Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Τρώγοντας αποκρυφιστικά αλλά και ο πραγματικός σκοπός της νηστείας

Στην αρχαιότητα οι επιστήμονες του πνεύματος και οι μύστες παρατήρησαν πως ο εξαντλημένος πεινασμένος άνθρωπος όταν ξαφνικά έτρωγε, ανακτούσε δυνάμεις πριν καν καταπιεί καλά καλά, πριν καν χωνέψει. Πως είναι αυτό δυνατόν;

Οι τροφές πέραν από τις θρεπτικές ουσίες το οξυγόνο το DNΑ έχουν και αιθέρα. Ο αιθέρας ή αλλιώς η αιθερική ενέργεια είναι μια μορφή ύλης και ενέργειας που βρίσκεται μέσα έξω και ανάμεσα σε κάθε μόριο ή άτομο της ύλης, και ζωοποιεί την ύλη, της δίνει κίνηση,όλο το σύμπαν είναι μέσα σε έναν ωκεανό αιθερικής ενέργειας. Αυτή την ενέργεια οι αρχαίοι Έλληνες την λένε αιθερική-αιθήρ-αιθέρα γιατί είναι σαν αιθέρας, οι ανατολίτες την λένε τσι ή πράνα και οι δυτικοί ζωτική ενέργεια. Αυτή η ενέργεια απορροφάτε τρομερά με το στόμα μας, το στόμα μας πέρα από ένα στόμα είναι και ένα αιθερικό στομάχι. Όταν είσαι εξαντλημένος και πίνεις ένα χυμό ή τρως κάτι με το που μπεί στο στόμα η τροφή αμέσως νιώθει μια ανάταση το σώμα. Πριν χωνέψεις πριν καν φας καλά καλά νιώθεις ανάταση. Αυτό γιατί απορροφά την αιθερική ενέργεια της τροφής. Η τροφή με την μεγαλύτερη ενέργεια είναι η ωμή πανίδα(φρούτα, λαχανικα, σπόροι, καρποί) όταν μια τροφή βράζεται ψήνεται ή στη χειρότερη τηγανίζεται χάνει μεγάλο μέρος της αιθερικής ενέργειας που μπορεί να απορροφήσει το σώμα, τότε αυτή η τροφή επειδή βρίσκεται μέσα σε ένα ενεργειακό σώμα(το σώμα μας) απορροφά ένα μικρό μέρος από την δική μας ενέργεια. Φυσικά κάποιες τροφές όπως οι φακές θέλουν βράσιμο δεν γίνεται αλλιώς αυτό δεν σημαίνει πως είναι ακατάλληλη τροφή αλλά ας υπάρχει και κάποιο λαχανικό ή φρούτο στο γεύμα.


Η διατροφή υπό το πρίσμα της μεταφυσικής.
Δεν έχουμε μόνο ένα σώμα αλλά πολλά, τα οποία είναι τα σώματα-οχήματα που έχει ενδυθεί η ψυχή για να ζήσει στις άλλες διαστάσεις όπου και εκεί θα πεθάνει και θα συνεχίσει. Αυτά τα σώματα έχουν και αυτά φθορά αλλά δεν έχουν τις απαιτητικές ανάγκες του φυσικού σώματος,όμως έχουν και αυτά κάποιες διατροφικές ανάγκες,οι οποίες μπορούν να καλυφθούν τρώγοντας με κάποιες συγκεκριμένες τεχνικές,που αν το κάνουμε έχουμε μεγαλύτερη ενέργεια. Έχουμε και άλλα σώματα που δονούνται στο ρυθμό-δονήσεις των άλλων διαστάσεων και έτσι δεν μπορούμε να τα δούμε με τα φυσικά μας μάτια έτσι λοιπόν και οι τροφές έχουν και αυτές και άλλα σώματα αντίγραφα τα οποία δεν μπορούμε να δούμε. Έχουν 2 σώματα οι τροφές ένα αιθερικό(είναι ο ενδιάμεσος 3 και 4 διάστασης) και ένα αστρικό(4 διάσταση)αντίγραφο. Το αστρικό αντίγραφο καθώς και η αστρική ύλη που αποτελείτε είναι μια μορφή αιθερικής ενέργειας με πολύ πιο μεγάλη ενέργεια και δυνατότητες.
     Εμείς έχουμε 7 σώματα, όχι ένα σώμα και ψυχή όπως μας είπαν, μπορεί να φαντάζει γελοίο ή τρομακτικό γιατί μας έχει σκεπάσει το βαρύ πέπλο του υλισμού, αλλά τουλάχιστον για το αιθερικό, αστρικό και νοητικό μπορούμε να πάρουμε απόδειξης και ένδειξης της ύπαρξης τους με αποκρυφιστικές ασκήσεις και τεχνικές, αρκεί ο άνθρωπος να είναι έτοιμος για κάτι τέτοιο ώστε να μην τραυματιστεί ψυχολογικά. Τα 7 σώματα μας και μια πολύ επιφανειακή περιγραφή τους:
1 ΦΥΣΙΚΟ   (είναι το θνητό υλικό σώμα μας)
2 ΑΙΘΕΡΙΚΟ (Δίνει ζωή στο σώμα μας,ρευστό ρεύμα πολύ υψηλής συχνότητας όπου παίρνει μορφή βάση του μαγνητισμού και μορφή σώματος μας,όπως το νερό σε ένα βάζο, όταν πεθαίνουμε περιφέρεται σαν να είναι το φάντασμά, ώσπου να σβήσει)
3 ΑΣΤΡΙΚΟ (Έδρα των ψυχικών και υπερφυσικών δυνάμεων, το όχημα για εξωσωματικές εμπειρίες ,επικοινωνίες με πνεύματα,ζει σε παράλληλες καταστάσεις της πραγματικότητας είτε κολάσεις είτε παραδείσους)
4 ΝΟΗΤΙΚΟ (Έδρα υπερφυσικής νόησης, μπορείς ακόμα να φτιάξεις πράγματα και να εμφανιστούν στον φυσικό κόσμο,γενικώς το όχημα όπου ζεις σε έναν παράδεισο, σε ένα κόσμο χωρίς κακό(σχεδόν) με απεριόριστες δυνατότητες )
5 ΑΙΤΙΑΤΟ (Μόλις πεθάνει αποσυντεθεί και το νοητικό σώμα όλα καταγράφονται εκεί όλα όσα έκανες και αυτό το σώμα θα ορίσει(είναι κύριος παράγοντας) την επόμενη ενσάρκωση αν χρειάζεσαι, αν όχι συνεχίζεις σαν μικρός θεός σε άλλα επίπεδα, ή αν πρέπει να παραταθεί η ζωή σε αυτό το επίπεδο, γενικώς πλήρης σοφία και κατανόηση για πράγματα που ούτε καν κατανοούμε)
6 ΒΟΥΔΙΚΟ (Είναι το σώμα του λόγου,όπου ο λόγος σου και μόνο θα μπορεί απλά να δημιουργεί όπως ο Θεός ως ένα βαθμό όμως)
7 ΑΤΜΙΚΟ (από την λέξη άτμα που σημαίνει το ελάχιστο,το πιο αιθερικό και δυνατό σώμα, σχεδόν δεν ξέρουμε τίποτα και ούτε έχει αναφερθεί κάτι αξιοσημείωτο)
    ΨΥΧΗ δηλαδή εσύ.
ΤΟ ΑΙΘΕΡΙΚΟ ΣΩΜΑ ΤΡΕΦΕΤΑΙ: Όπως ο αέρας ζωντανεύει την φλόγα, έτσι και οι βαθιές αναπνοές κατά το γεύμα προκαλούμε καλύτερη καύση. Τρώγοντας πρέπει να σταματάς πότε και πότε και να αναπνέεις βαθιά ώστε να επιτρέψεις στο αιθερικό σου σώμα να βγάλει από την τροφή τα αιθερικά μόρια και να πάνε στο αιθερικό σου σώμα. Το όφελος είναι ότι δεν κουράζεσαι τόσο εύκολα όσο πιο πριν και αυξάνονται  οι αντοχές σου. Βέβαια παίζει και τι τροφή είναι αυτή, είναι fast food; είναι τηγανισμένες τροφές; είναι φυσικές; έφαγες πολύ;
ΤΟ ΑΣΤΡΙΚΟ ΣΩΜΑ ΤΡΕΦΕΤΑΙ: Τρέφεται με συναισθήματα και συγκινήσεις,στην τροφή υπάρχουν αστρικά μόρια(αιθερικά 4 διάστασης) που είναι πολύ πιο λεπτά από τα αιθερικά. Σταμάτα κάποιες στιγμές με αγάπη πάνω από το φαγητό σου, και φάε το με αγάπη δεν έχει σημασία η πράξη σαν πράξη αλλά το συναίσθημα, συναίσθημα χαράς αγάπης Το όφελος, θα αρχίζεις και θα νιώθεις αισθήματα ευεξίας γενναιοδωρίας, θα αποκτάς με τον καιρό συναισθήματα ανώτερου βαθμού όπως η αγάπη για όλο τον κόσμο και η αίσθηση ότι είσαι πιο ευτυχισμένος και ότι ζεις σε ειρήνη. Αυτό θα είναι το όφελος.
ΤΟ ΝΟΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΤΡΕΦΕΤΑΙ: Συγκεντρώσου πάνω από την τροφή και αν σε βοηθάει το να έχεις κλειστά τα μάτια έχε τα κλειστά, και προσπάθα να μελετήσεις από όλες τις όψεις, π,χ, από που προήλθε η τροφή, πως φτιάχτηκε, τι περιέχει η τροφή, ποιοι εργάζονταν για αυτή την τροφή, εστιάσου σε αυτές τις σκέψεις. Το όφελος, αυτό σιγά σιγά θα σου δόση διαύγεια στο μυαλό θα πλατύνει την κατανόηση σου και θα γίνεις ποιο ικανός για δύσκολες σκέψεις και εργασίες.
ΑΙΤΙΑΤΟ, ΒΟΥΔΙΚΟ και ΑΤΜΙΚΟ: Τρέφονται αφήνοντάς να σε διαπεράσει μια ευγνωμοσύνη προς το Θεό για αυτήν την τροφή. Το όφελος, θα αυξηθεί σιγά σιγά ένα είδος σοφίας και δύναμης που δεν ξέρω πως περιγράφεται.
Καταλίγοντας: εσύ διαλέγεις με ποιόν από τους 4 τρόπους θες να τρώς και ΑΝ ΘΕΣ ή και με τους 4 τέσσερις, ανάλογα πιο μακροπρόθεσμο όφελος θες. Ο άνθρωπος μπορεί να τρώει όπως θέλει και επιθυμεί, απλά αναφέρθηκαν και κάποιες διαφορετικές πλευρές, και δεν είναι υποχρεωμένος να τα κάνει ή να τα τηρεί, όσο θέλει και επιθυμεί και του έρχεται να τα κάνει.
     Βέβαια υπάρχουν τροφές που είναι ας πούμε νεκρές από πλευράς αιθερικής ενεργείας όπως τηγανιτά, κρέατα, βιομηχανικές τροφές, αυτές τότε δρουν αρνητικός-βαμπιρικά. επειδή έχουν λίγη αιθερική ενέργεια αρχίζουν αποδεσμεύουν την αιθερική ενέργεια του σώματος μας. Το ίδιο και όταν τρώμε τεράστιες ποσότητες φαγητού. Τότε δημιουργείται και κόπωση και πηγαίνουμε για ύπνο, γιατί όταν κοιμόμαστε το σώμα έχει την δυνατότητα να απορροφά πολύ αιθερική ενέργεια από το περιβάλλον. Για αυτό κάποιοι επιστήμονες έφτιαξαν κάποιες συσκευές που επιπροσθέτουν αιθερική ενέργεια μέσα στην τροφή. http://www.orgonegenerators.com/store/p64/The_AO_1100_Aqua_Optimizer_-_Super_Charge_Water_with_Chi%2C_Food%2C_Vitamins%2C_Supplements_%26_Much_More_.html και http://www.hscti.net/manual/e_ce_69.html Δεν χρειάζεται κάποιος να τρέχει σε τέτοιες τεχνολογίες κτλ μόνο αν θέλει δεν τον αναγκάζει ή εκβιάζει κάτι. Σε γενικές γραμμές ας τρώει ο άνθρωπος με ότι τρώει και κάτι ωμό και φυσικό. Από την άλλη μπορεί κάποιος να γεμίσει με παραπάνω αιθερική ενέργεια το νερό ή φαγητό του, οραματιζόμενος σταθερά επί 30 λεπτά ότι το φαγητό του λούζεται με άσπρο φως. Κάπως έτσι φτιάχνουν και τον δικό τους αγιασμό οι βουδιστές, αλλά το κάνουν μέρες ολόκληρες αυτό σαν πράξη.

Η διατροφή υπό το πρίσμα της μεταφυσικής: κανόνες.
1)Η αιθερική ενέργεια των τροφών μεγάλο μέρος της καταστρέφεται στο στομάχι γίνεται μη αφομοιώσιμη, ενώ στο στόμα είναι αφομοιώσιμη.
2) Μόλις φας μην σηκωθείς επιτόπου να κάνεις δουλειές, περίμενε λίγο να κυλήσουν σωστά τα ενεργειακά μόρια και ούτε να πέσεις για ύπνο γιατί θα γίνεται το πνεύμα σου τεμπέλικο. Απλά μείνε για λίγη ώρα-1 λεπτό ας πούμε ήρεμος και πάρε μερικές αναπνοές που και που,δεν χρειάζεται να δίνεις παράσταση.
3)Δεν τρως το φαγητό, το φαγητό σε τρώει. Αυτό πρέπει να μην το επιτρέπεις, να μη γίνεσαι βουλημικός.
4)Να σηκώνεσαι από το τραπέζι με μια μικρή όρεξη,έχοντας αρνηθεί μερικές μπουκιές που θα ήθελες ακόμα,τότε το αιθερικό σώμα αρχίζει να θέλει να βρει να φάει, και παίρνει ενέργεια από τα άλλα σώματα,ενεργεία ανωτέρας δύναμης,έτσι θα νιώθεις ότι είσαι πιο ικανός για εργασία και ότι είσαι ακούραστος. Αν όμως τρως πάρα πολύ τότε γίνεται μια υπερπλήρωση στο αιθερικό σώμα και καταπονείται και δεν θα νιώθεις πολύ ενέργεια αντιθέτως θα θες να κοιμηθείς θα νιώθεις κούραση.
5)Αφού η ποιότητα των τροφών μας μπορεί να μας αλλάξει την εμφάνιση το ίδιο μπορεί να γίνει και με τα συναισθήματα. Όταν τρως άσε όλα τα προβλήματα στην άκρη. Θα έχετε ακούσει που χωρίς σκέψη λέμε,έλα ας τα ξεχάσουμε τώρα όλα αυτά,τώρα τρώμε. Όταν τρως άσε τα προβλήματα σου και οτιδήποτε άλλο σε ταλαιπωρεί η σε ενδιαφέρει,μολύνεις την τροφή κατά κάποιο τρόπο και δεν την αφομειώνεις ενεργειακά.

Η νηστεία από τη μεταφυσική σκοπιά , η πνευματική άσκηση που εξιλεώνει και μας προστατεύει.
Έτσι όπως στο σώμα μας συζούν μικρόβια, και δεν το καταλαβαίνουμε έτσι συζούν μαζί μας και πλάσματα από τον αστρικό κόσμο όπως και πνεύματα. Τα πνεύματα εκτός από τα συναισθήματα τρέφονται κυρίως και με μυρωδιές γιατί η μυρωδιά είναι τροφή-ύλη σε τρομερά λεπτή μορφή σαν αιθερική. Υπάρχουν χονδρικός χονδρικός δύο ας πούμε κατηγορίες πνευμάτων που μας αφορούν για αυτό το θέμα, τα οποία πνεύματα προσκολλούν μέσα μας και πάνω μας στο αστρικό μας σώμα και επηρεάζουν άμεσα εμάς! την ζωή και την ψυχή μας.
1)Είναι πνεύματα μικρά σε μέγεθος εντόμου στην αρχή και με απροσδιόριστο σχήμα σαν ακαθόριστη βδέλλα. Αυτά ενώνονται και γίνονται πιο μεγάλα όσο πιο πολύ τρέφονται αλλά και πιο δυνατά και ασκούν πιο μεγάλη επιρροή στον άνθρωπο και σκοπό τους είναι απλά να τρέφονται με τον εθισμό σου,γιατί ο εν λόγο συγκεκριμένος εθισμός σου έδωσε σε αυτά ζωή και σκοπό ζωής. Αυτά τα πνεύματα μετά από μερικές βδομάδες ή μήνες γίνονται στοιχειά γιατί είναι αρκετά δυνατά για να μας στοιχειώσουν, δηλαδή να κάμπτουν επιθυμίες επιλογές και να φτάνουν στο σημείο να ελέγχουν τον ίδιο τον άνθρωπο. Π,χ, αυτός που πίνει συνέχεια αλκοόλ αρχίζει να μην είναι ο ίδιος του ο εαυτός του , μπορεί να δέρνει να παραφέρεται γιατί τον έλεγχο τον έχουν αυτά τα αστρικά στοιχειά. Κάθε τι που προκαλεί προσκόλληση και εθισμό και στο τέλος εξάρτηση πίσω από την εξάρτηση κρύβονται  κάποια πλάσματα στην αστρική του υπόσταση που του ασκούν μεγάλη επιρροή π,χ, όπως οι καπνιστές οι οποίοι ελέγχονται από αυτά τα στοιχειά-πνεύματα, γιατί αυτά πεινάνε! και για να μην πεθάνουν θέλουν να τραφούν! και τρέφονται με τον εθισμό που φτιάχτηκαν είτε είναι αλκοόλ, είτε πορνό είτε τζόγος είτε ναρκωτικά. Όταν βλέπεις ότι γενικώς τον έλεγχο πλέον δεν τον έχεις πρέπει να γίνει νηστεία. Για αυτό και λιβανίζουμε να διώξουμε γενικώς αυτά τα στοιχειά εκείνη την στιγμή τουλάχιστον ώστε να είμαστε πνευματικά όσο πιο καθαροί και διαυγείς γίνεται, αλλά και ως προσφορά προς τα καλά πνεύματα, γιατί το άρωμα και οι μυρωδιές είναι μια μορφή τροφής.
2)Κανονικά ανθρωπόμορφα πνεύματα, που τρέφονται με μυρωδιές για απόλαυση, το ίδιο απολαμβάνουν και τις δονήσεις που δέχονται από τα συναισθήματα και τις απολαύσεις των ανθρώπων καθώς και από τις ηδονές ή οδύνες. Είναι αθάνατα δεν πεθαίνουν αλλά διώχνονται μακρυά μας η φεύγουν μόνα τους με την αλλαγή της στάσης μας.
        Γενικώς οι μυρωδιές αλκοόλ και κρέατος όπως και η μεγάλης ποσότητας τροφής εκπνέονται από το αιθερικό μας σώμα και μαζεύονται πνεύματα κατώτερα όπου τρώνε και αυτά, και ενώ έχεις φάει πολύ ξανά πεινάς η θες να φας και λες μα καλά όλα αυτά εγώ που τα έβαλα; Όλο αυτό θα σου τρώει ενέργεια και θα υπάρχει η τάση να σε γεμίζει με αρνητικά συναισθήματα. Όταν κάποιος μεθάει έρχονται και τον κυριεύουν κακά πνεύματα και παρασέρνεται και γίνεται βίαιος η αν είναι καλός άνθρωπος τον κυριεύουν άφρονα πνεύματα όπου τον προκαλούν να φέρεται σαν κουτός και να γελειοποιείται. Αυτό όταν κοιτάμε την όψη των πραγμάτων από την 4 διάσταση την αστρική, αν το δούμε από την δική μας πλευρά θα δούμε μόνο προσωρινή αλλαγή χημείας στο σώμα μας.
     Αυτοί που τρώνε αλόγιστα που είναι υποταγμένοι στις αδυναμίες του μετά από δεκαετίες δημιουργούν όγκους και παραμορφώσεις στο αστρικό σώμα όπως και στο φυσικό σώμα(αφύσικα μεγάλες κοιλιές, πρησμένα μέλη). Αυτοί οι άνθρωποι γίνονται σιγά σιγά κοντόφθαλμοι και ξεροκέφαλοι,ανίκανοι(όχι για πολλά πολλά πνευματικά-μονολογούν σαν παιδάκια) για κάποια μύηση, κάποια συνειδησιακή αλλαγή ή κάποια πνευματική εξέλιξη.
Η νηστεία δεν έχει να κάνει με την θρησκεία, ή τον Θεό, ο Θεός δεν είναι διατροφολόγος, η νηστεία έχει να κάνει καθαρά και μόνο με εσένα. Στις μέρες μας η νηστεία έχει καταντήσει να είναι ένα life style. Νηστεία σημαίνει νηστικός το να τρώει κάποιος μεγάλες νηστίσιμες ποσότητες ή καλαμαράκια γλυκά χωρίς γάλα και άλλα διάφορα νηστίσιμα διατροφικά κόλπα και συνταγές αυτό δεν είναι νηστεία σε καμία περίπτωση, αυτό είναι απλά διατροφή.
     H νηστεία αποσκοπεί στο να πεινάσεις το φυσικό σώμα ώστε να αποδυναμωθούν όλα τα στοιχειά και τα πνεύματα που έχουν αποκτήσει δύναμη έλεγχο πράγμα που δεν μπορούμε να γνωρίζουμε.Ακόμα και να τα ελέγχει κάποιος πάλι δεν μπορεί έχει κάποιος πνευματική διαύγεια, αυτό το γνώριζε ο Χριστός, ο Βούδας, ο Σωκράτης και όλοι αρχαίοι σοφοί και μύστες. Έλεγε ο Αριστοτέλης Θεωρώ πιο γενναίο εκείνον που κυριαρχεί στα πάθη του από εκείνον που κυριαρχεί στους εχθρούς του. Η δυσκολότερη νίκη είναι εκείνη ενάντια στον ίδιο σου τον εαυτό.
     Ο Χριστός νήστεψε 40 ημέρες στην έρημο και πεινούσε και διψούσε και θύμωνε και ερωτική επιθυμία είχε κτλ πολέμησε όλες τις ανθρώπινες αδυναμίες. Έζησε σαν άνθρωπος έζησε πως είναι να είσαι άνθρωπος. Για αυτό και οι μαθητές του Χριστού τον φώναζαν Κύριο γιατί ήτανε κύριος του εαυτού του, άσχετα εάν έχουνε καταχραστεί αυτήν την λέξη σήμερα και λένε Κύριο  όποιον είναι μεγάλος σε ηλικία. Με τη νηστεία αυτό καταφέρνουμε στερούμαστε πράγματα για να αποδυναμώνουμε το ζώο μέσα μας δηλαδή τον κατώτερο εαυτό μας για να μην πάρει οριστικά τον έλεγχο στο μέλλον, και δίνουμε δύναμη στο αφεντικό του τον ανώτερο εαυτό σε εμάς δηλαδή,και έτσι γινόμαστε Κύριοι. Έτσι σε μια άσχημη κατάσταση η ερωτική απογοήτευση μας η μια αδυναμία (π.χ. να κάνουμε μια δίαιτα και δεν μπορούμε) θα τα ξεπερνάμε εύκολα και γρήγορα και θα καταφέρνουμε το σκοπό μας. Και κάθε φορά θα μας είναι ακόμα ποιο εύκολο. Δεν ήτανε ανόητοι οι αρχαίοι και νήστευαν, κάτι ήξεραν. Όλα τα πράγματα είναι εύκολα όταν μπορούμε να κυριαρχούμε πάνω τους. Έτσι με τον καιρό αποκτάς έναν δυνατό άκαμπτο χαρακτήρα όπου γίνεται η βάση για να αποκτάς αρετές και να διαχειρίζεσαι δυνατότητες.. γιατί η δύναμη θέλει σταθερό και καθαρό χαρακτήρα.
       Ένα μυστικό ανθρώπων(π,χ, Μαχάτμα Γκάντι, Μέγα Αλέξανδρος) που πέτυχαν και πετυχαίνουν(υπάρχουν) πολλά. Η νηστεία αποσκοπεί και στο να καταστήσει τον άνθρωπο να είναι κατάλληλος στο να έλκει καλά πνεύματα και παραγωγικά πνεύματα. Ο κάθε άνθρωπος όσο καλός ή κακός ή έξυπνος ή χαζός ή και τρελός ή τεμπέλης, συμπορεύεται-συνοδεύεται από πνεύματα τα οποία είναι όμοια λίγο πολύ με την συγκεκριμένη πνευματική του κατάσταση αλλά και νοητική!. Όταν κάποιος αρχίζει και καθαρίζει το πνεύμα του, και λιγοστεύει να είναι δούλος της ύλης και των παθών και γίνεται δούλος προς κάποιον ανώτερο σκοπό, τότε πνεύματα καλά έρχονται και τον εμπνέουν, καθοδηγούν και προστατεύουν. Για τα καλά πνεύματα είναι χαρά και ηδονή να γίνονται καλά πράγματα και εξελίξεις και παραγωγή έργου, το ανάποδο για τα κακά, και οι δύο κατηγορίες ψάχνουν ικανούς ανθρώπους και σταθερούς χαρακτήρες. Όμως αυτά τα καλά σοφά πνεύματα φεύγουν όταν ο άνθρωπος κατρακυλάει και παρεκκλίνει ή αδυνατεί για τον σκοπό που θέλει γιατί τον θεωρούν ακατάλληλο για αποπεράτωση και στρέφονται σε άλλον καλό και δυνατό άνθρωπο. Με την νηστεία μακροπρόθεσμα ο άνθρωπος γίνεται σταθερός ως χαρακτήρας απέναντι προς τις αδυναμίες αλλά και στους σκοπούς του και όταν προσεύχεται τότε στο Θεό και ζητάει να του στείλει ο Θεός πνεύματα που να τον βοηθήσουν και να τον εμπνέουν τότε, έρχονται πνεύματα που του δίνουν ιδέες και προτροπές, οι οποίες εμφανίζονται στον νου σαν ιδέες.
Στην πράξη
Υπάρχουν πολλά είδη και τρόποι νηστείας, θα μπορούσαμε να τα χωρίσουμε σε τρεις κατηγορίες.
1)Η φανταστική νηστεία: Είναι ο διατροφικός τρόπος που πιστεύουμε ότι με το να τρώμε ότι θέλουμε πλην τροφές προερχόμενες από ζώα θεωρούμε πως νηστέψαμε. Αυτό δεν είναι νηστεία είναι διατροφή.
2)Η κανονική νηστεία: Νηστεία σημαίνει μένω νηστικός που σημαίνει πως πρέπει να τρώμε τόσο ώστε να νιώθουμε πάλι πεινασμένοι συνέχεια και μέσα στην πείνα να αντιστεκόμαστε στους πειρασμούς, στις σεξουαλικές δραστηριότητες μας και τα πάθη μας και όταν δεν μπορούμε να αντλούμε δύναμη μέσα από την προσευχή. Έτσι με τον καιρό αποκτιέται και μια σοφία μια επίγνωση που δεν κατακτιέται με διάβασμα ή διαλογισμούς, αλλά επίσης και μια απάθεια προς τα πάθη.
3)Η ασκητική νηστεία: Είναι η ακραία μορφή νηστείας όπου στην κυριολεξία μένεις νηστικός. Σε αυτή την νηστεία δεν τρώς τίποτα ούτε ψίχουλο,ούτε σταγόνα νερό και μέσα σε αυτή την στέρηση αντιμετωπίζεις κάθε πειρασμό ή πάθος με αυστηρότητα. Οι ασκητές χριστιανοί αφιερώνουν την μέρα στο Θεό λέγοντας ευχαριστώ για αυτή την ημέρα όταν ξυπνούν και προσεύχονται και προσπαθούν να πολεμούν κάθε πειρασμό ή πάθος ή κάποια προσωπική αδυναμία και το βράδυ ευχαριστούν τον Θεό για αυτή την μέρα, τρώνε κάτι λιτό και κοιμούνται.Αυτό μπορεί να το κάνει και ένας άνθρωπος απλός, δεν είναι απαραίτητο να είναι κάποιος μοναχός. Στην Ασία οι ασκητές κάνουν το ίδιο με την διαφορά ότι δεν απευθύνονται προς το Θεό,αλλά προσπαθούν να αγγίξουν τον Θεό και κάνουν πολύωρους διαλογισμούς ή πνευματικές ασκήσεις για να αναπτυχθούν πιο γρήγορα. Μερικοί ασκητές που θέλουν να αγγίξουν το θείο κάνουν την νηστεία αυτή προσφορά προς το Θεό,και ο Θεός ανταποδίδει αν είναι εκ καρδίας η προσφορά και ΟΧΙ από κάποιο συμφέρον.
    Ο απλός άνθρωπος μπορεί να κάνει και αυτός μια τέτοια νηστεία για μια μέρα χωρίς κάποιον κίνδυνο.
Κανένας γιόγκι, μύστης, μοναχός, καλόγερος, ασκητής, δεν φτάνει σε μεγάλα επίπεδα ή ικανότητες αν πρώτα δεν κάνει τέτοιου είδους νηστείες, Γιατί αυτές οι νηστείες καθαρίζουν πολύ τα ενεργειακά σώματα, και δυνάμεις που εδρεύουν στα πνευματικά σώματα αρχίζουν να στάζουν κατρακυλούν μέσα στο φυσικό σώμα.
Σε γενικές γραμμές όταν κάποιος νηστεύει επειδή διέπεται από μια πίστη ή θρησκευτικότητα, ας μην αγκομαχάει και μεμψιμοιρεί
      Η πνευματική πληροφορία που φέρει η ύλη της τροφής του ζώου μολύνει τα ενεργειακά σώματα και επηρεάζει(ταΐζει το ζώο μέσα μας), για αυτό και λένε αποχή από αυτές τις τροφές όταν νηστεύουμε. Γενικώς η νηστεία είναι η άσκηση που κάνει τον άνθρωπο να μην είναι σκληρός άνθρωπος, τον εξευγενίζει. Εκτός αυτού η νηστεία είναι και μια μορφή διατροφής. Η νηστεία καθαρίζει το αίμα (αποτοξινώνει) ξεφουσκώνει την κοιλία (εάν δείτε σε οποιαδήποτε θρησκεία όσοι νηστεύουν δεν έχουν πελώριες κοιλίες) ξεκουράζονται και ανανεώνονται τα όργανα γιατί δεν μεταβολίζουν πλέον μεγάλες και πολύπλοκες ποσότητες τροφής. Δυνατά όργανα = υγεία, μηδέν ασθένειες, ποιοτική ζωή μακροζωία. Οι πολλές τροφές σε επιβαρύνουν και αφήνουν κατάλοιπα στα έντερα και το σώμα και το γερνούν πιο γρήγορα,έτσι όταν νηστεύεις δίνεις στο σώμα το χρόνο να τα καθαρίσει όλα αυτά= θα έχεις παραπάνω ενέργεια σαν άνθρωπος. Όταν νηστεύεις επειδή πεινάει σωστά το αιθερικό σώμα παίρνει φαγητό ενεργειακό από τα άλλα σώματα και γίνεται ποιο δυνατό.
Αν κάποιος είναι μπερδεμένος με όλα αυτά ας κάνει 2-3 φορές την βδομάδα νηστεία κανονική. Μπορεί τις μέρες που θα νηστεύει να κάνει μια ωμοφαγία ας το δει σαν ευκαιρία. Οι φωτογραφίες των γυναικών παρακάτω δεν είναι για να πλασάρω την ωμοφαγία αλλά για να δείξω το αποτέλεσμα της μακροχρόνιας ωμοφαγίας το οποίο δεν οφείλεται στις βιταμίνες αλλά στην αιθερική ενέργεια, γιατί τα φαγητά τα επεξεργασμένα ψημένα τηγανισμένα δουλεύουν σαν βαμπίρ προς την αιθερική μας ενέργεια και πως είναι σημαντικό να τρώμε ωμά.
    Κάτι τελευταίο, την πηγή δεν την βρίσκω, απλά παραθέτω όσα στοιχεία είχα αποθηκεύσει. Το ιατρικό κέντρο Intermountain δημοσίευσε μια έρευνα όπου έδειξε ότι άτομα που δεν έφαγαν για 24 ώρες ο εγκέφαλος του αποτωξινώνονταν και δημιουργούνταν νέοι νευρώνες και κύτταρα, και αυξήθηκε 1300-2000% η αυξητική ορμόνη στο σώμα.

                                                             Επίλογος
Τρώγοντας αποκρυφιστικά είναι απλά ένα τρόπος λήψης τροφής-κατάποσης να μετατρέπεις το φαγητό σε ενέργεια σε ΔΥΝΑΜΗ σε υγεία και πνευματική πρόοδο. Τρεφόμαστε σε όλα όλα τα επίπεδα όταν τρώμε με έναν πιο πνευματώδη και νοητικό τρόπο. Οι αρχαίοι Έλληνες έτρωγαν με έναν παραπλήσιο τρόπο, έτρωγαν με τις αισθήσεις τους, εννοώ έτρωγαν κανονικά όπως όλοι οι άνθρωποι, έδιναν και βάση στις αισθήσεις, αρώματα, ευγνωμοσύνη, κάτι που έχουμε ξεχάσει.
   Υπάρχουν διάφορες αναφορές για τα σώματα τα ενεργειακά τουλάχιστον για το σώμα που εμείς λέμε αστρικό. Οι αρχαίοι Έλληνες το έλεγαν είδωλον, οι βραχμάνοι Λίγκα σαρίρα, οι κινέζοι Χουέν, και οι καμπαλιστές Νέφες. Ο απόστολος Παύλος έλεγε, αν υπάρχει ένα ζωικό σώμα, τότε υπάρχει και ένα πνευματικό. Ο άγιος Ιλλαρίων έλεγε, οι ψυχές είτε ενσαρκωμένες είτε όχι έχουν μια επιπλέον ενσώματη ουσία σώμα. Εφόσον έχουμε πνευματικό σώμα έχουμε και πνευματικούς κόσμους και αυτοί γίνονται τρομερές κολάσεις ή απίθανοι παραδείσοι. Η νηστεία δρα σαν λουτρό για τα πνευματικά σώματα και η προσευχή λουτρό για την ψυχή. Γνωρίζοντας πλέον όλα αυτά που αναφέρθηκαν, όταν ακούμε φάε μέχρι να σκας κάνε ότι θες δίχως μέτρο μια ζωή την έχουμε! Καταλαβαίνουμε πόσο λάθος είναι αυτή φράση.




2 σχόλια:

  1. βρισκω ολα αυτα ου γραφεις πολυ ενδιαφεροντα και στα περισσοτερα ειμαι της ιδιας γνωμης. Αλλα π καπου γραφεις .. .: και μέσα στην πείνα να αντιστεκόμαστε στους πειρασμούς, στις σεξουαλικές δραστηριότητες μας και τα πάθη μας και όταν δεν μπορούμε να αντλούμε δύναμη μέσα από την προσευχή . γιατι ομως συνειζεται μερι και τις μερες μας η σεξουαλικη επιθυμια να θεωρειται κατι κακο και οχι κατι φυσιολογικο στα πλαισια βεβαια ου δεν βλαπτει κανεναν αυτο μου φαινεται υποπτο και σιγουρα οχι και τοσο λογικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοει οτι αντιστεκομαστε στις απολαυσεις μαλλον

      Διαγραφή