήθησε να πάρεις δίπλωμα οδήγησης, αυτό μπορεί να μην ισχύει, αλλά στο μυαλό του ισχύει το έχει ζήσει με την φαντασία του. Συζήτησε το πρόβλημα αυτό αλλιώς το αίσθημα αδικίας που έχει θα στο κάνει εκδίκηση. Αυτά δεν τα κάνει ο νάρκισσος επειδή είναι τρελός αλλά επειδή πρέπει να διατηρήσει ή να ανεβάσει την εικόνα του και την αυτοεκτίμηση του.

3) Σε όλους τους νάρκισσους και ΕΙΔΙΚΑ στους ψυχοπαθής πρέπει να βάζεις εξ αρχής όρια γιατί θα σε θεωρεί ή αδύναμο ή ηλίθιο και θα θέλει πάντα να σε έχει πιο ελεγχόμενο, θα πατήσει πάνω σε κάθε σου ανάγκη, θα σε εκμεταλλεύεται και περιορίζει όλο και πιο πολύ, θα θέλει να έχει την ζωή σου όπως αυτόν τον βολεύει, για αυτό βάζεις όρια. Πως μια γυναικά βάζει όρια στον άντρα της και αυτός μαζεύετε, κάτι τέτοιο. Τόνιζε έχω και εγώ δικαίωμα, έχω και εγώ θέλω, αυτό δεν θα γίνει.

Εσύ ΠΡΕΠΕΙ να μην εγκαταλείπεις τα δικά σου θέλω. Να μην εγκαταλείπεις ποτέ τον εαυτό σου.


Θεραπεία για τον ναρκισσισμό υπάρχει;
   Φυσικά και υπάρχει και είναι η ψυχοθεραπεία. Ο ψυχοθεραπευτής δεν μας θεραπεύει, άπλα μας δείχνει τον δρόμο και έτσι εμείς σώζουμε τον εαυτό μας. Την ψυχοθεραπεία την κάνουμε για να μην μας επηρεάζουν κάποια πράγματα ή τραύματα ώστε να προχωρήσουμε στην ζωή μας, να έχουμε καλύτερη και πιο βιώσιμη συμπεριφορά σε μια σχέση ερωτική και κοινωνική, αλλά και για να είμαστε καλύτερα εμείς οι ίδιοι. Μπορούν να λυθούν τα αίτια που προκαλούν τον ναρκισσισμό που δημιουργεί προβλήματα, πολλά ψυχολογικά θέματα μπορούν να επιλυθούν με την ψυχοθεραπεία. Άμα θες να μην χωρίσεις με τον νάρκισσο τότε έχε μόνο έναν όρο, να πάτε μαζί για ψυχοθεραπεία, γιατί έτσι θα χτισθούν βάσεις για να έχετε μέλλον ή πιο σωστά ευτυχισμένο μέλλον. Εσύ να πας μαζί του γιατί και εσύ μπορεί να έχεις κάτι και να μη το ξέρεις. Ίσως να έχεις κάτι που να έλκεις εσύ τους ναρκίσσους ή να έλκεσαι και να θες να συνάπτεις σχέσεις με τέτοιους, ίσως γιατί σε ευαίσθητες ηλικίες λάμβανες μηνύματα ότι δεν αξίζεις.. Βέβαια δεν χρειάζονται όλοι ψυχοθεραπεία ο ψυχοθεραπευτής θα το κρίνει αυτό!

Όσο για την ψυχανάλυση αν ξεκινήσει κάποιος ψυχανάλυση πρέπει να την ολοκληρώσει αν την σταματήσει στην μέση είναι σαν να κάνει κάποιος εγχείρηση και ξαφνικά οι ιατροί να φύγουν για πάντα και να πουν στον ασθενή βγάλε τα πέρα μόνος σου, θα γίνει χειρότερα. Ψυχανάλυση σε ανθρώπους άνω των 50 ετών την αποφεύγουμε γιατί δεν το αντέχουν, θα γίνουν χειρότερα, βέβαια αυτό ο ειδικός θα το κρίνει. Γενικά τους μεγάλους ανθρώπους σε ηλικία τους αφήνουμε έτσι όπως είναι. Τους σεβόμαστε τους αγαπάμε όσο μπορούμε και προσέχουμε αν κρίνουμε ότι χρειάζεται.

 Οι ψυχοπαθής νάρκισσοι και οι νάρκισσοι επίπεδου 3 δεν ξέρουν τι σημαίνει λυπήσου με, σταματά, βασανίζομαι, δεν φτιάχνουν τα πράγματα με συζήτηση και αγάπη. Θέλει ειδικό.   Είναι πολύ δύσκολο ως απίθανο να πάει ένας νάρκισσος για ψυχοθεραπεία γιατί αυτός είναι καλά οι άλλοι δεν είναι καλά, έτσι πιστεύει. Φαντάσου εσύ να είσαι καλά και να σου λένε πάμε στο ιατρό, εσύ δεν θα θες, έτσι το βλέπει. Οι καλλιεργημένοι και μορφωμένοι άνθρωποι που είναι νάρκισσοι μπορούν να δεχτούν κάτι τέτοιο και να το δουλέψουν. Ας ξανά αναφερθεί. Αν είσαι σε σχέση με έναν νάρκισσο που παιδεύεσαι πολύ δεν υπάρχει μέλλον πάρα μόνο αν πάει σε ειδικό και ίσως χρειαστεί να πας και εσύ μαζί του, να δεις και γιατί έλκεσαι από ναρκίσσους.

              Πέρα από την ψυχοθεραπεία υπάρχει και άλλη θεραπεία λέγεται Θεός και χριστιανισμός.

Ο νάρκισσος που πιστεύει στο Θεό που αγάπα το Θεό έστω σαν πρόσωπο σαν έννοια και του αρέσει που προσεύχεται θέλει δεν θέλει γίνεται μια καλύτερη έκδοση του εαυτού του, άλλα και να μην γίνει καλύτερος μόνο και μόνο υπό τον φόβο του Θεού που έχει περιορίζεται το κακό που μπορεί να κάνει.

    Όσον αφόρα τον χριστιανισμό βοηθά πολύ στον περιορισμό της ανάπτυξης του ναρκισσισμού γιατί ο χριστιανισμός διδάσκει ταπείνωση δηλαδή ταπεινό φρόνημα, δεν αφήνει τον νάρκισσο να γίνει ποιο νάρκισσος.

Ο χριστιανισμός λέει τους πιστούς του δούλους του Θεού, αυτό θέλει και λίγο σχολιασμό. Ο δούλος είναι αυτός που δουλεύει, είναι αυτός που κάνει δουλείες και πληρώνεται, στην αρχαία Αθηνά πολλοί δούλοι γίνονταν ελεύθεροι μαζεύοντας τον μισθό τους και μετά γίνονταν πολίτες της Αθηνάς. Ο δούλος δουλεύει μόνο για έναν το ίδιο και ο σκλάβος άλλα αυτός δεν θα έχει ποτέ δικαίωμα και μισθό, θα δουλεύει για όσο αντέξει και αν πεθάνει πέθανε. Στις αρχαίες εποχές σχεδόν όλοι ήταν δούλοι κάποιου αφέντη δηλαδή δούλευαν για έναν αφέντη, για αυτό και λεμέ το αφεντικό σου ποιο είναι; Οπότε για να γίνει κατανοητός ο χριστιανισμός στις τότε εποχές έλεγαν ο δούλος του Θεού, ώστε να καταλάβουν ότι ο πνευματικός αφέντης τους θα είναι ένας ο Τριαδικός Θεός και όχι τα είδωλα και οι διάφοροι θεοί. Δηλαδή ο χριστιανισμός Μάλαγα στην γλωσσά τους, αργότερα που έκαψαν οι δούλοι και οι σκλάβοι δεν άρεσε καθόλου στο κόσμο να ακούει ότι είναι δούλος του Θεού. Γιατί είναι και διφορούμενο, από την μια λεμέ, Πάτερ ημών, δηλαδή Πάτερα μας, αλλά να λεγόμαστε και δούλοι. Η λέξη δούλος είναι κατάλοιπο από παλιές εποχές, όπως και η λέξη αφεντικό. Βλέπουμε ανθρώπους να μην δέχονται ο δούλος του Θεού άλλα δέχονται να λένε αφεντικό συνεχεία και όχι εργοδότη. Γιατί όμως ενοχλεί; Γιατί κτυπάει την υπερηφάνεια κτυπάει το εγώ, το κατεβάζει, το ταπεινώνει και αυτό προκαλεί οργή στο εγώ.

   Στις μέρες μας η χριστιανική φράση δούλος του Θεού έχει μια χρησιμότητα, βάζει φρένο στον ναρκισσισμό και στην υπερηφάνεια. Η έλλειψη αγάπης και η πολύ υπερηφάνεια προκαλεί ναρκισσισμό. Ο έντονος ναρκισσισμός δημιουργεί δαιμονικά ιδιοσυγκρασιακά χαρακτηριστικά στον άνθρωπο.

Ο νάρκισσος δεν νιώθει τον πόνο του άλλου και δεν νοιάζεται πάρα μόνο για τον εαυτό του, δεν ζητά συγγνώμη, θέλει όλο και πιο πολύ να τον παραδέχονται, θέλει κοινό και θαυμαστές, δεν δέχεται ότι είναι λάθος στους άλλους και αν ναι είναι όλο δικαιολογίες και κατηγορίες, πρέπει να γίνεται αυτό που θέλει αυτός, θα εκδικηθεί σκληρά όποιον θεωρήσει υπεύθυνο για κάτι που έπαθε, έχει φθόνο, και όσο μεγαλώνει ο ναρκισσισμός τόσο πιο έντονα γίνονται όλα αυτά τα χαρακτηριστικά. Έτσι δεν είναι και τα ιδιοσυγκρασιακά στοιχειά των δαιμόνων; Αν το καλό μελετήσουμε; Και αν το δούμε ακόμα πιο βαθιά θα δούμε ότι οι δαίμονες είναι ψυχοπαθής με παντελή έλλειψη αγάπης. Ίσως σε μερικούς ξινίζει, άλλα αν μπουν στο κόπο να μελετήσουν τους ψυχοπαθής και τους δαίμονες, θα βρουν πολλές ομοιότητες,

 Η κοινωνία μας με τρόπους που δεν συνειδητοποιούμε αυξάνει όλο και πιο πολύ τις ναρκισσιστικές κλήσεις μας. Το φρένο είναι η ταπείνωση! Για αυτό και στον χριστιανισμό είναι σωτήρια η ταπείνωση που διδάσκεται. Ο χριστιανισμός τον λέει δούλο του Θεού δηλαδή αυτός που δουλεύει, δουλεύει μόνο για έναν εργοδότη, και η δουλεία  του είναι να είναι καλός, να κάνει καλό και να μην κάνει κακό ακόμα και αν του κάνουν και να μην κρίνει και υπερηφανεύεται.

   Οι φράσεις δόξα το Θεό, ο δούλος του Θεού, αν το θέλει ο Θεός, να δεχόμαστε το θέλημα του Θεού, επίσης προσκυνήματα και γονατίσματα όλα αυτά δεν αφήνουν τον νάρκισσο να γίνει πιο πολύ νάρκισσος ή πολύ επικίνδυνος ή τουλάχιστον να είναι πιο άκακος σε σχέση με το να μην ήταν χριστιανός γιατί έχει φόβο Θεού. Κάτι που μπορεί να γίνει είναι θρησκόληπτος, όμως ο σοβαρά θρησκόληπτος θα χρησιμοποίει τον χριστιανισμό με έντεχνο τρόπο για να φοβερίζει, να απειλεί, να περιορίζει ή μπορεί όπως λέει και ο λαός να την ψωνίσει πολύ. Δηλαδή ένας νάρκισσος 3 βαθμού επειδή εκ φύσεως του βιώνει τον εαυτό του ως κάτι πολύ σπουδαίο ή άγιο, να νομίζει ότι ανήκει στους 144.000, ότι μιλάει με αρχάγγελους, ότι έχει υπερφυσικά χαρίσματα, ότι βλέπει αγγέλους, ότι όλοι είναι αμαρτωλοί και αυτός άγιος και άλλα διάφορα παρόμοιε.

Αφήστε τον να πιστεύει ότι νομίζει δεν τον πηγαίνουμε κόντρα εκτός και αν θα δεχόταν να πάει για ψυχοθεραπεία είτε μονός είτε μα παρέα. Αν του καταρρίψετε την πιστή και είναι ελεύθερος επειδή εύκολα μπορεί να νιώσει φθόνο μπορεί να φτάσει όχι πολύ δύσκολα στο σημείο να κάνει κακό, όπως να ρίξει δηλητήριο στο φαγητό, να προκαλέσει ατυχήματα, ξαφνικά να σκοτώσει ή να μαχαιρώσει μέχρι θανάτου, και τότε να λέει η γειτονιά ήταν το καλύτερο παιδί δεν είχε δώσει δικαιώματα. Δεν σαμποτάρουμε τα πιστεύω τέτοιων νάρκισσων θρησκόληπτων ούτε κοιτάζουμε να τους βγάζουμε λάθος, άλλωστε δεν ψάχνουν την αλήθεια. Αυτού του είδους ανθρώπων είναι περισσότεροι από όσο φαντάζει. Εδώ θέλει και μια προσοχή, άλλο ο θρήσκος που πηγαίνει κάθε Κυριακή εκκλησία και αγρύπνια και είναι αυστηρός άλλα δεν πειράζει τους άλλους ψυχολογικά ή σωματικά και άλλο αυτός που τους πειράζει. Το πρόβλημα με τους ναρκίσσους είναι ότι πονούν και πληγώνουν τους άλλους.

       Προσωπικά ξέρω ψυχοπαθής ναρκίσσους, ειδικά τον έναν τον έχω ζήσει, είδα ότι  όταν τον κέρδισε ο χριστιανισμός, άρχισε να προσπαθεί να γίνει φτασμένος και εκλεκτός, περιορίστηκε η υπερηφάνεια του και σταμάτησε ας πούμε 80% να ταλαιπωρεί τους εργαζόμενους και συγγενής του, αν έκανε κάποιο κακό είναι ότι έλεγε κακίες για τις οποίες όλοι αδιαφορούσαν και όλα μια χαρά. Σε βάθος χρόνου είδα ότι άρχισε να καλυτερεύει κιόλας. Η ζωή θέλει διπλωματία και διάκριση, αυτό πρέπει να κάνουμε, και όχι να πηγαίνουμε κόντρα σε όλους και να λεμέ αλήθειες (δεν το κάνουμε αυτό σε όλους).

  Από κάτω, οι κίτρινες εικόνες είναι αλήθειες με ειρωνεία που δεν κάνει να λεμέ σε θρήσκα άτομα, γιατί τα βγάζουμε λάθος και τότε στο μυαλό τους φτιάχνουν σχέδια που να γίνει κάτι που θα μας πονέσει.


Πρέπει να προσέχουμε γιατί θα κάνουμε πολλά λάθη καθώς ψάχνουμε να βρούμε τον νάρκισσο.

     Το να έχει κάποιος ένα δυο χαρακτηριστικά που έχει κάποιος νάρκισσος δεν σημαίνει ότι είναι νάρκισσος. Θέλει γνώσεις για να διακρίνεις με σιγουριά αν κάποιος είναι νάρκισσος.

 1) Μπορεί κάποιος να του αρέσει να επιδεικνύετε,  να θέλει αυτός να είναι πάντα πρώτος, να θέλει πολλά like στα social media, να θέλει ανέσεις και ακριβά αμάξια, να έχει μεγαλομανία, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και νάρκισσος.

2) Μπορεί κάποιος να είναι ανασφαλής ή ζηλιάρης και να συμπεριφέρεται πολύ περιοριστικά προς τους άλλους και άδικα να τον λέτε νάρκισσο.

3) Μπορεί κάποιος να μην παραδέχεται τα λάθη του ποτέ επειδή είναι εγωιστής και άδικα να τον λέτε νάρκισσο.

4) Μπορεί κάποιος να έχει μίσος για κάποια ομάδα ανθρώπων ή να τους θεώρει κατώτερους αυτό δεν σημαίνει ότι είναι νάρκισσος.

5) Μπορεί κάποιος να δυσκολεύετε να έχει σταθερές φίλιες για πολλά χρονιά για διαφόρους λογούς, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι νάρκισσος.

6) Μπορεί κάποιος να είναι τσιγκούνης και να μην θέλει να βοηθά κανέναν αυτό δεν σημαίνει ότι είναι νάρκισσος.

7) Μπορεί κάποιος να μην είναι έξυπνος, όμορφος, ευκατάστατος και να έχει ζήλια ή οργή και να έχει έτσι άσχημο χαρακτήρα αυτό δεν σημαίνει ότι είναι νάρκισσος.

8) Μπορεί κάποιος να είναι χειριστικός, διπρόσωπος και να λέει πολλά ψέματα ακόμα και σε σημείο παθολογίας αυτό δεν σημαίνει ότι είναι νάρκισσος, μπορεί να έχει άλλα προβλήματα.

9) Μπορεί κάποιος να είναι  ωραίος ταλαντούχος με αυτοπεποίθηση, πολύ έξυπνος αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κάποιος καμουφλαρισμένος ψυχοπαθής. Υπάρχουν και άνθρωποι με πολλά προνομία.

10) Μπορεί μια μανά ή ένας πατέρας να μην νιώθει αγάπη για το μωρό του, γιατί δεν έχει ακόμα αναπτύξει συναισθήματα γιατί δεν το έχει γνωρίσει, είναι κάτι που συμβαίνει σε νέα άτομα, αυτό δεν σημαίνει πως ο γονιός είναι νάρκισσος. Το να γίνεις γονιός είναι σαν παίρνω την ζωή σου και να της αλλάζω ρολό, να μην ξέρεις τίποτα για αυτόν τον ρολό, και να σου λέω έτσι θα είναι η ζωή σου από εδώ και εμπρός.

11) Μπορεί ο σύντροφος σου να μην νιώθει αγάπη να θέλει να ασχολείται με τον εαυτό του να μην σε έχει σε πρώτη προτεραιότητα, γιατί είναι φιλόδοξος, γιατί έχει κάποιους στόχους, κάποιες έννοιες, να μην έχει έντονα συναισθήματα ακόμα για εσένα, δεν σημαίνει ότι είναι νάρκισσος.

           Προκαλούμε ζημίες με τις λάθος εκτιμήσεις βαφτίζοντας τον καθέναν νάρκισσο.

Όταν διαδίδεις πως κάποιος είναι νάρκισσος κάνεις μια μερίδα ανθρώπων να τον αποφεύγουν ή να είναι επιφυλακτικοί.

Πρέπει να υπάρχουν πολλά και έντονα στοιχειά ότι κάποιος είναι νάρκισσος σε βαθμό που θέλει προσοχή. Μια ζήλια, μια αδιαφορία, μια έκρηξη θυμού, ένας χειριστικός υπαινιγμός οι περισσότεροι μπορούμε να βγάλουμε, δεν γίνεται να βαφτίζουμε τον κόσμο νάρκισσο. Θέλει προσοχή γιατί μπορεί να διώξουμε χρησίμους ανθρώπους από την ζωή μας ή την ζωή των άλλων και να χαλάσουν σχέσεις.

         Πως θα καταλάβουμε όμως ότι κάποιος είναι νάρκισσος αν είναι τόσο περίπλοκο.

Θα έλεγα πως είναι πολύ περίπλοκο να καταλάβεις πως κάποιος είναι νάρκισσος υψηλού επίπεδου ή και ψυχοπαθή. Αυτό είναι δουλεία ενός ειδικού. Υπάρχουν 4 στοιχειά που τον προδίδουν, που τον περιγράφουν, που τον ζωγραφίζουν, πρέπει να τα έχει και τα 4 από λίγο ως πολύ.

  1) Θεώρει τον αετό του κάτι πολύ ιδιαίτερο και σπουδαίο, νιώθει και βιώνει ότι έχει τρομερή δύναμη ως προσωπικότητα, μπορεί να καταφέρει ότι θέλει, μπορεί να νομίζει ότι έχει υπερφυσικές δυνάμεις, και πάρει ακόμα και να μεθά στο μυαλό του από την ανωτερότητα και την υπεροχή που νομίζει ή νιώθει λες και παίρνει ανδρενοχρώμιο (γνωστό ψυχοτρόπο ναρκωτικό του 1970-80). Πολύ λίγοι υπάρχουν αντίστοιχα σαν αυτόν στον κόσμο και πως μόνο με τέτοιους θα ήθελε να κάνει παρέα, άλλα να δεν τους βρίσκω, κάτι τέτοια πράγματα νομίζει και λέει. Είναι αλαζόνας είναι υπερόπτης, και πάντα είναι ήρωας ή θύμα.

  2) Θέλει και διεκδικεί τον θαυμασμό των άλλων (όσο καλά και αν το κρύβει), μπορεί να κάνει και γελοιότητες ή ακρότητες για να το καταφέρει.

  3) Έχει συναισθήματα ζήλιας και φθόνου προς όποιον είναι όντως καλύτερος από αυτόν, ή τον βγάζει λάθος, δεν ανέχεται δεν καταδέχεται, δεν ζήτα συγγνώμη για τα λάθη του γιατί δεν κάνει λάθη, και αν κάνει λάθη κάποιος άλλος θα ευθύνεται, δεν μπορείς να του πεις ότι είναι λάθος, οργίζεται θυμώνει και δεν βγάζεις άκρη. Αν τον βγάλεις λάθος κρατά θυμό. Η ζήλια δεν είναι μόνο στις ερωτικές σχέσεις, θα ζηλεύει και το φαγητό σου θα θέλει και αυτός από αυτό που τρως αν είναι ωραίο, θα θέλει και αυτός να έχει κήπο άμα έχεις και εσύ.

   4) Εκμεταλλεύεται τους άλλους, τους κλέβει, τους κοροϊδεύει, θέλει να ελέγχει, είναι παρτάκια, και εγωιστής, πάντα πρέπει από ότι γίνεται να έχει κέρδος, καλοπέραση κάποιο συμφέρον. Μπορεί να νιώθει ότι σε ευλόγησε με το να προσφέρει μια πολύ απλή εξυπηρέτηση και να σε θεώρει αχάριστο γιατί του χρωστάς πολλά. Γενικά νιώθει και πιστεύει ότι αξίζει πολλά δεν είναι σαν τους άλλους, οι άλλοι είναι ανόητοι, αδύναμοι, ανίκανοι ή χρήσιμοι.
  Υπάρχουν δυσκολίες μερικές φόρες για να τους καταλάβεις, πχ, αν μια πλούσια γυναικά κάνει σχέση με έναν που ήταν φτωχός (και είναι νάρκισσος) παίρνει αυτό που θεώρει ότι αξίζει, δηλαδή πλούσια ζωή, θα είναι σαν μια τέλεια σχέση η σχέση γιατί ξέρει τι να κάνει ή πώς να χειρίζεται, υπάρχουν μηχανισμοί που τον βοηθούν. Αν ξαφνικά του πει ότι θα είμαστε φτωχοί πλέον και αυτός βρει άλλη εύπορη έχει χωρίσει επιτόπου και χωρίς τύψεις, θα είναι όλα μέσα του σαν να μην είχε καν σχέση. Αλλιώς όλα θα φανούν με τον καιρό.
 Άλλο παράδειγμα, μια γυναικά νάρκισσος τα έχει σχέση με έναν ωραίο άντρα, αν εμφανιστεί ένας πιο ωραίος άντρας στην ζωή της, αυτή θα τα συγκρίνει όλα και αν την συμφέρει ο νέος άντρας, θα χωρίσει αυτόν που έχει, χωρίς καμία μα καμία τύψη.



Συνοψίζοντας.

Ίσως όλες αυτές οι πληροφορίες να είναι πολλές και να είναι δύσκολο να τις συγκρατήσουμε, για αυτό ας κρατήσουμε οπωσδήποτε αυτή την παράγραφο γιατί μπορούν να σωθούν ζωές.

     Ο νάρκισσος αγαπά δυνατά μα για λίγο μετά θα θέλει άλλο σύντροφο  και με την πρώτη ευκαιρία θα τον βρει και ο λόγος είναι γιατί αγάπα τον εαυτό του και τους σκοπούς του, ούτε τον επόμενο σύντροφο θα αγαπήσει. Εσύ αν είσαι εγκλωβισμένος-η σε μια σχέση ερωτική ή συγγενική αν θες να είναι πιο βιώσιμη η κατάσταση, θα τον επικροτείς, θα τον, θαυμάζεις και θα τον εξυπηρετείς (όπως να του φέρει ένα ποτήρι νερό, όχι σαν δούλος-α) και δεν θα του τονίζεις τα λάθη του πάρα μόνο τα δικά σου αν χρειαστεί, δεν εξελίσσεσαι και δεν γίνεσαι καλύτερος από αυτόν αλλιώς θα στρέφεται εναντίον σου, δεν θα διεκδικείς το δίκιο σου στις διενέξεις και δεν θα το βρεις αν αυτός πρόκειται να βγαίνει λάθος. Αλλιώς θα σε εχθρεύεται γιατί του στερείς την εικόνα την ηδονή ότι είναι κάτι φοβερό και έτσι μπαίνεις σε κίνδυνο! Γιατί κάνει σχέδια εκδίκησης. Αν είναι γονιός σου δεν θα πάρεις πραγματικά πραγματικά αγάπη γιατί δεν μπορεί να την δώσει.  Τον αληθινά τοξικό γονιό τον ξεκόβεις! Μόνο αν χρειαστεί μια βοήθεια τυπικά του την δίνεις και κρατάς αποστάσεις για πάντα, εκτός και αν έχει αλλάξει δηλαδή έχει θεραπευτεί.

Ότι σχέση και αν έχεις με ένα νάρκισσο να ξέρεις πως νοιάζεται μόνο για τον εαυτό και αυτός θα είναι η προτεραιότητα του και είναι πολύ σκληρό να το αποδεχτείς, δεν δέχεται να πέσει η υπόληψη ή εικόνα του και αγάπη δεν θα πάρεις και αν ναι δεν θα είναι από την κάρδια του. Δεν θα δοθεί αν δεν παίρνει περισσότερα.    Ο νάρκισσος ή θα πάει σε κάποιον σοβαρό ψυχοθεραπευτή ή βρες τρόπο να ξεκόψεις και να φύγεις, και αν γίνεται γρήγορα. Αν είναι δύσκολο να χωρίσεις ζητάς συμβουλή ειδικού.

   Εσύ όμως ΔΕΝ ΘΑ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ σου θα βάζεις όρια, έχω και εγώ δικαίωμα, ΌΧΙ αυτό δεν θα γίνει, να μάθει μέχρι που τον παίρνει, σαν την σύζυγο που βάζει όρια στον άντρα της και είναι ακάθεκτη και αυστηρή, πχ, δεν θα πας με την φίλη σου 3 ήμερη εκδρομή οι δυο σας, τόσο απόλυτη. Σαν την γυναικά που βγάζει παντόφλα, αλλιώς θα σε καβαλήσει ολοσχερώς. Ο νάρκισσος σε ζυγίζει, βάζε όρια, για να μάθει τα όρια σου.

     ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ οι νάρκισσοι πολύ εύκολα παρεξηγούνται, θίγονται και πληγώνονται, έτσι νοιώθουν ότι μπορούν και δικαιούνται να εκδικηθούν, κάτι να πουν ή να κάνουν που να πονέσει. Ο νάρκισσος πάντα θέλει να έχει δίκιο πάντα είναι κάποιος φοβερός ή πολύ αδικημένος, είναι συνεχεία ήρωας ή θύμα, και έχει δίκιο και οι άλλοι φταίνε κάπου ή είναι ηλίθιοι, αλλιώς δεν θα νιώθει καλά.

    Εσύ παρατηρώ τον χαρακτήρα του και συμβουλέψου έναν ειδικό. Ένα τολμηρό ως πολύ τολμηρό πείραμα που μπορείς να κάνεις, είναι να του δώσεις να διαβάσει αυτό το άρθρο. Αν το θεωρήσει μεγάλη βλακεία, βρίζει και κοροϊδεύει, αποκλείει κάθε πιθανότητα να το συζητήσετε για λίγο όχι πολύ, ή αν θυμώσει πολύ, τότε να μπεις σε σκέψεις... δηλαδή αν είναι να τον παντρευτείς αυτόν τον άνθρωπο ξανά σκέψου. ΑΝ θεωρήσεις ότι είναι κακή ιδέα να δείξεις το άρθρο αυτό ή κάποιο παρεμφερές ΤΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ!.

      Το άρθρο αυτό δεν έχει κάτι μαγικό, άπλα παρουσιάζει τον ναρκισσισμό. Ο νάρκισσος δεν ανέχεται άσχημη εικόνα για τον εαυτό του ακόμα και η αλήθεια να είναι.

    Ο νάρκισσος δεν είναι ο κακός που πρέπει να πεθάνει, υπάρχουν πολλοί κακοί που δεν είναι νάρκισσοι. Ο νάρκισσος είναι τραυματισμένος ψυχικά είναι ένα θύμα (όπως είμαστε όλοι μας λίγο ως τελείως σε αυτόν τον σκληρό κόσμο), είναι το παραμελημένο παιδί που δεν δέχτηκε αγάπη και έτσι αγαπά τον εαυτό του, είναι το παιδί που υπερεκτιμήθηκε η αυτοπεποίθηση του από γονείς που το κακόμαθαν, . Εσύ πρέπει να μάθεις να αξιολογείς την κατάσταση κίνδυνου στην ζωή και να κίνησε διπλωματικά και έξυπνα και αυτές οι πληροφορίες του άρθρου μπορεί να φανούν πολύ χρήσιμες.

     Χονδρικά χονδρικά να κρατάς πολύ μικρό καλάθι και να υποπτεύεσαι πολύ τους ανθρώπους, που είναι όλο θύματα ή ήρωες ή εναλλάξ, που μιλούν πολύ για τον εαυτό τους, που παρουσιάζονται ως κάτι πολύ φοβερό και μοναδικό ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ, που δεν τολμάς να τους υποδείξεις λάθη (ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ)  τους και αυτούς που είναι πολύ θρησκόληπτοι. Αυτού που παρεξηγούνται και προσβάλλονται εύκολα, που δεν θέλουν να δίνουν αν δεν πάρουν, που ανταποδίδουν το παραμικρό κακό, που δεν μπορούν ποτέ και σε κάμα περίπτωση να ανεχτούν ειρωνεία ή πείραγμα χιούμορ με ειρωνεία όσο καλή και χρόνια γνωριμία και αν έχετε. Αν εκνευρίζονται επειδή είσαι σε καλύτερη μοίρα ή γιατί προοδεύεις γοργά,  αν τους απορρίψεις σε βρίζουν και σε μειώνουν! Μην επενδύεις τον εαυτό σου σε τέτοιους ανθρώπους όχι μόνο σαν σχέση άλλα και σαν επαγγελματική συνεργασία. Φεύγε! Εκτός και αν έχεις γνώσεις και είσαι διπλωμάτης και αξίζει να ασχοληθείς. Το να γνωρίζεις όλα όσα αναγράφονται εδώ λέγεται πρόληψη.     ΑΝ κάποιος έχει ΌΛΑ όσα αναφέρθηκαν και σε έντονο βαθμό πολύ πιθανόν να είναι ψυχοπαθής νάρκισσος, και θα πρέπει οπωσδήποτε να συμβουλευτείς έναν ειδικό, οπωσδήποτε. Η παράγραφος αυτή προφανώς αναφέρετε για άτομα που είναι νάρκισσοι 2 επιπέδου και πάνω.


Μια ελπίδα. Μια παράγραφος για τους λίγους για τους τρελούς.

   Αν δεν υπήρχε ναρκισσισμός ο κόσμος θα ήταν πολύ καλός και ανθρωπινός. Η αιτία που ο κόσμος μας έχει πολύ κακότητα, εγωισμό, αρπακτικότητα, και είναι τόσο σκληρός που δεν συμπονά είναι γιατί είναι ναρκισσιστικός, η κοινωνία έτσι όπως είναι δομημένη διεγείρει τα γονίδια που είναι υπεύθυνα για τον ναρκισσισμό. Το ποσό νάρκισσος θα γίνει κάποιος είναι και θέμα DNA και ειδικά το να γίνεις ψυχοπαθής νάρκισσος γιατί απαιτείτε 50% DNA και 50% να έχεις άσχημα βιώματα και παιδαγώγηση για να γίνεις ψυχοπαθής. Όσο πιο υψηλό το επίπεδο του ναρκισσισμού τόσο πιο λίγοι είναι, δηλαδή ποιο πολλοί είναι οι νάρκισσοι επίπεδου 2 πάρα οι επίπεδου 3 και οι ψυχοπαθής είναι λιγότεροι.

        Ας δούμε λίγο το DNA για να καταλάβουμε ποια είναι η ελπίδα.

 Το μισό μας σχεδόν DNA ασχολείται με εντολές και το άλλο με την χημεία και την δόμηση μας. Όμως το μέρος του DNA που είναι υπεύθυνο για τις συχνότητες και τις εντολές δέχεται μεγάλη αδιαφορία από την επιστημονική κοινότητα ή δεν ανακοινώνουν πράγματα για αυτό. Μέσα μας έχουμε πληροφορίες από τουλάχιστον τις τελευταίες 12 γενιές μας, όταν γεννιόμαστε με μπλε ματιά και μετά μας γίνουν μαύρα ή πράσινα,, ή όταν έχουμε ξανθά μαλλιά και μετά μας γίνουν μαύρα, ή είμαστε άσχημοι μικροί ως έφηβοι και μόλις μεγαλώσουμε ομορφαίνουμε ή ασχημαίνουμε πιο πολύ είναι όλα θέμα γονίδιων. Τα γονίδια μας έχουν πληροφορίες πολλών ειδών μαλλιών, ματιών, εμφάνισης, ύψους, ικανοτήτων. Το πώς θα γίνουμε τελικά εμφανισιακά εξαρτάται από το DNA που ασχολείται με τις συχνότητες γιατί αυτό δίνει σήμα στο DNA που χτίζουν και υλοποιεί τα σχέδια τα όποια λαμβάνει με συχνότητες. Άμα εγώ έχω γονείς ψηλούς και εγώ βγω κοντός, ενώ είμαι κοντός κυοφορώ μέσα μου την πληροφορία του ψηλού, αν με κάποιον τρόπο μπορούσα να επηρεάσω το DNA που ασχολείται με τις συχνότητες να δώσει εντολή ύψους στο DNA που ασχολείται με την υλοποίηση, αν γίνει τότε εγώ θα ψήλωνα και ας είμαι κοντός και ας είμαι και 80 ετών. Αν εγώ είχα γονείς και παππούδες ή μόνο προπαππούδες καλλιτέχνες και εγώ δεν βγω με καλλιτεχνικές κλήσεις, αν έδινα εντολή με κάποια τεχνολογία στο DNA που ασχολείται με τις συχνότητες να δώσει εντολή στο DNA που ασχολείται με την υλοποίηση, εγώ θα γινόμουν καλλιτέχνης γιατί θα ενεργοποιούνταν -υλοποιούνταν η πληροφορία που ΕΧΩ και είναι αδρανή.

Πως όμως μπορούμε να επηρεάζουμε το DNA που ασχολείται με τις συχνότητες ώστε να προκαλούμε πνευματικές και σωματικές αλλαγές που θα θέλαμε; Ο ποιο ξεκάθαρος και ουσιαστικός τρόπος θα ήταν μια τεχνολογία που την ονομάζω ελπίδα οι άλλοι τρεις τρόποι είναι η ομοιοπαθητική, τα ανθοϊάματα και το πάθος.

   1) Αυτή την στιγμή η τεχνολογία είναι σε έναν επίπεδο οπού αν συνεργαστούν επιστήμονες της γενετικής, βιοπληροφορικής, βιολογίας, ηλεκτρονικής και κβαντικοί φυσικοί μπορούν να φτιάξουν μια τεχνολογία που να βρίσκει σήματα και πληροφορίες που έχουμε στο DNA μας και να επηρεάζει ανάλογα το DNA και αυτό να εκφράζεται. Σε αυτήν την εποχή δεν λείπει αυτή η τεχνογνωσία, λείπει η εστίαση και η μελέτη για κάτι τέτοιο. Έχω δει μηχανήματα που υπάρχουν στο εμπόριο να βρίσκουν φοβίες, παθήσεις, ψυχολογικά θέματα, τα όποια ίσχυαν στους ανθρώπους αυτούς γιατί τους γνώριζα. Ήταν στα ματιά μας σαν να ήταν μια τεχνολογία μάντης στο κομμάτι της υγείας και έγιναν πειράματα και με άλλους ανθρώπους. Όλο αυτό με την τεχνολογία ίσως μοιάζει πολύ ονειροπόλο ότι θα μπορούσε να αλλάζει την γενετική έκφραση του DNA και να έχουμε τα καλυτέρα σωματικά και πνευματικά πλεονεκτήματα της γενετικής μας κληρονομίας. Άλλα κρατήστε το αυτό ως κρατούμενο για τις παρακάτω σειρές.

  2) Η ομοιοπαθητική ίσως είναι η πιο σπουδαία επιστήμη που υπάρχει στο τομέα της υγείας και της ψυχολογίας. Αυτό που είπα στους περισσότερους θα προκάλεσε πολύ γέλιο και έχουν δίκιο γιατί η ομοιοπαθητική αποτυγχάνει συνεχεία. Ο λόγος που αποτυγχάνει η ομοιοπαθητική είναι γιατί είναι τρομερά δύσκολο να βρεθεί το κατάλληλο ομοιοπαθητικό για την κάθε περίπτωση ανθρώπου και ασθένειας. Έτσι δεν βλέπει βελτίωση ο ασθενής για αυτό και περιγελάτε η ομοιοπαθητική. Αν βρεθεί το κατάλληλο ομοιοπαθητικό και η κατάλληλη δυναμοποίηση που πρέπει τότε όντως γίνονται θαύματα, βγαίνουν μαλλιά, θεραπεύονται σοβαρές ακόμα και αθεράπευτες ασθένειες, φεύγουν σιγά σιγά ψυχολογικά προβλήματα, και αν είσαι υγιής σωματικά και ψυχικά και βρεθεί το κατάλληλο ομοιοπαθητικό για εσένα, βλέπεις βελτιώσεις μεγάλες όπως να δεις σε δυο χρονιά αυτοβελτίωση που θα έβλεπες σε 20 χρονιά διαλογισμού και σοβαρής αυτοβελτίωσης. Ομοιοπαθητική κάνουν μοναχοί και στην Ρωσία και στο Άγιο Όρος και σε μερικά μοναστήρια στο Θιβέτ. Δεν είναι μαγεία ή δαιμονική τέχνη η ομοιοπαθητική όπως λένε μερικοί ιερείς, βέβαια από την μια δικαιολογούνται λίγο γιατί αυτά ξέρουν αυτά λένε άλλα και γιατί ο ομοιοπαθητικός ρωτά και πράγματα για τον χαρακτήρα μας αλλά και ερωτήσεις όπως την ημερομηνία γέννησης και έτσι το συνδέουν με παγανισμό, σαμανισμό και αλχημεία και άλλα διάφορα, απλά φοβούνται κάτι που δεν μπορούν να βρουν αυτοί λογική πως δουλεύει η ομοιοπαθητική. Ούτε ένας σύγχρονος άγιος χριστιανός οποιασδήποτε χώρας δεν κατηγορεί ή απαγορεύει την ομοιοπαθητική ή έλεγε ότι είναι μαγεία. Δυστυχώς τα μόνα μέσα που έχουμε για να βρούμε το σωστό ομοιοπαθητικό είναι σύνθετα και μακροσκελή ερωτηματολόγια για να βγει ένα ιστορικό ώστε να βρούμε το σωστό ομοιοπαθητικό που και πάλι είναι αμφίβολο ότι βρήκαμε το σωστό και αν το πρόβλημα είναι χρόνιο θέλει μήνες για να φανεί αν όντως ήταν το σωστό. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν θεραπεύουν γιατί κάτι έχουν μέσα τους κάποια ουσία, άλλα γιατί έχουν μέσα τους αποθηκευμένες δονήσεις οι οποίες επηρεάζουν το DNA που ασχολείται με τις δονήσεις το όποιο δίνει διαταγές στο DNA που υλοποιεί.

  Θέλω να καταλήξω στο ότι μια τεχνολογία που να επηρεάζει το DNA μας και να εκφράζονται να υλοποιούνται οι καλύτερες εμφανισιακές και πνευματικές κλήσεις που έχουμε κληρονομικά να μην μπορεί να φτιαχτεί, άλλα σίγουρα μπορεί να φτιαχτεί μια τεχνολογία που να μας βρίσκει ποιο ομοιοπαθητικό χρειαζόμαστε. Ήδη υπάρχει τεχνολογία που να μας λέει ποιούς τροφές δεν κάνει να τρώμε διαβάζοντας το σώμα μας, χωρίς να έχουν γίνει γενετικά τεστ. Μπορεί να φτιαχτεί μια συσκευή που να βρίσκει ποιο ομοιοπαθητικό μας ταιριάζει. Αυτό αν γίνει θα μπορούμε να έχουμε μια ανθρωπότητα, πιο έξυπνη, πιο όμορφη εμφανισιακά, με καλύτερη υγεία, με πολύ μειωμένο ναρκισσισμό και ψυχολογικά προβλήματα και φοβίες, μια ανθρωπότητα που κάθε λίγα χρονιά θα γίνεται όλο και πιο ικανή, δεν λέω πως θα ήταν κοινωνία αγγέλων, άλλα σγουρά δεν θα ήταν τόσο κακιά και κυρίως προβληματική. Το ξανά λέω δεν μας λείπει η τεχνογνωσία!    Αυτό όμως θα είχε ένα κόστος! Οι ομοιοπαθητικοί δεν θα ξανά είχαν δουλεία, οι γιατροί πολύ μειωμένη δουλεία το ίδιο και οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί και κατά συνέπεια και οι ασφαλιστικές στο κομμάτι υγεία.

   3) Για τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι η ομοιοπαθητική είναι σατανισμός, υπάρχουν τα ανθοϊάματα, τα ανθοϊάματα είναι αποστάγματα λουλουδιών που έχουν μέσα τους ενεργειακές πληροφορίες από τα άνθη οι οποίες επηρεάζουν την ψυχοσύνθεση του ανθρώπου, δεν υπάρχει αρνητική επίδραση με τα ανθοϊάματα , το χειρότερο που μπορεί να γίνει είναι να μην δει τίποτα, μπορεί κάποιος να πάρει μέχρι 7 ανθοϊάματα, πρέπει να πάει σε κάποιον ειδικό γιατί αυτός θα ξέρει να δείξει σωστά ποια κάνουν. Πέρα από τα ανθοϊάματα του Μπαχ, υπάρχουν και άλλα όπως του Πήγασου, Αμερικανικά, Αυστραλιανά, Mountain Fox, ορχιδέες. Αυτά δεν είναι γνωστά γιατί ο κόσμος δεν θέλει να εξελίσσετε, δεν θέλει να μάθει και άλλα, δεν αναζητά το ισχυρότερο. Τα ανθοϊάματα βγάζουν τις φοβίες, ανησυχίες, αδυναμίες ψυχολογικές, είναι ιδανικά για πονεμένους, φοβισμένους, χτυπημένους ανθρώπους από την ζωή και τον ναρκισσισμό των άλλων. Είναι ιδανικό κάποιος να αναζητήσει για ψυχολόγο που ασχολείται και με τα ανθοϊάματα, μπορεί να βοηθηθεί πολύ. Για παράδειγμα είχα μια γνωστή που μου έλεγε: έβλεπα σκοτεινό δωμάτιο και έτρεχα από φόβο, πάντα κοιμόμουν με ανοιχτό φως, όλο αυτό μου προκαλούσε προβλήματα γιατί και φοβόμουν και τσακωνόμουν με τον άντρα μου, μετά από 7 μήνες με ανθοϊάματα δεν φοβάμαι τα σκοτάδια μου είναι αδιάφορα. Ακόμα και αν κάποιος που έχει ψυχολογικά προβλήματα με τα ανθοϊάματα δεν γίνει τελείως καλά, σίγουρα θα γίνει καλυτέρα από ότι ήταν.

   4) Το πάθος είναι μια εμμονή συναισθημάτων για κάτι, το πάθος κινητοποιεί την πιστή και εμάς ολόκληρους, το πάθος χωρίς αμφιβολία και φόβο μπορεί να κάνει θαύματα. Έχω δει ανθρώπους να νικούν καρκίνο και εθισμό με ηρωίνη επειδή είχαν για κάτι πολύ έντονο πάθος ήθελαν να ζουν για κάτι. Αυτή η ενεργεία κινητοποιεί το DNA που ασχολείται με τις συχνότητες. Ο σύγχρονος άνθρωπος έχει μέτριο πάθος, επειδή θέλει πολλά διαφορετικά και τα θέλει όλα ή δεν ξέρει τι θέλει.

    Όλα όσα έγραψα δεν είναι ρομαντικές φαντασιώσεις, είναι παρατηρήσεις και εμπειρίες με ανθρώπους και ταξίδια. Η ελπίδα λοιπόν είναι κάποιοι άνθρωποι που είναι επιστήμονες να φτιάξουν μια τεχνολογία που να διεγείρει την έκφραση των καλύτερων χαρακτηριστικών μας και όχι των αρνητικών, κάτι που κάνει η σημερινή κοινωνία. Αν πάλι δεν μπορεί κάτι τέτοιο να φτιάξουν οι επιστήμονες μας η ελπίδα δεν χάνεται γιατί σίγουρα μπορεί να φτιαχτεί μια τεχνολογία που να υποδηλώνει το ομοιοπαθητικό που πρέπει για τον καθένα. Πληροφοριακά να πω πως τα ομοιοπαθητικά είναι πάνω από 40.000.


ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Αυτό δεν είναι ένα άρθρο για τον ναρκισσισμό άλλα είναι ένα αρχείο μελέτης δηλαδή το διαβάζουμε και άλλες φόρες για να καταλάβουμε πράγματα που τώρα αδυνατούμε και παράλληλα δημιουργούμε δικές μας προσωπικές σημειώσεις. Έφτιαξα δίκες μου μονάδες μέτρησης ναρκισσισμού (επίπεδο 1-3) και δικούς μου όρους όπως αυτό-τοξικός, μάγος νάρκισσος, και άλλα διάφορα που έγραψα για να κάνω πιο αντιληπτά μερικά πράγματα. Για αυτό άλλωστε φτιάχνουμε όρους και μονάδες μέτρησης για να κατανοούμε καλυτέρα πράγματα που έχει ο κόσμος μας και να κινούμαστε καλυτέρα σε αυτόν.

Αυτό το αρχείο μελέτης το  έφτιαξα με σκοπό άνθρωποι που κινδυνεύουν και δεν το ξέρουν να μπορούν να διακρίνουν καλυτέρα ανθρώπους που νομίζουν ότι είναι ο άνθρωπος τους. Θα πρότεινα επίσης να κάνετε έρευνες για κοινωνικές ταινίες και ταινίες με ναρκίσσους χαρακτήρες εφόσον είναι διαβασμένο το άρθρο αυτό, όλο αυτό θα οξύνει την διάκριση. Όσοι δεν είμαστε νάρκισσοι ας μην νιώθουμε ότι είμαστε ανώτεροι γιατί έχουμε άλλες ατέλειες. Ένας νάρκισσος αν θεραπευτεί μπορεί να αποδειχθεί ένας φοβερός και ικανός άνθρωπος.  Πηγή των πληροφοριών για να φτιαχτεί αυτό το άρθρο είναι από τα βιβλία Narcissists Exposed του Drew keys και το  Don't you know who I am? του Armani Durvasula και κυρίως πληροφορίες από δικά μου βιώματα και κοντινών μου πρόσωπων που έτρεχαν χρονιά σε ειδικούς για να βγάλουν άκρη.

 

Ο αρθρογράφος αυτού του άρθρου δεν είναι αρμόδιος σύμβουλος ψυχικής υγείας απλά θεωρεί χρήσιμο οι πληροφορίες αυτές να διατίθενται. Οποιαδήποτε ακολουθία αυτών σημαίνει ότι αναλαμβάνετε πλήρως την ευθύνη της απόφασης σας, και συνίσταται να συμβουλευτείτε κάποιον εγκεκριμένο ειδικό.



1 σχόλιο:

  1. Είχα καιρό να μπω στο σάιτ σου, μπήκα σήμερα και βρήκα άλλο ενσ άρθρο διαμάντι όπως αυτά που μας έχεις συνηθίσει. Μη σταματήσεις ποτέ νσ γράφεις και νσ έρευνάς γιατί για εμάς που έχουμε έντονο ενδιαφέρον για όλα αυτά από μικρά παιδιά, άτομα σαν εσένα σημαίνουν πολλά. Ελπίζω κάποια στιγμή να ασχοληθείς με τη θεωρία του prison planet και τους Γνωστικους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή